“حافظ از محبان خداست و به مصداق سخن مولانا که گفت: هر که عاشق دیدش معشوق دان کاو به نسبت هست هم این و هم آن دلبران بر بیدلان فتنه به جان جمله معشوقان شکار عاشقان خود نیز از محبوبان حضرت حق و از مستوران خیمه عزت اوست که چون سخنش در آن درگان مهر قبول یافت مقبول طبع مردم صاحب نظر گردید و مهرش در دل عارف و عامی بنشست: دلنشین شد سخنم تا تو قبولش کردی آری آری سخن عشق نشانی دارد حافظ”
حافظ خودبینی را که مذهب هفتاد و دو ملت است عین کفر دانسته و آن را در چهره های گوناگون معرفی کرده است. یکی از رمزهای خودپرستی "دلق" و "خرقه" و "سبحه" و "سجاده" است که اغلب دام صید عامیان و حجاب حرص و آز مدّعیان معرفت بوده است:
به زیر دلق ملمّع کمندها دارند
درازدستی این کوته آستینان بین
این بار با اثر دیگری از مجموعه ی جوانان و فرهنگ جهانی، کتاب سیصد و شصت و پنج روز در صحبت حافظ اثر فیلسوف و ادیب معاصر، حسین الهی قمشه ای با هدف آشنایی و علاقه مند ساختن جوانان به ادبیات تالیف شده است.
حافظ شیرازی شخصیت ادبی و شاعر بزرگی است که غزل های بی نظیر او پیوند عمیقی با قلب های همه ی فارسی زبانان دارد. دیوان حافظ چنان نزد خانواده های ایرانی عزیز است که از هر فرصتی برای ابراز این همبستگی و علاقه استفاده نموده و آن را در مناسباتی همچون شب یلدا و نوروز، زینت بخش سفره ها می کنند . غزلیات حافظ چه در زمان خوشی و جشن و چه هنگام اندوه و تنهایی راه خود را به دل دوست دارانش باز می کند و به لحظات آنان گرمی می بخشد.
دکتر الهی قمشه ای با جمع آوری سیصد و شصت و پنج غزل زیبای حافظ، به تعداد روزهای سال از این شاعر شورانگیز حرف دارد و درک هر غزل را با توضیح وزن و موسیقی شعر، اصطلاحات و عبارات دشوار و معنی و مفهوم ادبی و عرفانی اش، برای مخاطب آسان می کند.
موضوعاتی که مولف آنان را برای ارائه برگزیده شامل محبوب حافظ، وحدت وجود و عشق یگانه ی الهی، وحدت عاشق و معشوق و عشق، شراب ناب حافظ، خرقه و دلق و خرابات، عقل و دیوانگی، مسکین و فقر، زاهد و پرهیز، گناه و توبه و حافظ و ملامت کنندگان است . این کتاب با بیان ساده و شیرین نگارنده اش، سالی زیبا با غزل های دلنشین حافظ را برای خوانندگان رقم خواهد زد.