1. خانه
  2. /
  3. کتاب تجربه ی اوج (فراسوی سرخوشی)

کتاب تجربه ی اوج (فراسوی سرخوشی)

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
5 از 3 رأی

کتاب تجربه ی اوج (فراسوی سرخوشی)

Flow
٪10
250000
225000
4.5 از 1 رأی

کتاب غرقگی

فرایند درگیری انسان با زندگی برای به دست آوردن شادکامی
Flow
ناموجود
280000
معرفی کتاب تجربه ی اوج (فراسوی سرخوشی)

تحقیقات مشهور روانشناس ، میهای چیکسنت میهایی در مورد "تجربه ی اوج" در این کتاب نشان داده است که آنچه باعث رضایت واقعی یک تجربه می شود ، وضعیت هوشیاری به نام اوج یک جریان است. در طول جریان ، افراد معمولا لذت عمیق ، خلاقیت و درگیری کامل با زندگی را تجربه می کنند. میهای چیکسنت میهایی در این نسخه از اثر پیشگامانه خود ، روش هایی را برای کنترل این حالت مثبت نشان می دهد. کتاب تجربه ی اوج به ما می آموزاند که چگونه با توجه به اطلاعاتی که به آگاهی ما می رسد ، می توانیم خوشبختی واقعی را کشف کنیم و کیفیت زندگی خود را تا حد زیادی بهبود ببخشیم. میهای چیکسنت میهایی استاد دانشگاه فارغ التحصیل کلارمونت و رئیس سابق گروه روانشناسی دانشگاه شیکاگو است.

تجربه‌ اوج اغلب لحظات فوق‌العاده سرور و شادی خالص تعریف می‌شود. این لحظات از رویدادهای روزمره متمایزند. خاطره چنین لحظاتی ماندگار است و معمولا مردم آنها را به تجربه‌های معنوی تشبیه می‌کنند. بر اساس هرم مازلو، تجربه اوج نقش مهمی در خودشکوفایی دارد. همه افراد به خودشکوفایی نمی‌رسند و این اتفاق بسیار نادر است. ولی تجربه اوج زودگذر است و فقط به افراد خودشکوفا محدود نمی‌شود. به‌عقیده مازلو، همه مردم لایق داشتن این لحظات هستند. او همچنین عقیده داشت که افراد خودشکوفا به‌احتمال زیاد بیشتر این حالت را تجربه می‌کنند. سایر کارشناسان این حالت را چنین توصیف می‌کنند: «تجربه‌ اوج افزایش حس شگفتی، حیرت یا وجد در حین یک تجربه است.» تجربه‌ اوج شباهت‌ زیادی به حالت جریان دارد. این مفهوم را میهای چیکسنت میهایی، روان‌شناس مثبت‌گرا، تعریف کرده است. حالت جریان یعنی وقتی فرد آن‌قدر درگیر فعالیتی می‌شود که انگار جهان محو شده است و هیچ‌ چیزی جز آن فعالیت مهم نیست.


درباره میهای چیکسنت میهایی
درباره میهای چیکسنت میهایی

میهای چیکسِنتمیهایی (زاده ۲۹ سپتامبر ۱۹۳۴) روانشناس آمریکایی مجاری-تبار است که بیشتر به خاطر ایجاد مفهوم روان‌شناختی روانی یا سیالی شناخته می‌شود. او استاد برجسته روان‌شناسی و مدیریت دانشگاه تحصیلات تکمیلی کلرمونت است. او همچنین مدیر سابق گروه روان‌شناسی دانشگاه شیکاگو و گروه انسان‌شناسی و جامعه‌شناسی کالج لیک فارست بوده‌است.

میهای چیکسنت میهایی (Mihaly Csikszentmihalyi) یکی از معروف‌ترین روان‌شناسان آمریکایی است که به ویژه به خاطر کارهای پیشروی خود در زمینه‌ی روان‌شناسی مثبت و مفهوم «جریان» (Flow) شناخته می‌شود. وی در هنگاری متولد شده و پس از مدتی به آمریکا مهاجرت کرده است. چیکسنت میهایی توانسته است به مفهوم جریان، یعنی حالتی که فرد به طور کامل در فعالیتی فرو می‌رود و از همه چیز اطراف خود بی‌خبر می‌شود، توجه علمی جلب کند. وی این مفهوم را به گونه‌ای تعریف می‌کند که فرد در آن حالت از تجربه‌ی زمان بی‌خبر شده و تمام توجه‌اش به فعالیت مورد علاقه‌اش متمرکز می‌شود. این حالت اغلب با لذت، خلاقیت و افزایش کارایی همراه است. وی در تحقیقات خود نشان داده است که چگونه می‌توان با ایجاد شرایط مختلف، جریان را در فعالیت‌های مختلف از جمله کار، ورزش، هنر و یادگیری تجربه کرد. کتاب‌های او، به ویژه «در جستجوی اوج» (Finding Flow)، بین روان‌شناسان و علاقه‌مندان به این حوزه بسیار محبوب است. میهای چیکسنت میهایی با دیدگاه‌های نوآورانه‌اش در زمینه‌ی روان‌شناسی مثبت، توانسته است نگرش ما نسبت به کیفیت زندگی، خلاقیت و رضایت مندی از زندگی را تغییر دهد.
دسته بندی های کتاب تجربه ی اوج (فراسوی سرخوشی)
نکوداشت های کتاب تجربه ی اوج (فراسوی سرخوشی)

جریان مهم است ... راه رسیدن به خوشبختی نه در لذت گرایی بی فکر ، بلکه در چالشی آگاهانه است.

New York Times Book Review

آنچه را که به افراد انگیزه می دهد دوباره بازنگری می کند

Newsweek

یک حالت روحی شاد به نام جریان ، احساس درگیری کامل در یک فعالیت خلاق یا بازیگوش را کاوش کنید

Time magazine
قسمت هایی از کتاب تجربه ی اوج (فراسوی سرخوشی)

هر چند اکنون سالم تریم و بیش تر عمر می کنیم و حتی محروم ترین افراد از تجملاتی برخوردارند که تا همین چند دهه پیش در تصور هم نمی گنجید ( در قصر لویی چهاردهم، پادشاه سرزمین آفتاب، حمام و دستشویی به اندازه ی کافی وجود نداشت، در اعیان نشین ترین خانه های قرون وسطا صندلی ای نبود و هیچ یک از امپراتوران روم نمی توانستند در زمان بی حوصلگی تلویزیونی را روشن کنند ) و با وجود اطلاعات شگفت انگیز علمی در دسترس، مردم غالبا به این احساس می رسند که عمرشان تباه شده و یا به جای زندگی سرشار از شادی، عمرشان در اضطراب و کسالت سپری شده است.

در ابتدا، داده های ما منحصر به مصاحبه ها و پرسش نامه ها بود. پس از مدتی، برای دقت بیشتر روش جدیدی ابداع کردیم تا کیفیت تجربیات ذهنی را اندازه گیری کنیم. این تکنیک، روش نمونه برداری تجربه ( ۵) نامیده می شود. در این روش از افراد خواسته می شود که یک دستگاه بوق زن ( ۶) را به مدت یک هفته به همراه خود داشته باشند و هر وقت که دستگاه بوق زد، احساس و کاری را که در حال انجامش هستند یادداشت کنند. این دستگاه روزی هشت بار با فواصل نامنظم از طریق یک فرستنده رادیویی فعال می شود. در پایان هفته افراد دریافت کننده ی پیام شرحی از زندگی خصوصی خود را مانند سناریوی یک فیلم تهیه می کنند که مربوط به لحظاتی است که دستگاه بوق زن به صدا درآمده بود. تاکنون بیش از صدهزار تجربه گوناگون از سراسر جهان گردآوری شده است. نتیجه گیری های این کتاب بر پایه ی داده هایی است که از این روش به دست آمده است. پژوهشی که درباره ی اوج در دانشگاه شیکاگو آغاز کردم، اکنون در سراسر جهان گسترش یافته است و پژوهش گرانی در کانادا، ایتالیا، آلمان، ژاپن و استرالیا این مطالعات را دنبال کرده اند.

مقالات مرتبط با کتاب تجربه ی اوج (فراسوی سرخوشی)
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
ادامه مقاله
چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم
چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم

«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تجربه ی اوج (فراسوی سرخوشی)" ثبت می‌کند