«شصت سالگی» جدیدترین اثر ناهید طباطبایی است. او نویسندهای باتجربه است و بسیاری از آثارش با استقبال خوانندگان روبرو شده است. موفقترین و مشهورترین رمان ناهید طباطبایی «چهل سالگی» است که فیلمی سینمایی نیز از آن اقتباس شده است.
«شصت سالگی» رمان تازۀ ناهید طباطبایی یادآور آن اثر موفق است و نویسنده تلاش کرده است تا موفقیت آن رمان را تکرار کند. در رمان «شصت سالگی» مثل بیشتر آثار این نویسنده حضور زنان و مسائل آنها بسیار پررنگ است. این رمان اشتراکاتی نیز با رمان «چهل سالگی» دارد. هر چند دغدغههای زنان در چهل سالگی و شصت سالگی متفاوت است، اما حضور عشقی قدیمی یکی از نقاط اشتراک این دو رمان است.
آهو نزدیک به چهل سال از وطنش دور بوده و حالا در آستانۀ شصت سالگی برگشته است. او در جوانی و همزمان با انقلاب، مثل بسیاری از جوانان آن روزگار، درگیر فعالیتهای سیاسی و حزبی بوده است. پدر و مادر آهو از بیم اینکه او دستگیر شود، آهو را به خارج از کشور میفرستند. او بهخاطر این سفر، یحیی رفیق، عشق و هممسلکی خودش را که در زندان است، ترک میکند. حالا بعد از سالها، آهو به ایران برگشته است و بهطور اتفاقی یکی از دوستان دوران دانشجویی خودش را میبیند که همراه با یحیی در زندان بوده است. این ملاقات بهانهای است برای مرور جوانی و سالهای از دست رفته.
ناهید طباطبایی دنیای زنان را به خوبی میشناسد و با نثر و زبانی پخته که حاصل سالها تجربه است، این دنیا را روایت میکند. رمان «شصت سالگی» نیز در ظاهر روایت زندگی زنی شصت ساله به نام آهو است اما در حقیقت، روایت زندگی یک نسل است، نسلی که آرمانها، جوانی و زندگی آنها بر باد رفت.
بازگشت به گذشته و کندکاو در آن و سنجیدن افکار آن روزگار با متر و معیارهای امروزی از جملۀ مسائلی است که آهو با آنها روبروست. نگاه شماتتبار نسل امروز به آرمانگراهایی مثل آهو، باعث میشود تا او در گذشتۀ خودش کند وکاو کند. نویسنده با طرح این مسائل به دنبال عبور از گذشته و گشودن راهی به سوی آینده است. ناهید طباطبایی به زندگی نسلی میپردازد که مثل آهو آرمانهایی در سر داشتند و ماجراهایی را تجربه کردند شبیه به آنچه بر آهو رفته است.
«شصت سالگی» رمانی جذاب و خواندنی است که میتواند طیف وسیعی از خوانندگان علاقمند به رمان را راضی کند.
کتاب شصت سالگی