1. خانه
  2. /
  3. کتاب تپه ی خرگوش

کتاب تپه ی خرگوش

3.3 از 1 رأی

کتاب تپه ی خرگوش

Rabbit hill
انتشارات: نشر چشمه
٪10
290000
261000
معرفی کتاب تپه ی خرگوش
«تپه خرگوش» اولین رمان علی اکبر حیدری است. او این رمان را در اوایل دهه ۹۰ نوشته اما ماجرای چاپ آن تا اواسط دهۀ نود طول کشیده است. چاپ اول رمان در نشر روزنه چاپ شد و با استقبال خوانندگان و منتقدان ادبی روبرو شد. حالا بعد از چند سال و بعد از کش و قوس‌های فراوان و طولانی برای گرفتن مجوز، این رمان در نشر چشمه تجدید چاپ شده است.
«تپه خرگوش» را می‌توان رمانی تاریخی نامید، چرا که داستان رمان در خلال وقایع مهمی رخ می‌دهد که سه دهه را در برمی‌گیرد. داستان خانواده‌ای که از قبل از انقلاب آغاز می‌شود، به دوران جنگ می‌رسد و تا دوران پس از جنگ ادامه پیدا می‌کند و در اواخر دهۀ هشتاد به پایان می‌رسد. رمان سه بخش دارد و هر بخش را یکی از اعضای خانواده روایت می‌کند.
داستان از سال ۵۷ و بیمارستانی آغاز می‌شود که در آن سهیلا عروس خانواده، قرار است دوقلوهایش را به دنیا بیاورد. او به خون نیاز دارد اما بیمارستان پر از زخمی‌ و مجروح است، این‌ها کسانی هستند که در تظاهرات مجروح شده‌اند و به همراه سهیلا در بیمارستان بستری شده‌اند. اوضاع جسمی سهیلا وخیم است چرا که یکی از دوقلوهای او در برخورد با مامور ساواک سقط شده است با این حال، یک بچه برایش باقی می‌ماند پسری به نام رضا.
این شروع بخش اول رمان است تولدی در میان خون و هیاهو. حضور مبارزان و اختلاف عقیدۀ آن‌ها با هم و حضور گروه‌ها و گروهک‌های چپ در بخش اول پر رنگ است.
مقطع دوم رمان در زمان جنگ رخ می‌دهد رضا حالا بزرگ شده است. در روز تولد رضا سر و کلۀ ارغوان خواهر شوهر سهیلا پیدا می‌شود. در بخش اول و به هنگام تولد رضا این ارغوان است که سهیلا را به بیمارستان می‌رساند. او که از اعضا گروه منافقین بوده و به خاطر خیانت منافقین فراری و مخفی شده است. مامورها مطلع می‌شوند و برای دستگیری ارغوان می‌آیند. ارغوان مجبور می‌شود علیرغم میل باطنی خودش باز هم فرار کند.
بخش دوم و یا برهۀ دوم این داستان در همین جا تمام می‌شود و مقطع سوم این رمان آغاز می‌شود. در این بخش یوسف معشوقۀ قدیم ارغوان که در بخش اول هم او را دیده‌ایم به دنبال ارغوان می‌گردد و متوجه می‌شود که او در کانادا زندگی می‌کند. یوسف برای پیدا کردن ارغوان به کانادا می‌رود. رضا نیز ازدواج کرده و منتظر بچه‌‌ای در راه دارد.
رمان با تولدی آغاز می‌شود و با فرزندی که در راه است و درواقع تولدی دیگر به پایان می‌رسد. چرخه‌ای که در آن اتفاقات تاریخی و اجتماعی متعددی رخ می‌دهد. علی اکبر حیدری با دستمایه قراردادن این رخدادها که زندگی شخصیت‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند، توانسته بخش از تاریخ معاصر ایران را و در واقع سرنوشت نسلی را در قالب رمان روایت کند.
«تپه خرگوش» یکی از رمان‌های به‌یادماندنی دهۀ نود است. یک رمان تاریخی خواندنی و جذاب که با زبان پخته و پرداخت مناسب و طراحی پیرنگی گسترده با رخداد‌های متعدد، خواننده را با خود همراه می‌کند.
درباره علی اکبر حیدری
درباره علی اکبر حیدری
علی‌اکبر حیدری(۱۳۵۷-تهران) یکی از نویسنده‌های موفق دهه نود است که با مجموعه‌داستان «بوی قیر داغ» کارش را آغاز کرد و سپس با دو رمان «تپه خرگوش» و «استخوان» به راهش ادامه داد. «بوی قیر داغ» شروع خوبی بود برای علی‌اکبر حیدری که با کتاب بعدی‌اش این شروع کامل شد: «تپه خرگوش»؛ رمانی که در جایزه هفت‌اقلیم شایسته تقدیر شناخته شد و به مرحله نهایی جایزه جلال راه یافت.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تپه ی خرگوش" ثبت می‌کند