1. خانه
  2. /
  3. کتاب آهوی تنها

کتاب آهوی تنها

نویسنده: صادق هدایت
5 از 1 رأی

کتاب آهوی تنها

(مجموعه نقاشی های صادق هدایت)
Only deer
انتشارات: نشر نظر
ناموجود
60000
معرفی کتاب آهوی تنها

شاید بیشتر مردم با شنیدن نام صادق هدایت به رمان ها و داستان های مشهور او همچون بوف کور بیاندیشند چرا که او از پیشگامان داستان نویسی مدرن در ایران محسوب می شود. اما صادق هدایت به جز داستان نویسی در زمینه های دیگر هنری نیز کارنامه ی درخشانی از خود به جا گذاشته است. یکی از این زمینه ها نقاشی و صورتگری است. طرح و نقش های اولیه ای که از وی به جا مانده اند، استعداد و علاقه ی او در این زمینه را تایید می کنند.

هدایت برای چند اثر از کتاب های خود همچون جلد کتاب حاجی آقا کار تصویرگری هم انجام داده است. در کتاب بوف کور، طرح جغد در صفحه ی ابتدایی و پایانی کتاب، تصویر بمبئی و تصویر قلمدان با طرح زن اثیری از نقاشی های خود اوست. اصولا نقاشی و موسیقی از جمله فنون تکرار شونده در پرداخت شخصیت های رمان صادق هدایت هستند. اشاره به نقاشی و مشغول بودن شخصیت ها به این فن در داستان بوف کور، س گ ل ل، آتش پرست و زنده بگور دیده می شود. شخصیت مادلن شاگرد اول نقاشی بوده و راوی زنده بگور بیان می کند که نقاشی تنها دلداری زندگی اوست.

طرح های به جا مانده از این روشنفکر و هنرمند برجسته ی معاصر، با کوشش جهانگیر هدایت، برادرزاده ی وی به صورت یک جا در یک مجموعه با نام آهوی تنها که یکی از طرح های زیبا و مشهور هدایت است در همکاری با انتشارات نظر منتشر شده است. از معروف ترین طرح ها در کنار طرح آهوی تنها، می توان به اهورامزدا با بال های شکسته و تولستوی اشاره کرد.

درباره صادق هدایت
درباره صادق هدایت
صادق هدایت، زاده ی 28 بهمن 1281 و درگذشته ی 19 فروردین 1330 شمسی، داستان نویس، مترجم و روشنفکر ایرانی بود.هدایت در تهران متولد شد. صادق کوچکترین پسر خانواده بود و دو برادر و دو خواهر بزرگتر و یک خواهر کوچکتر از خود داشت.او دوره ی متوسطه را در دبیرستان دارالفنون آغاز کرد ولی در سال 1295 به خاطر بیماری چشم درد، مدرسه را ترک کرد و یک سال بعد، در مدرسه ی فرانسوی سن لویی به تحصیل پرداخت. اولین آشنایی هدایت با ادبیات جهان در این مدرسه رقم خورد. او به کشیش مدرسه درس فارسی می داد و کشیش هم او را با ادبیات جهان آشنا می کرد. هدایت در همین مدرسه به علوم خفیه و متافیزیک علاقه پیدا کرد. این علاقه بعدها هم ادامه دار بود و او سال ها بعد، نوشته هایی را در این باره از خود بر جای گذاشت.هدایت در سال 1309 و بدون به پایان رساندن تحصیلات خود، به تهران بازگشت و در بانک ملی مشغول به کار شد.او در سال 1315 به هند رفت و به فراگیری زبان پهلوی پرداخت. او سپس کارنامه ی اردشیر بابکان را از پهلوی به فارسی برگرداند.هدایت در طی اقامت در بمبئی، معروف ترین اثر خود، «بوف کور» را که در پاریس نوشته بود، پس از اندکی تغییر با دست بر روی کاغذ نوشت نوشت، به صورت پلی کپی در پنجاه نسخه انتشار داد و برای دوستان خود فرستاد.او را به همراه محمدعلی جمال زاده، بزرگ علوی و صادق چوبک، یکی از پدران داستان نویسی نوین ایران می دانند. هدایت در 19 فروردین سال 1330 در پاریس خودکشی کرد و چند روز بعد در گورستان پرلاشز به خاک سپرده شد.
قسمت هایی از کتاب آهوی تنها

پایین این طرح بیت شعری منسوب به «بهرام گور» را نوشته [آهوی کوهی در دشت چگونه دوزا او ندارد یار، بی یار چگونه بوذا (بهرام گور)] و در ادامه این یادداشت: «تصدقت گردم امروز از زور بی تکلیفی نخستین شعر فارسی را به Miniature [مینیاتور] در آوردم و خدمت تان تقدیم می دارم. امیدوارم همگی سلامت بوده باشند حال بنده خوب است منتظر جواب هستم. امروزهوا خیلی خوب شده و خیال دارم عصری بروم به جنگل Boulogne [پارک بولونی] به همهٔ اهل خانواده سلام می رسانم.»

مقالات مرتبط با کتاب آهوی تنها
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
صادق هدایت: تراژدی شخصی، انزوای اجتماعی و بیگانگی جهانی
صادق هدایت: تراژدی شخصی، انزوای اجتماعی و بیگانگی جهانی

«صادق هدایت»، یکی از شناخته شده ترین نام ها در «ادبیات ایران»، مجموعه آثاری مسحورکننده، رعب انگیز و ماندگار را از خود بر جای گذاشت.

فرانتس کافکا: درخشش ابدی یک ذهن شکنجه شده
فرانتس کافکا: درخشش ابدی یک ذهن شکنجه شده

مطالعه ی آثار عجیب و کابوس وار کافکا به ما یادآوری می کند که پشت نقاب زندگی روزمره ی هر فرد، یک زندگی عاطفیِ منحصر به فرد و پر فراز و نشیب وجود دارد.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب آهوی تنها" ثبت می‌کند