1. خانه
  2. /
  3. کتاب تصاحب تاریکی

کتاب تصاحب تاریکی

نویسنده: بختیار علی
4.9 از 4 رأی

کتاب تصاحب تاریکی

Conquest of darkness
٪15
750000
637500
معرفی کتاب تصاحب تاریکی
«تصاحب تاریکی» نوشته بختیار علی، نویسنده‌ی مطرح کرد، اثری است که در آن با ترکیبی از واقعیت و خیال، تصویری تکان‌دهنده و عمیق از جهانی در آستانه فروپاشی ارائه می‌دهد. این کتاب که در زبان فارسی به "تصاحب تاریکی" ترجمه شده، برای خوانندگان فارسی‌زبان می‌تواند چالش‌برانگیز و الهام‌بخش باشد، چرا که به مسائلی چون حافظه، هویت و تقابل بین نور و تاریکی در جستجوی معنا می‌پردازد. «تصاحب تاریکی» داستانی است که در آن علی به بررسی تجربیات انسانی و حوادث تاریخی می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه این تجربیات می‌توانند بر حافظه فردی و جمعی تاثیر بگذارند. نویسنده با استفاده از شخصیت‌ها و روایات مختلف، نمایشی از زندگی در شرایط سخت و غیرقابل پیش‌بینی را ارائه می‌دهد و خواننده را به سفری در زمان دعوت می‌کند که در آن نور و تاریکی همچون نمادهایی از امید و یأس به تصویر کشیده می‌شوند. علی با استفاده از سبک نگارشی شاعرانه و تصویری، مخاطب را در دنیایی فرو می‌برد که مرز بین واقعیت و تخیل مبهم است. زبان غنی و تصویرسازی‌های قدرتمند او به خلق فضایی می‌انجامد که خواننده می‌تواند با وجود دشواری‌های موجود در متن، به درک عمیق‌تری از اندیشه‌های پیچیده‌ی نویسنده دست یابد. "تصاحب تاریکی" یک سفر روان‌شناختی است که به مخاطب اجازه می‌دهد تجربیات شخصیت‌ها را به صورت عینی احساس کند و از درون متن با آن‌ها همراه شود. این کتاب می‌تواند تاثیرات عمیقی بر خوانندگان فارسی‌زبان داشته باشد. به ویژه برای آن‌هایی که به دنبال درک بیشتری از مفاهیمی چون تاریکی درونی انسان، جستجو برای معنا در دنیای مدرن، و ارتباط بین فرهنگ و تاریخ هستند. علی با طرح موضوعاتی که اغلب در جامعه معاصر مغفول می‌مانند، به خواننده کمک می‌کند تا به تفکر در مورد مسائل عمیق‌تری از حیات انسانی بپردازد.

در نهایت، «تصاحب تاریکی» یک اثر چندلایه است که به خواننده اجازه می‌دهد با تکیه بر تفسیر خود، معانی مختلفی را از داستان استخراج کند. هر خواننده بسته به پیش‌زمینه فکری و تجربیات شخصی خود، ممکن است برداشت متفاوتی از کتاب داشته باشد. این خصوصیت می‌تواند "تصاحب تاریکی" را به یک اثر ماندگار در ادبیات معاصر تبدیل کند که به مرور زمان با تفسیرهای جدیدی همراه خواهد بود.
درباره بختیار علی
درباره بختیار علی
"بختیارعلی" رمان نویس، شاعر و نظریه پرداز اندیشمند کرد عراقی است. او در سال 1960 در شهر سلیمانيه ی کردستان عراق چشم به جهان گشود و در همانجا تحصیلات مقدماتی و متوسطه را به پایان رساند وسپس در دانشگاه های شهرهای " سلیمانیه " و " هولیر "(اربیل) به تحصیل در رشته زمین شناسی پرداخت تا اینکه در تظاهرات دانشگاه سلیمانیه درسال ۱۹۸۳ مجروح شد. بدین ترتیب بود که دانشگاه را رها کرد وتمام وقت خود را صرف آفرینش ادبی کرد. در همان سال بود که قصیده ی " سرزمین " که قدیمی ترین قصیده از مجموعه قصیده های او می باشد را سرود. همان قصیده که 9 سال بعد آن را در مجموعه شعر " گناه " و " کارناوال " چاپ کرد.
با راه افتادن دوباره ی جنگ های داخلی میان احزاب سیاسی کردستان عراق در سال 1994، "بختیار علی" کردستان را به نشانه اعتراض به این برادر کشی ها  ترک می کند و رهسپار سوریه می شود و بعد از 9 ماه زندگی در دمشق خود را به آلمان می رساند و تا سال 1999 در "فرانکفورت" اقامت می کند. در همان ایام به همراه جمعی از همراهان كرد خود، مجله "ره‌هه‌ند"(رهند) را در اروپا منتشر می کنند. او در همان سال به شهر "کلن" آلمان نقل مکان می کند و هم اكنون نیز مقيم آنجاست. بختيار على نخستین رمانش "مرگ دومین تک فرزند" را در سال 1997در سوئد منتشر کرد و یک سال بعد نیز دومین رمان خود با عنوان "غروب پروانه" توسط انتشارات "رهند" در استکهلم سوئد به چاپ رسانيد. وقتی هم  که رمان سوم او با عنوان "واپسین انار جهان" سال 2002 در سلیمانیه منتشر شد، اتفاقی جدید درعرصه ی رمان نویسی کردی روی داد و توجه فرهیختگان و نویسندگان و شاعران کرد را بر انگیخت.
بختیار علی همچنین یکی از شاعرانی بود که همراه با دکتر فرهاد پیربال، دیگر شاعر و نویسنده‌ی کرد، راه برون‌رفت از بحرانی که شعر کردی به آن دچار شده بود را پیدا کردند و با آثاری همچون «دروازه‌ها، عشق، جلاد، کتاب آدمکش‌ها، کارناوال، شهر، گناه، کار کردن در جنگل‌های فردوس" خدمت بزرگی به ادبیات کردی کرد.
رمان‌های "شهر موسیقیدانان سپید" و "غزل‌نویس و باغ‌های خیال" از آثار متاخر این رمان نویس مشهور نوگرا و فیلسوف کرد هستند که هر دو از جانب صاحب نظران ادبی از آثار جریان ساز و قابل توجه و تامل ادبیات امروز کردی قلمداد شده‌اند.
بختیار علی علاوه بر این، یکی از جدى ترين و تاثيرگذارترين روشنفكران معاصر كردستان با تاليفاتی نظرى و تحليلى است که بیشتر آنها را در مجله "رهند" به چاپ رسانده است و در اين زمينه كتاب هاى "ستيزه جويان ايمان" و "خواننده قاتل" را نیز نوشته است. عمده شهرت بختيارعلى در این زمینه به دلیل نوشتن نقدهاى بنيادينی است كه در آنها به نقد و تحلیل ساختارهاى فرهنگى، اجتماعى و سياسى حاكم بر كردستان پرداخته است. در اين ميان تقدس‌زدايى و نقد درونى راديكال وى از مفهوم موجود «هويت و ناسيوناليسم كردى" بسیار چشمگیر بوده و واكنش‌هاى گوناگون و متفاوت روشنفكران و سياسيون كرد وهمچنین واكنش خصمانه‌ى سنت‌گرایان را بر انگیخته است. از سوى ديگر تاليفات بختيار على مورد استقبال متجددان و جوانان علاقه‌مند واقع شده و موجى نو از مباحث نظرى را در ميان آنان به راه انداخته كه در نوع خود بى نظير است. او كارهاى تحليلى و مقالاتى نیز حول محور غرب‌شناسى دارد اما عمده شهرت وی به نو شتن چندین رمان و مجموعه شعر او بر می گردد.
آثار "بختیار علی" سرشار از شاعرانگی ناب و تجلی‌گاه خیال‌های ظریف و رنگارنگ و تصاویر نابی هستند که مخاطب را به یک سفر عمیق درونی خیالی دعوت می کنند. او در این مسیر ما را به کشف‌های جدیدی نایل می کند. کشف‌هایی که ما را به چالش با اندیشه‌های سطحی پیرامون‌مان وا می دارد و در این میان چشم‌اندازهای تازه‌ای را بر روی‌مان می گشاید که در آنها یک زیست انسانی آرمانی و به دور از تعصب های مستبدانه و فاشیستی متصور شده است.
نظر کاربران در مورد "کتاب تصاحب تاریکی"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

خیلی دوس داشتم این کتابو پیشنهاد میدم حتما بخونین

1403/10/14 | توسطاسدی - کاربر سایت
0
|

چقدر خوب و نه حتی واجب بود آدم‌ها بدور از زبان,نژاد,مذهب و جنسیت در کنار هم و در مقام انسان و انسانیت زندگی و معیار‌ها بقول کتاب فقط انسان پاک میبود فارغ از هر پسوند و پیشوندی. متفاوت‌ترین داستان از بختیار علی بنظر من,جایی که کلمه به کلمه و خط به خط داستان در عمق استخوان و احساس خواننده رسوخ میکنه. داستانی در مورد کوته بینی ملت‌ها ,جایی که شهروندهای اون ملت, هیچ ملیت,زبان,عقیده و دین خلاف باور خودشون رو قبول نمیکنن و تنها راه رو حذف میبینن حتی اگه اون فرد پدر,همسر و برادری در خانواده ای باشد و روزگاری به این سیستم فکری خدمت کرده باشد. ولی مهمترین درس رو میشه از اسم داستان گرفت که تفکرات فاشیستی هیچوقت نمیتونن به عمق هر ملت و قوم نفوذ کنند و بطور کامل اونو تصاحب کنند و این ملت‌ها حتی اگر روزی بدون مقاومت تحت فرمان شما شدند ولی زنده خواهند ماند و قویتر خواهند شد.

1402/11/27 | توسطآرمان ارشادی
10
|

رمانی بی‌نظیر که اوج کوته بینی فاشیستها را به رشته تحریر درآورده و یادآور می‌شود که ملتها حتی در سخت‌ترین شرایط زنده خواهند ماند

1402/09/09 | توسطآلان - کاربر سایت
16
|