1. خانه
  2. /
  3. کتاب ریشه های آلمانی

کتاب ریشه های آلمانی

نویسنده: لئو اشتراوس
3 از 1 رأی

کتاب ریشه های آلمانی

(نیچه، فروید، هوسرل، هایدگر، گادامر، کوهن)
Articles
انتشارات: پگاه
ناموجود
39000
معرفی کتاب ریشه های آلمانی
استفاده از عنوان "ریشه های آلمانی" برای مجموعه ای از مقالات لئواشتراوس که به نوعی در باب آلمان و متفکران المانی است، احتمالا باید دلیلی داشته باشد. اگر بخواهیم به اشتراوس وفادار بمانیم، چنین دلیلی نمی تواند نزدیک ترین دلیلی باشد که به ذهن مخاطب امروزی متبادر می شود، یعنی مقالاتی که می توان از طریق آن ریشه های فکری لئواشتراوس، یا زمینه های فکری آن را به لحاظ تاریخی فهم کرد. اگر چنین مسیری، به عنوان نزدیک ترین دلیل، مبنا قرار گیرد، آنگاه از همان آغاز، برای آنانی که امکان فهم تفکر لئواشتراوس را در نفس خود مهیا می دارند، راهی خطا پیموده شده است. ارائه ی تعبیری تاریخی گرایانه از این عنوان، یک نقض غرض اساسی است. اما انتخاب چنین عنوانی برای این مجموعه مقالات، کاملا هم با این نزدیک ترین دلیل، بی ارتباط نیست، درواقع این نزدیک ترین دلیلی است که می تواند به نحوی سلبی خواننده را به آن سوی دلیل اصلی، رهنمون گرداند: "ریشه ها به عنوان مفهومی که حامل حکایت "گسست" لئواشتراوس از آلمان (این "پیشروترین کشور در جهان به لحاظ فکری") و "گسستن" از آن است. بدین ترتیب ده گفتاری که مجلد پیش رو را تشکیل می دهند. می بایست داستان این سفر فکری را برای خواننده ی سمج و پرحوصله بازگو کنند. این مجموعه مقالات با "گسست" لئواشتراوس از نتایج اجتناب ناپذیر فلسفه ی نیچه آغاز می شود و با "پیوست" او به فلسفه ی سیاسی نیچه به اتمام می رسد.
درباره لئو اشتراوس
درباره لئو اشتراوس
لئو اشتراوس (Leo Strauss)‏ (۲۰ سپتامبر ۱۸۹۹ در کیرشن آلمان – ۱۸ اکتبر ۱۹۷۳ در آناپولیس آمریکا) نظریه‌پرداز و مورخِ فلسفه سیاسی آلمانی - آمریکایی بود. تلفظ آلمانی نام او اشتراوس و تلفظ انگلیسی آن استراوس است.
اشتراوس در خانواده‌ای یهودی در آلمان به دنیا آمد. وی از تأثیرگذارترین نظریه‌پردازان فلسفه سیاسی قرن بیستم محسوب می‌شود. وی شاگردان زیادی را در دانشگاه شیکاگو تربیت کرد و محققان برجسته‌ای که به اشتراوسی‌ها معروف هستند، از مکتب فکری او پیروی می‌کنند. روش منحصربفرد و پیچیده اشتراوس در تفسیر آثار و اعتقادات نویسندگان بزرگ و انتقادات وی از مدرنیته باعث شده تا اشتراوس و مکتب فکری او مخالفان زیادی نیز داشته باشند.
بیشتر آثار اشتراوس به تفسیر متون قدیمی تاریخ فلسفه به ویژه آثار افلاطون و ارسطو اختصاص دارد که برای تفسیر آن‌ها از آثار فلاسفه مسلمان و یهودی قرون وسطی همچون ابن میمون و فارابی بهره می‌گیرد. وی از منتقدان فلسفه مدرن است و معتقد است که دیدگاه‌های فلاسفه قدیمی و ادیان وحیانی به مراتب محکم‌تر از نظرات پایه‌گذاران فکری مدرنیته همچون ماکیاولی، هابز، لاک و ژان-ژاک روسو بوده‌است و تلاش دارد تا نشان دهد که فلاسفه مدرن تنها با نادیده گرفتن استدلال‌های فلاسفه قدیمی توانسته‌اند بر آن‌ها پیروز شوند.
مقالات مرتبط با کتاب ریشه های آلمانی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب ریشه های آلمانی" ثبت می‌کند