شاهکار هابز در تئوری سیاسی.
یک دستاورد ادبی باشکوه و برجسته ترین اثر فلسفه ی سیاسی در زبان انگلیسی.
از آثار شکل دهنده ی اندیشه ی غرب.
جهنم، حقایقی است که دیر مورد توجه قرار گرفته اند.
منشأ هر جرم، گونه ای از نقص در درک، یا اشتباهی در استدلال، یا نیرویی ناگهانی از احساسات است.
من اغلب به بی معنایی رویاها توجه می کنم اما هیچ وقت رویای بی معنایی افکارم در زمان بیداری را نمی بینم.
وقتی که آثار کلاسیک را مطالعه می کنید، در واقع در حال خواندن کتاب هایی هستید که نقشی اساسی در شکل گیری چگونگی نوشتن و خواندن ما در عصر حاضر داشته اند
او در این کتاب فاخر و بسیار خواندنی و سرشار از حیقیت، افکار سادهاندیشانی چون مارکس را به کل مردود کرده است... مارکس و تمام خوش بینان سیاسی تاریخ باید ماستهایشان را کیسه کنند.
دوست عزیز این کتاب قرن ۱۷ نوشته شده کتاب کاپیتال مارکس قرن ۱۹ خواهشمندم هر دو کتاب رو بخونید و اینستاگرامی نگاه نکنین
برای بحث انتقادی و به روز در مورد اسطوره لویاتان میتونید کتاب « جنگ داخلی از جورج آگامبن » رو مطالعه کنید.
تفکر هابز و کلا فلسفه وجودی سیاسی انسان هیچگاه مطرود نمیشود بلکه ادامه ، واسازی ، اصلاح و درک یا فراموش میشود . بحث زیست سیاسی لویاتان با هرنوع جهت گیری که دارد امروزه مورد توجه فلاسفه رادیکالی مانند ژیژک ، جورج آگامبن و ... است که خوانش آن را در قالب اسطوره لویاتان و حد نهایی بشریت که شناخت بدن ( ملت ) توسط بدن ( ملت ) و انهدام سر ( به عنوان حاکم و مانع خودشناسی بدن ) را با همهی پیامدها ، مهم و ارزنده میسازد!
برای نقد کتاب لویاتان بهتر است زمان نگارش کتاب را مد نظر قرار داد بنظر بنده تفکر هابز گرچه امروز مطرود است ولی در زمان خود قابل ستایش است
برای شناخت انگلستان " دست غیب" که شعارهائی نظیر " تفرقه بیانداز حکومت کن" و یا " ایرانی را باید گرسنه نگهداشت و عرب را سیر ! " بویژه برای هر ایرانی واجب است که فلاسفه تراز اول این کشور را بشناسند و افکارشان را که انگلستان زاده آن دیدگاهها و اندیشمندان است خوب بدانند تا دلیل آن شعارها را درک نمایند !.
کتابی بسیار مهم از یکی از بزرگترین فیلسوفان تاریخ و با ترجمه ای عالی که البته کتاب دشواری هم هست.
کتابی مهم و دشوار که باید خوانده شود هرچند کارل مارکس بسیار به نویسنده اتنقاد کرده است. جمله معروف هابز این است انسان گرگ انسان دیگر است و طبیعت محل جنگ همه علیه همه است
مارکس خودش محل انتقاده، انسانی کج اندیش با افکار گمراه کننده
امروز نظرات هابز و نگاه اینگونه به انسان تحت شعاع قرار گرفته و در یافتههای مردمشناسها چنین نظرات سیاهی موضوعیت نداره
من فکر میکنم در ایران کنونی همین گونه است (چه خوشمان بیاید و چه نیاید) ، یعنی انسان گرگ انسان است . متأسفانه این واقعیت حال حاضر هست !
نظرات سیاه؟
ضمن تشکر از ایران کتاب،معرفی کتاب احتمالاً کپی شده از قسمتی از معرفی کتاب از جایی دیگر است.چون اصلاً کتاب معرفی نشده در این متن.یعنی منو به خرید که سهله به توجه هم قانع نکرد.