1. خانه
  2. /
  3. کتاب فلوطین

کتاب فلوطین

نویسنده: کارل یاسپرس
3 از 1 رأی

کتاب فلوطین

The Great Philosophers 2
انتشارات: خوارزمی
٪15
90000
76500
معرفی کتاب فلوطین
فلوطین آخرین فیلسوف وفادار به سنن فلسفه یونانی است که در سال 204 یا 205 میلادی، ظاهرا در یکی از شهرهای مصر به دنیا آمده است. او در بیست و هشت سالگی به محضر درس یکی از فیلسوفان بزرگ اسکندرانی رفت و یازده سال نزد او به آموختن حکمت و فلسفه مشغول بود. سی و نه ساله بود که شوق آگاهی از حکمت ایرانی و هندی او را واداشت که همراه سپاهیان امپراتور روم، رنج سفر را بر خود هموار سازد. در بین راه، امپراتور کشته شد و فلوطین هم از راه انطاکیه به رم رفت و در آنجا به تدرس و تعلیم فلسفه پرداخت. او تمایلی به نوشتن افکار خود نداشت؛ ولی چهل و نه ساله بود که بنا به خواهش شاگردانش به نگارش پرداخت. تعالیم خود را در پنجاه و چهار ساله نگاشت. یکی از شاگردانش آنها را در شش دسته نه تایی مدون نمود و هر دسته را یک «#انئاد» نامید که به معنای نه گانه است. برای همین نوشته های فلوطین به انئاد فلوطین و پس از ترجمه به عربی (#تاسوعات فلوطین) معروف است.
کارل یاسپرس، فیلسوف معاصر المانی، در این کتاب شرح گویایی از زندگی و فلسفه او ارایه داده است.
درباره کارل یاسپرس
درباره کارل یاسپرس
کارل تئودور یاسپرس (۲۳ فوریه ۱۸۸۳–۲۶ فوریه ۱۹۶۹)، روان‌پزشک و فیلسوف اگزیستانسیالیست آلمانی بود. کارل یاسپرس در ۲۲ فوریه ۱۸۸۳ در شهر اولدنبورگ آلمان به دنیا آمد و پسر مدیر یک بانک بود. بعد از پایان دوره دبیرستان، سه نیمسال در دانشگاه هایدلبرگ و مونیخ حقوق خواند و سپس به تحصیل در رشته پزشکی در برلین، گوتینگن و هایدلبرگ مدت پنج سال پرداخت. در سال ۱۹۰۹ دکترای خود را در پزشکی گرفت و در سال ۱۹۱۳ قبل از آغاز جنگ جهانی اول استادیار روانپزشکی دانشگاه هایدلبرگ و در سال ۱۹۲۱ استاد رسمی دانشگاه شد. وی از سال ۱۹۳۰ میلادی به تدریس فلسفه مشغول شد. در نهضت نازی به علت اظهار افکاری که مخالف با نازیسم بود، از کار برکنار شد و پس از شکست آلمان (۱۹۴۵) از نو سمت فوق به او واگذار شد.
او در همین دوران افکار کی‌یرکگور فیلسوف اگزیستانسیالیست را تبلیغ می‌کرد. پس از ردکردن دعوت دانشگاه‌های گرایس والد، کیل و بن، در سال ۱۹۴۸ استاد دانشگاه بازل شد. یاسپرس جامعه صنعتی امروز را که هدفش تأمین سطح معینی از رفاه برای اکثریت هرچه بیشتر مردم است برای شخصیت انسانی خطرناک می‌داند. او از خداوند به عنوان وجود متعالی نام می‌برد و نقصان معرفت و محدودیت قدرت انسان را دلیل وجود ناشناس غیرقابل شناخت هستی فرض می‌کند.
یاسپرس در ۲۶ فوریه ۱۹۶۹ (۸۶ سالگی) بر اثر حمله قلبی درگذشت.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فلوطین" ثبت می‌کند