استفان کاوی در کتاب راه حل سوم از اصلی صحبت میکند که برای حل تمام مشکلات در انواع مختلف به طور یکسان کاربرد دارد. به گفته کاوی این اصل بهطور یکسان هم برای مادری بدون حامی و همسر که میکوشد دشوارترین کارها را برای بزرگ کردن و پرورش دادن فرزند نوجوان ناراضی و بیقرارش انجام دهد و هم برای رهبر یک کشور که سعی دارد به جنگ خاتمه دهد، به کار گرفته میشود. استفان کاوی این اصل را راه حل سوم نامیده است. او می گوید ما عادت داریم مشکلات را از دو وجه ببینیم. یکی از دید «گروه من» در مقابل آن «گروه تو». گروه من خوب است و در مقابل، گروه تو بد است یا دستکم «کمتر خوب» است. گروه من درست و منصف است و گروه تو غلط و شاید حتی غیرمنصف. محرکها و انگیزههای من ناب و عالی است و محرکها و انگیرههای تو در بهترین حالت، متوسط. این گروه، تیم، کشور، فرزند، شرکت، فکر و ایدهٔ من است که در مقابل توست. در هر مورد، دو انتخاب و راهحل وجود دارد. به همین دلیل است که ما معمولا همه جا با دو گروه متقابل سروکار داریم، آزادیخواهها در مقابل محافظهکارها، کارگران در مقابل مدیران، وکلا در برابر وکلا، کودکان در مقابل والدین و.... جنگ و نابرابری و تبعیض هم به همین دلایل وجود دارد.
استفان کاوی در راه حل سوم به ما میگوید. در مقابل راه و روش من و راه و روش تو یک راه حل سومی وجود دارد و ان راه و روش ما است. ما با همکاری و همکوشی میتوانیم در جهت انتخاب سوم پیش برویم. راه و روشی بهتر و برتر برای حل و رفع اختلافها. کاوی در این کتاب به شرح چگونگی رسیدن به این راه حل سوم و گذشتن از تفکر دو انتخابی میپردازد. و اصلی به اسم اصل همکوشی را معرفی میکند که راه رسیدن به انتخاب سوم است.
اگر اصل موجود در این کتاب را بهخوبی درک کنید و آن را در زندگی بهکار ببرید، هم بر مشکلات خود غلبه میکنید و هم میتوانید امیدوارانه ادامه دهید و آیندهای را برای خود رقم بزنید که حتی بهتر از چیزی باشد که در ذهنتان مجسم میکردید.
کتاب راه حل سوم