نوسازی یک ضرورت بیپایان و همیشگی است، این فرآیند پویایی اجتماعی، سیاسی، و فرهنگی را به وجود میآورد که بدون آن، زندگی به سکون میآید و پویایی و شادابی خود را از دست میدهد. نوسازی نه تنها به تمایلات یا ارادههای شخصی فردی بستگی ندارد، بلکه در محیطها و شرایط تاریخی، اجتماعی، سیاسی، و فکری خاص خود معنا مییابد. وقتی بحران همهگیری عرصههای زندگی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، و فرهنگی را فرا میگیرد و در اندیشه و نشاط علمی به سطح بالایی ارتقاء پیدا میکند، نوسازی به یک ضرورت غیرقابل انکار تبدیل میشود.
در حال حاضر، ما در زمانی دیرهروانه زندگی میکنیم که بحرانها و چالشها به جای توانایی مقاومت جامعه، به نوعی آرامش و توقف در زندگی مردم منتهی شده است. این شرایط، تنها به بازگویی دستاوردها و توفیقات نسلهای گذشته منجر شده و به سوالاتی از قبیل آیا انتظار بیهوده برای دستیابی به وضعیتی مطلوب وجود دارد، منجر میشود؟
این کتاب شامل چهار مقاله نوشتهشده توسط مرحوم نصر حامد ابوزید است و آخرین اثری است که از این متفکر برجسته مصری منتشر شده است. این مقالات، بهطور مستقیم و غیرمستقیم به موضوع بازسازی گفتمان دینی اشاره دارند، هرچند که در زمانها و به مناسبتهای مختلفی نوشته شدهاند.
کتاب نوسازی، تحریم و تاویل