1. خانه
  2. /
  3. کتاب تیاتر کمدی و عروس ایرانی

کتاب تیاتر کمدی و عروس ایرانی

3.1 از 1 رأی

کتاب تیاتر کمدی و عروس ایرانی

(نمایش نامه)
La Sposa Persiana & Il Teatro Comico
مترجم:
انتشارات: قطره
٪15
215000
182750
معرفی کتاب تیاتر کمدی و عروس ایرانی
"تیاتر کمدی"، نمایشنامه‌هایی هستند که درخشش تئاتر ایتالیایی قرن هجدهم را به‌خوبی نمایان می‌سازند. گولدونی با سبک نوین خود و فاصله‌گیری از کمدیا دل آرته سنتی، رویکردی ساختارمند و واقع‌گرایانه در داستان‌سرایی تئاتر ایجاد کرد. آثار او با شوخ‌طبعی، توطئه‌های پیچیده و درک عمیق از ماهیت انسان شناخته می‌شوند و ظرایف زندگی روزمره را به شیوه‌ای خاص به تصویر می‌کشند. این نمایشنامه‌ها همچنین توانایی گولدونی در خلق شخصیت‌های پویا و کاوش در پیچیدگی‌های روابط انسانی را نشان می‌دهند.
"عروس ایرانی"، یکی از آثار مشهور گولدونی است که مهارت او در ترکیب طنز و تفسیر اجتماعی را نمایان می‌سازد. داستان این نمایشنامه در زمینه‌ای فرهنگی و اجتماعی رخ می‌دهد و شخصیت‌ها با تضاد بین تمایلات شخصی و انتظارات جامعه روبه‌رو هستند. محور اصلی داستان مربوط به عروس ایرانی است که درگیر روابط پیچیده و درگیری‌های عاشقانه می‌شود. گولدونی با استفاده از سوءتفاهم‌ها و افشاگری‌ها به بررسی مضامین وفاداری، فریب و جستجوی خوشبختی می‌پردازد و از طنز برای نمایش پیچیدگی‌های رفتار انسانی و پوچ‌گرایی زندگی بهره می‌برد. "تم‌های اصلی" این نمایشنامه، مانند بسیاری از کمدی‌های گولدونی، حول محور موضوعات عشق، ازدواج و جستجوی آزادی شخصی می‌چرخند. شخصیت‌های او در تلاشند تا جاه‌طلبی‌ها و احساسات خود را با انتظارات فرهنگی و اجتماعی که بر آن‌ها تحمیل می‌شود، هماهنگ کنند. گولدونی از طریق دیالوگ‌های واقع‌گرایانه و موقعیت‌های طنزآلود، نقد ساختارها و هنجارهای اجتماعی را به نمایش می‌گذارد و نشان می‌دهد چگونه این هنجارها انتخاب‌های افراد را محدود می‌کنند. "سبک و شخصیت‌پردازی" گولدونی در این نمایشنامه‌ها بر دیالوگ‌های هوشمندانه و شخصیت‌های چندبعدی تأکید دارد که هم فضیلت و هم حماقت را در خود دارند. او شخصیت‌هایی را معرفی می‌کند که نماینده طبقات مختلف جامعه هستند و مخاطبان از هر طیف اجتماعی می‌توانند با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. در "عروس ایرانی"، گولدونی با استفاده از مبدل‌ها، هویت‌های اشتباه و انگیزه‌های پنهان، پیچیدگی روایت را افزایش می‌دهد و مخاطب را به تفکر درباره ماهیت عشق و درک خود فرامی‌خواند.
آثار گولدونی، از جمله "عروس ایرانی"، گواهی بر نبوغ او در تبدیل تئاتر به ابزاری برای کاوش در ماهیت انسان و جامعه هستند. با شخصیت‌های زنده و موقعیت‌های طنزآلود خود، این نمایشنامه‌ها همچنان مخاطبان را جذب می‌کنند و نشان می‌دهند که مضامین عشق، هویت و آزادی شخصی در طول زمان و فرهنگ مرتبط باقی می‌مانند. صدای منحصر به فرد و بینش تیز گولدونی، آثار او را به آثاری جاودانه و هم سرگرم‌کننده و هم تفکرآمیز تبدیل می‌کند.
درباره کارلو گولدونی
درباره کارلو گولدونی
کارلو گولدونی، زاده ی 1707 و درگذشته ی 1793، نمایشنامه نویس ایتالیایی بود.گولدونی در ونیز به دنیا آمد و از کودکی به تئاتر علاقه مند بود. پدر کارلو، او را در جوانی به ریمینی نزد فیلسوفی به نام کالدینی فرستاد تا فلسفه بیاموزد، اما او با یک گروه تئاتر دوره گرد همراه شد و به ونیز بازگشت. پدرش او را در سال 1723 در مدرسه ای در پاویا ثبت نام کرد که با مقررات سختگیرانه ی مذهبی و رهبانی اداره می شد. گولدونی که در این سال ها نوشتن را آغاز کرده بود، دو سال بعد از وارد شدن به این مدرسه، هجویه ای نوشت که در آن به استهزای دختران پاویا پرداخته بود. او به دلیل نوشتن این هجویه از مدرسه اخراج و مجبور شد شهر را ترک کند. گولدونی به اودینه رفت و در آن جا به تحصیل در رشته ی حقوق پرداخت و سرانجام در مودنا فارغ التحصیل شد.او سرانجام به ونیز بازگشت و بر خلاف انتظار همه، به جای این که در رشته ی تحصیلی اش، یعنی حقوق، کار کند، به تئاتر روی آورد و به نوشتن نمایشنامه پرداخت. گولدونی که بسیار پرکار بود، با آثارش خشم سنت گرایان را برانگیخت و انتقادهای تند و تیز آنان را متوجه خود کرد. مباحثه های تئوریک و مخالفت شدید کارلو گوتزی با اصلاحات گولدونی موجب رنجش خاطر او شد و آزرده از قدرنشناسی مردم ونیز، این شهر را ترک کرد. گولدونی به پاریس رفت و در آن جا زندگی اش را در فقر و تنگدستی به پایان رساند.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تیاتر کمدی و عروس ایرانی" ثبت می‌کند