عباس امانت در خانواده ای بهایی متولد شد و پس از دریافت مدرک کارشناسی از دانشگاه تهران به خارج رفت و مدرک دکترا خود را از دانشگاه آکسفورد اخذ نمود. کتاب قبله عالم شرح حال 20 سال اول حکومت ناصرالدین شاه قاجار است که به وسیله ی حسن کامشاد به فارسی ترجمه شده است. این کتاب مشتمل بر 9 بخش است. در بخش های اول و دوم دوران کودکی و ولیعهدی ناصرالدین میرزا را می خوانیم. بخش های سوم و چهارم پیرامون تاجگذاری و رابطه ناصرالدین شاه با میرزا تقی خان است. بخش پنجم کتاب در مورد کشمکش بین ناصرالدین شاه و میرزا آقاخان نوری است. بخش های ششم، هفتم و هشتم هم شرح روابط خارجی شاه با قدرت های منطقه و جهان همچون بریتانیا و روسیه است و بخش نهم موخره مفصل کتاب می باشد.
عباس امانت به ریزترین نکات هم توجه کرده و از منابع بسیاری بهره جسته است. این کتاب همچون هر کتاب تاریخی دیگر محصول روایت نویسنده از مجموعه اسناد و مدارک، استنباطات، انتظارات و راویان مختلف است که ممکن است خالی از ایراد و اشتباه نباشد اما از این منظر خوب است که نویسنده توانسته پژوهشی در باب (سلطنت) در تاریخ ایران بپردازد. نویسنده سعی کرده تا وجهی از تحول فرهنگی سیاسی ایران و ناکامی های آن را در سرگذشتشخصیتی چون ناصرالدین شاه نشان بدهد.
حکومت پادشاهی، که خود تکیه گاه نظم سیاسی کهنی بود، چگونه چالشهای داخلی و بین المللی را در عصر جدید تاب آورد و خود را با آنها وفق داد؟
نظام پادشاهی در ایران لاجرم با انقلابی ضدشاهی از میان رفت، ولی این ساده انگاری است اگر تصور کنیم انقراض سلطنت توأم با مرگ بی درنگ عوامل بسیار پایدار آن در فرهنگ سیاسی ایران بود. پادشاهی یکی از کهن ترین، بانفوذترین و استوارترین میراث های تاریخی ایران است و اثرات آن در معرفت و کاربرد قدرت حتی در دوران پس از سلطنت نیز محسوس است. ابعاد اساطیری پادشاهی عمیقا در آگاهی تاریخی ایرانی ریشه دوانیده است، و چه بسا جان تازه هم یافته است.
هیچ کس نمی تواند در این جا فرمان براند» و «هیچ پادشاهی نمی تواند مملکت را اداره کند». وخامت اوضاع آذربایجان و نگرانی از سرنوشت ناصرالدین، میرزاتقی خان را برآن داشت که این مطالب محرمانه را با کنسول بریتانیا در میان گذارد، و علاوه بر آن، خواستار مداخله انگلیسی ها بشود. از اولین مدارکی که از تماس میرزا تقی خان با یک نماینده خارجی در دست است نه فقط سلیقه سیاسی او، و نیز تشخیصش در مورد نقش تعیین کننده قدرت های همسایه در امور داخلی ایران مشهود است، بلکه آرزوی درازمدت وی را نیز می توان خواند که می خواست (به خاطر مقام خویش در قشون آذربایجان) ناصرالدین میرزا را وسیله ترفیع سیاسی خود قرار دهد، آرزویی که ده سال طول کشید تا جامة عمل پوشید
زنده باد شاهان قاجار آغا محمد خان فتحعلی شاه قوانلو و ناصرالدین شاه که بادست خالی جلوی تجزیه بیشتر ایران را گرفتند ولی مردم از قاجار فقط گلستان و ترکمنچای رو یادشون مونده
بهترین کتاب دکتر عباس امانت، تاریخ ایران مدرنه.
کتاب خوبیست و اطلاعات ارزشمندی به خواننده میده هر چند که به امیر کبیر کم لطفی کرده و نویسنده سعی کرده اهمیت امیر کبیر و کارها و خدمات او را کم اهمیتتر از آنچه در واقع بوده جلوه بده و این منصفانه نیست.ناصرالدین شاه را هم مقداری هوشمندانهتر انچه که بوده نشان داده.دوران قاجار دوران تلخ تاریخ ماست.
آخر شما از کجا میدانی؟ در آن دوران زندگی کردەیی؟ کتابهای معتبر و دست اول بدون سانسور و نگاە ایدئولوژیک بە آن دوران خواندەای؟
جناب سیوان صالحی با درود ؛ برای مطالعه تاریخ و شناخت حوادث و رویدادهای گذشته و تجزیه و تحلیل رخدادهای سیاسی و اجتماعی و غیره، رشته ای بنام تاریخ هست، اسناد، شواهد، منابع و مدارک تاریخی هست، کتابهایی که دارای اعتبار و قابل استناد و مورد قبول محافل علمی است باید مورد مطالعه قرار گیرد. پژوهشهای زیاد و ارزشمندی راجع به مثلا در این مورد بخصوص، امیر کبیر و اقدامات و خدمات ایشان و بطور کلی تاریخ دوران قاجار هست. میتوان درک کرد که جهل به موضوع یا مساله ای الزاما مانع اظهار نظر فردی یا شخصی نمیشود و به همین خاطر هر کسی در هر موضوعی نظر میدهد هر چند که با عصبانیت و به نادرستی باشد. آرامش خودتان را حفظ کنید و حتما مطالعه کنید و بیشتر هم مطالعه کنید. بدرود. داود از اردبیل
تو مملکتی که کتاب خریدن هم برنامه ریزی بخواد،همون بهتر ک ویزاش ر هیچ کجا قبول نکنن تا باقی مردم دنیا فراموش کنن هموین کشوری و همچین مردمی وجود دارن.۴۰۰هزار تومن؟
داداش شده ۶۹۰
کتاب فارق از بحث امیر کبیر، که نویسنده به او کم لطفی زیادی نشون داده ،کتاب خواندنی وگیرایی ست.
درود به روان امیرکبیر
امیر کبیر از بهترین سیاستمدارانی بود که تاریخ ایران به خود دیده و اگر توطئه و دسیسه مادر شاه و دیگر درباریان مفتخور و فاسد نبود و اگر حماقت ناصرالدین شاه نبود و میگذاشتند امیرکبیر به اصلاحات خود ادامه دهد سلسله قاجار منقرض نمیشد و نوبت به سلسله پهلوی نمیرسید . عملکرد امیرکبیر را تنها بهائیان زیر سئوال میبرند از بابت اعدام علیمحمد باب که خود شاه هم و همه درباریان با مجازات او موافق بودند نه فقط امیرکبیر
تاتونسته شخصیت امیررولجنمالی کرده.
امیرکبیر از مفاخر تاریخ ایران بود . به قول معروف با دهان سگ آب دریا نجس نمیشه ؟!
قضاوت در خصوص امیر کبیر چقدر تحت تاثیر بهایی بودن جناب اقای امانت است ؟ امیر کبیر با بهاییان با قهر و خشونت بر خورد کرد ایا این برخورد تاثیری در نویسنده نداشته ؟
امانت در این کتاب سلطنت ناصر الدین شاه رو به دو دوره 25 ساله تقسیم میکنه و سلطنت او را از لحاظ خدماتی که انجام داد بررسی میکنه. شاهی که خواهان اصلاحات بود اما خدماتی ناچیز داشت. کتاب همچنین به بررسی سیاست خارجی در زمان ناصر الدین شاه میپردازه. کتابی مفید و خواندنی برای آگاهی بهتر از دوران سلطنت 50 ساله این شاه قاجار.
جزو بهترین کتابها در مورد دوران قاجار ، مترجم هم از استادان زبان فارسیست که با همکاری نویسنده کتاب را ترجمه کرده اند
عباس امانت نگارنده کتاب با بهره گیری از در دسترسترین منابعی که دز خارج از کشور هست و بسیاری از ایرانیان داخل کشور بدان دسترسی ندارند زندگی ناصرالدین شاه را روایت کرده که به خود لقب قبله عالم داده بود. حسن کامشاد هم که ادیب و مترجم برجسته ای هست برای ترجمه کتاب و بویژه اسناد کتاب به آمریکا رفته و اسناد رو از روی اصلش ترجنه کرده و در کل ترجمه دقیق و متقنی ارائه داده. با اینکه شاید گرون به نظر برسه ولی میتونم بگم جزو بهترین کتابها پیرامون تاریخ قاجاریه است.