کتاب برساخت اصالت

Bar-sakht-e Esalat
مطالعه ی انتقادی تاریخ اجتماعی ایران از دریچه ی موسیقی ۱۲۹۴ - ۱۳۵۸
  • 15 % تخفیف
    350,000 | 297,500 تومان
  • موجود
  • انتشارات: برج برج
    نویسنده: آیدین آریافر
کد کتاب : 148109
شابک : 978-6225696600
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 408
سال انتشار شمسی : 1403
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب برساخت اصالت اثر آیدین آریافر

برساخت «اصالت»، به فرایند تاریخی برساخته‌شدن موسیقی «اصیل» در پنجاه سال گذشته در ایران می‌پردازد؛ اینکه چگونه این موسیقی که خود دست‌پرورده‌ی نهادهای فرهنگی پهلوی دوم بود به صدای غالب در انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ تبدیل می‌شود.
نویسنده در این اثر با واکاوی روند برآمدن مفاهیمی مانند «اصالت» و «ابتذال» به مطالعه‌ی انتقادی تاریخ اجتماعی ایران در سده‌ی گذشته می‌پردازد؛ همچنین با تمرکز بر جایگاه اجتماعی موسیقی و موسیقی‌دانان ملی در تاریخ معاصر ایران، لحظاتی از گفتار موسیقی ملی ایران را برجسته می‌کند و شمایلی از تداوم سلطه و مقاومت اجتماعی در قرن گذشته را به خوانندگان ارائه می‌دهد.

کتاب برساخت اصالت

قسمت هایی از کتاب برساخت اصالت (لذت متن)
فریدون فرزانه نیز در مقاله‌ای نسبت به کنگره موضع می‌گیرد. فرزانه موسیقی‌دانی است از خاستگاهی دیگر و متعلق به جریان مین‌باشیان-محمود که در دهه‌های گذشته با وزیری و پیروانش درگیر شده‌اند. جریان مین‌باشیان-محمود، که تسلط بالایی بر موسیقی اروپایی داشتند و به آموزش حرفه‌ای موسیقی غربی معتقد بودند، نه از نظرگاه «اصالت» که از موضعی دیگر نظریه‌ی موسیقی وزیری را نفی می‌کردند. این موسیقی‌دانان تلفیق دستگاه‌های ایرانی با مبانی موسیقی غربی را بی‌حاصل می‌دانستند، و برای رشد علمی موسیقی، گسستی رادیکال از ردیف و دستگاه‌های ایرانی را پیشنهاد می‌کردند و به‌جای آن «فولکلور» ایران را می‌نشاندند. هدف غایی‌شان نیز آن بود که با بهره‌گیری از «فولکلور» -در قالب آن زبان بین‌المللی که در کنسرواتوارهای اروپایی آموخته بودند- به داد موسیقی ایران برسند.