1. خانه
  2. /
  3. کتاب از روزگار رفته

کتاب از روزگار رفته

3.5 از 1 رأی

کتاب از روزگار رفته

چهره به چهره با ابراهیم گلستان، یک گفتگو از حسن فیاد
Ebrahim Golestan
انتشارات: نشر ثالث
٪15
110000
93500
معرفی کتاب از روزگار رفته
کتاب «از روزگار رفته» نوشته ی حسن فیاد، یک گفتگوی چهره به چهره با ابراهیم گلستان است که توسط سعید پورعظیمی تنظیم شده است. در این کتاب زندگی و آثار او، اعم از فیلم و کتاب، همچنین سینما و فرهنگ ایران، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. موضوعاتی که فیاد در این گفتگو با گلستان مطرح کرده جدید هستند. به عنوان مثال در قسمت هایی از این کتاب صحبت از اصغر فرهادی و فیلم جدایی نادر از سیمین که برنده ی جایزه اسکار شد، می شود و گلستان نظر خود درباره این فیلم و نحوه ی کارگردانی فرهادی را به این شرح بیان می کند: «تو همین فیلم هایی که الان از ایران جایزه برده فیلم فرهادی واقعا فیلم است. واقعا درجه اول است. نه فقط این فیلمش (جدایی نادر از سیمین) فیلم های «چهارشنبه سوری» و «شهر زیبا» نیز به همین جور فوق العاده است.» (برگرفته از صفحه 64 کتاب) همچنین در بخشی از مقدمه ی این کتاب فیاد این چنین می نویسد: «پس از مدتی مکاتبه و مکالمه ی تلفنی با ابراهیم گلستان، به قصد تهیه فیلمی از او، سرانجام موفق شدم در ماه سپتامبر 2012 با او در خانه اش در شهر بولنی لندن، در محدوده پنج روزی که به من وقت داده بود، دیدار و گفتگو کنم. بعد از بازگشت به لس انجلس، متن این گفتگو را به پیشنهاد او از هفت ساعت نوار ویدئو، پیاده کردم و آن را به قصد تصحیح و ویرایش برای گلستان فرستادم. سرانجام به این نتیجه رسیدم که چون نمی توان همه ی حرف های گلستان را در فیلم گنجاند، بهتر است آن را به صورت کتابی درآورم و بعد آن را ضمیمه فیلمی کنم که از او خواهم ساخت. در متنی که گلستان برایم باز پس فرستاد مطالبی حذف، اضافه و تغییر داده شده بود که پرسش ها و پاسخ های دیگری را ایجاب می کرد. این پرسش ها و پاسخ ها نیز دو سه سالی، از طریق نامه نگاری، و به علت بازنویسی های مکرر و تغییرهای مداوم متن به وسیله ی گلستان به طول انجامید و کار ساختن فیلم را تا به امروز به تعویق انداخت».
درباره ابراهیم گلستان
درباره ابراهیم گلستان
سیدابراهیم گلستان (با نام اصلی سید ابراهیم تقوی شیرازی)، (زادهٔ ۲۶ مهر ۱۳۰۱ در شیراز)، کارگردان، داستان‌نویس، مترجم، روزنامه‌نگار و عکاس ایرانی است.
ابراهیم گلستان در سال ۱۳۴۰ برای فیلم یک آتش موفق به دریافت مدال برنز جشنوارهٔ فیلم کوتاه ونیز شد. این جایزه، اولین جایزهٔ بین‌المللی برای یک کارگردان ایرانی به‌شمار می‌رود.
سبک ویژهٔ آثار مکتوب داستانی وی در سیر پیشرفتِ داستان معاصر فارسی قابل توجه دانسته شده‌است.
دسته بندی های کتاب از روزگار رفته
نظر کاربران در مورد "کتاب از روزگار رفته"
7 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب در اساس وصله‌پینه‌‌ای بیش نیست. و در نهایت انگار حسن فیاد در تلاش بوده تا نشان دهد گلستان پرت و پلا می‌گوید. اما قضیه چیز دیگری‌ست: گلستان در این همه مصاحبه فقط به محمد عبدی راه داده است و به او پرخاش نمی‌کند. مصاحبه عبدی با سوسن تسلیمی و رضا قاسمی را بخوانید، خواهید دید که انسان فهمیده و هوشیاری‌ست و این را گلستان دریافته و در مستند عبدی گلستان با او هیچ جدلی ندارد و صرفا در لحظاتی از در شوخی با او مجادله می‌کند. از سویی دیگر در این کتاب مصاحبه‌گر که سینماخوانده و مترجم شعر است به طور ناشیانه‌ای سعی می‌کند با آوردن جملاتی از نویسندگان خارجی و ایرانی سوال‌های زرد و کلیشه‌ای بپرسد. گلستان هم از در مخالفت و ستیزه در می‌آید. و این واکنش در کتاب پرویز جاهد (مصاحبه با دوربین) هم قبلا اتفاق افتاده بود. گلستان به کسانی راه می‌داد که در آنها صداقت می‌دید. در پایان اینکه گلستان در جایی نوشته که به نشر ثالث ایمیل زده و خواستار عدم چاپ کتاب شده است و این کتاب بی‌اجازه او بوده است.

1403/01/13 | توسطرضا یعقوبی زاده - کاربر سایت
0
|

منازعه‌ی همیشگی گلستان با فریدون فریاد بسیار به جا و دقیق است. در واقع می‌توان گفت: میدان‌ندادن به حرف‌های زرد و خاله‌زنکی...

1403/01/12 | توسطکاربر سایت
0
|

چه قدر ارزان

1402/06/02 | توسطسید مجتبی میری هزاوه
0
|

کتاب بسیار بی کیفیت هم چاپ شده. متن اصلی گاه به گاه ناخوانا. ناشر باید این کتاب رو به ۲ دلیل جمع کنه: چاپ بی کیفیت و اجازه نداشتن از ابراهیم گلستان.

1401/10/28 | توسطمیلاد - کاربر سایت
3
|

چند ماه پس از چاپ کتاب «از روزگار رفته»، گفتگوی «حسن فیاد» با «ابراهیم گلستان» در انتشارات ثالث، محمد تنگستانی از ایران وایر مصاحبه مفصلی با ابراهیم گلستان انجام داد و ایشان در مورد این کتاب و سایر مسایل مربوط به نشر مطالبی را بیان کردند.[۴۶] «ـ من اصلاً نمی‌دانم نشر ثالث کی هست. من وقتی شنیدم این کتاب می‌خواهد توسط این نشر منتشر بشود، از طریق کسی که مطلع شده بودم، آدرس ایمیل این نشر را گرفتم. روی کاغذی هم نوشتم که شما حق ندارید این کتاب را دربیاورید؛ این کتاب مال کسی نیست که به شما داده باشد...

1401/05/11 | توسطر حسینی - کاربر سایت
1
|

بخشی از کتاب: چطور شد که به قول خودتان، فروغ از ماشین نویسی به فیلم سازی پرداخت؟ کمکش هم کردید؟# واضح است. من صاحب معلومات وسیع سینمایی نبودم. سینما معلومات وسیع ندارد. معلومات وسیع نمیخواهد؛ تجربه میخواهد و شعور، هیچ چیز دیگری نمیخواهد. این دختر شعور داشت. یک فیلم هم گذاشتم در اختیارش. اصلا نه از نفت خبر داشت و نه از فیلم خبر داشت...کسی که شعور دارد، راه می‌افتد. کسی هم که شعور ندارد، خنگ است، ادا در می‌آورد...

1399/05/03 | توسطم. حسینی
0
|

بخش اعظم این گفتگو شامل فیلم‌های گلستان و نظرات او درباره سینما هست.کتاب با سوالات مصاحبه گر درباره نویسندگی و داستان نویسی گلستان شروع میشه ودر خلال آن بحث هایی درباره ادبیات و سیاست میشه و در ادامه با فیلم سازی گلستان و نظراتش درباره سینمای جهان و ایران ادامه پیدا میکنه و در آخر دو نامه از ابراهیم گلستان به حسن فیاد( مصاحبه گر) درباره مستندی است او که درباره گلستان ساخته آورده شده. این گفتگو شامل نکات آموزنده زیادی درباره سینما و ادبیاته و خواننده نیز تا حدودی با شخصیت خاص گلستان آشنا میشه.

1399/05/03 | توسطم. حسینی
0
|