شرحی جذاب و آشکارکننده از بازجویی سیا از صدام حسین.
کتابی گیرا.
اثری هوشمندانه و خواندنی.
صدام تلاش کرده بود طوری عمل کند که گویی قضیه ی ایران-کنترا، خللی در نظرش نسبت به ایالات متحده به وجود نیاورده است. با این حال، معلوم بود که عمیقا به خاطر آنچه رفتار دوگانه ی آمریکایی ها با دشمنش در جنگی خونین می دانست، ناخرسند است. سال ها بعد، در یک جلسه ی اطلاع رسانی در لانگلی، چارلز دولفور، جستجوگر سلاح های کشتار جمعی، سعی کرد مرا قانع کند که ایران-کنترا اهمیتی برای صدام نداشته است. او یک جدول زمانی با نقاط عطف مشخص درباره ی رابطه ی صدام با ایالات متحده تهیه کرده بود. پرسیدم، چرا 1986، سالی که قضیه ی ایران-کنترا فاش شد، در این فهرست نیست. وقتی این قضیه را گوشزد کردیم، مشخص بود که دولفور پریشان شده است.
در گزارش مربوط به قضیه ی ایران-کنترا که در سال 1987 منتشر شد، صدام فهمید که یکی از شروط ایران برای مذاکره این بود که واشنگتن برای سقوط رژیم عراق به تهران کمک کند. این نخستین اشاره به تغییر رژیم در عراق بود، پانزده سال پیش از آن که جرج دبلیو بوش، آن را به عنوان سیاست رسمی ایالات متحده اعلام کند.
سلام دوستان،کتاب رو یک سال پیش مطالعه کردم ، کتاب عالی ای بود.براتون نظرم رو به صورت خلاصه مینویسم امیدوارم کمکی برای انتخابش بکنه. بازجو یا بازپرس که در سازمان سی آی ای سالهای زیادی بر روی خاورمیانه و به طور اختصاصی بر روی صدام و نحوهی زندگی اون با اسناد و مدارک و اطلاعات دریافتی کار و تحلیل میکرد. بعد از حمله عراق به آمریکا و دستگیری صدام ، برای تخلیه کردن اطلاعات یا حرف کشیدن از صدام حسین به عراق فرستاده میشه. نحوهی برخورد صدام با این فرد بازجو... سرد بودن و سخت بودن صدام و صحبت نکردنهاش... دوستی ای که ایجاد میشه در مرور زمان بین صدام و بازجو... حرف هایی که میزنه... همگی صادقانه بیان میشه و حتی ملاقات هایی که در اتاق بیضی معروف کاخ سفید با بوش پسر (قدرتمندترین فردجهان ان زمان) برای ارائه گزارشها اتفاق میافته و فضای حاکم در اون اتاق و... خیلی خوب و روان و صمیمی از طرف اول شخص روایت میشه. در کل کسانی که به این دست کتابها زندگی نامه ، سیاسی ، سرنوشت انسانهای داری قدرت و ... علاقه دارند توصیه میکنم این کتاب رو مطالعه کنند. ابعاد جالبی از زبان بازجو از صدام حسین بیان میشه که برای مطالعه کننده واقعا جذاب و خواندنی ست.
بسیار کتاب جذابی ست . من معدود کتابهایی را دوبار میخوانم . این کتاب از آن جمله بود ....درضمن بحث اصلی و نکته مهم کتاب این است که نیکسون سالها مدیر میز ایران و عراق در سیا بوده و خیلی از مباحثی که در گفتگو با صدام مطرح میشود دقیقن صحبت از وضعیت آن روزهای ایران است . جالبتر دیدن توهمهای یک دیکتاتور خاورمیانه ای ست که تصور میکند قدیس است و ملت ستایش اش میکنند ....واقعن باید به نشر کتاب پارسه تبریک گفت .زیرا کتاب هم چاپ خوبی دلرد و هم ترجمهی جناب جیرانی بسیار روان و جذاب است
بھرسو سراغ زما میگیرند خج۷۷
کتابی جذاب مخصوصا قسمتهای مربوط به بازجوییهای صدام و صد البته ترجمه خیلی خوبی هم شده، مهارت و تسلط مترجم جاملا مشهوده.
نهایتا ارزش خوندن داره علی الخصوص برای ما ایرانیها که با پدیده شومی به نام صدام آشناییمون نسبتا زیاده و صابونش به تن هممون خورده .
سعی کن بجای صابون صدام از صابون لوکس استفاده کنی
لطفأ تجدید چاپ کنید