«ادبیات سرخ» کتابی نوشته غزاله محمدی است. این اثر در دسته ادبیات پژوهشی قرار میگیرد و موضوع آن به محتوای ادبی روزنامههای وابسته به حزب توده در فاصلهای دوازده ساله اختصاص دارد. «فهرست محتوای ادبی نشریات وابسته به حزب توده ایران: مهر ۱۳۲۰ تا مرداد ۱۳۳۲» عنوان فرعی این کتاب است. «ادبیات سرخ» فهرستی از مقالات و نوشتههای ادبی منتشرشده در نشریات حزب توده ایران را بدون در نظر گرفتن ارزش ادبی آنها ارائه کرده است. کتاب با توجه به فهرستی که در آن به چاپ رسیده روند شکلگیری و تکامل ادبیات و شعر معاصر و مترقی ایران را نیز بررسی میکند. نویسنده در «ادبیات سرخ» از تصاویر روزنامههایی که در فاصله دوازدهسالهای که موضوع کتاب است منتشر شدهاند، نیز استفاده کرده که به محتوای بصری اثر کمک کرده و باعث شده نویسنده ادعای خود را با مدارک معتبر ارائه کند.
نویسنده در این کتاب در پی آن است به این موضوع بپردازد که تقریبا همه روشنفکران و نویسندگان بزرگ ایران در دوره معاصر آثار خود را برای نخستین بار در نشریات حزب توده ایران منتشر کردهاند. غزاله محمدی در این کتاب ادعا میکند که علاوهبر نویسندگان و شاعرانی که به حزب توده وابسته بودند، نویسندگان و روشنفکرانی مانند عبدالحسین زرینکوب، پرویز ناتل خانلری، صادق چوبک و صادق هدایت که گرایش سیاسی خود را به شکل مشخص عنوان نکرده و از وابستگان به حزب توده نبودند هم آثار خود را در نشریات حزب توده ایران به چاپ رساندهاند.
در کتاب «ادبیات سرخ» محتوای ادبی 90 عنوان از نشریات وابسته به حزب تودۀ ایران، در فاصله سال های ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲ بررسی و فهرستنویسی شده است. همچنین در این کتاب دربارۀ چگونگی تأثیرگذاری حزب توده بر ادبیات معاصر ایران و همکاری شاعران و نویسندگان با نشریات این حزب، توضیحاتی ارائه شده است.
کتاب ادبیات سرخ