1. خانه
  2. /
  3. کتاب اندیشه عدالت

کتاب اندیشه عدالت

نویسنده: آمارتیا سن
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
2 از 1 رأی

کتاب اندیشه عدالت

A Theory of Justice
انتشارات: نشر نی
ناموجود
76000
3.2 از 1 رأی

کتاب اندیشه عدالت

The Idea of Justice
مترجم:
انتشارات: کندوکاو
ناموجود
18000
معرفی کتاب اندیشه عدالت
"اندیشه عدالت" اثری است از "آمارتیا سن" که جنبه های پویا و مختلف عدالت را مورد بررسی قرار می دهد. آیا عدالت اجتماعی آرمانی است فرای دستیابی یا یکی از موارد شدنی و عملی است؟ "اندیشه عدالت" بیش ازاینکه یک بحث گفتمانی باشد، نقشی حقیقی در چگونگی و کیفیت زندگی مردم ایفا می کند و در این کتاب محقق برجسته، "آمارتیا سن" نقدی قدرتمند از نظریه عدالت اجتماعی ارائه می دهد که مدت هاست واقعیت های عملی را در چنگال تفکر اجتماعی و سیاسی خود رها کرده است.
نظریه استعلایی عدالت که موضوع تحلیل "آمارتیا سن" می باشد، در عصر روشنگری شکوفا شد و برجسته ترین فیلسوفان عصر ما طرفدار آن هستند. این مسئله با شناسایی مناسبات کاملا عادلانه اجتماعی ، به تعریف ماهیت جامعه کاملا عادلانه می پردازد. از طرف دیگر ، رویکرد مورد علاقه "آمارتیا سن"، بر قضاوت های قیاس بنیانی متمرکز است که به آنچه "بیشتر" یا "کمتر" عادلانه است، توجه نشان داده اند و بر شایستگی های مقایسه ای جوامع مختلف که در واقع از برخی نهادها و تعاملات اجتماعی برخاسته اند، می پردازند.
آنچه هسته مرکزی مباحثات "آمارتیا سن" در کتاب "اندیشه عدالت" را تشکیل می دهد، احترام گذاشتن به اختلافات منطقی در درک ما از مفهوم واقعی "جامعه عادلانه" است. افرادی با اقناع های مختلف - به عنوان مثال ، منفعت طلب ها ، برابری طلبان اقتصادی ، نظریه پردازان حقوق کار و آزادی خواهان ممکن است هرکدام به طور منطقی یک حل و فصل صریح و روشن برای سوالات عدالت را بیابند و درعین حال ، این تحلیل های صریح و روشن کاملا متفاوت باشد. با توجه به این موضوع ، "آمارتیا سن" در "اندیشه عدالت" یک دیدگاه مقایسه ای درباره عدالت را مطرح می کند که می تواند ما را در انتخاب بین گزینه هایی که به ناچار با آن ها روبرو هستیم راهنمایی کند.
درباره آمارتیا سن
درباره آمارتیا سن
آمارتیا کومار سن (انگلیسی: Amartya Kumar Sen) برنده هندی جایزه نوبل اقتصاد است که در سوم نوامبر سال ۱۹۳۳ چشم به جهان گشود. وی استاد فلسفه و اقتصاد در دانشگاه هاروارد است. وی به سبب مشارکت هایش در نظریه های توسعه انسانی و اقتصاد رفاه شناخته شد است. یکی از مهم ترین آثار وی کتاب توسعه به مثابه آزادی می باشد
نکوداشت های کتاب اندیشه عدالت

آقای سن متناسبا دموکراسی را هدف می گیرد. او معتقد است این مساله می تواند شکل های نهادی متعددی داشته باشد؛ اما هیچکس بدون بحث آزاد درباره اصول و ارزش ها به موفقیت در این زمینه نمی رسد. چنانکه وی آن را عنصری حیاتی در استدلال عمومی می خواند، اندیشه عدالت از بالاترین رده های تعاون است.

Economist

سهمی اصلی در فلسفه ی سیاست.

City Journal

کل کتاب سن یک مقاله فکری از توصیه های انسانی ساده همراه با بینش تحلیلی است و بسیار عاقلانه تر از آن اندیشمندانی است که سعی می کنند همه توصیه های خود را درباره ی یک ارزش غالبا سوال برانگیز ارائه کنند.

Financial Times
قسمت هایی از کتاب اندیشه عدالت

مشکل رویکرد استعلایی تنها برآمده از تکثر احتمالی اصولی متعارض، مدعی پیوند با سنجش عدالت، نیست. مبحثی فوق العاده مهم، موید رویکرد قیاسی به برهان عملی عدالت و با اهمیتی به انگاره مشکل نبود سامانی قابل شناسایی و کاملا عادل اجتماعی، نه صرفا تحقق پذیری نظریه استعلایی که زیادتی آن است. چنان چه بنابراین باشد که نظریه ای از عدالت راهبر گزینش عقلانی سیاست ها، راهبردها یا نهادهایی باشد، انگشت گذاردن بر سامان های اجتماعی سر تا پا عادل نه لازم است و نه کافی. برای مثال، اگر سعی ما این باشد که از میان دو اثر از پیکاسو یا دالی یکی را برگزینیم، تاسی از شناختی که ( حتی چنان چه بتوان به چنین شناختی رسید ) اثر ایده آل در جهان را مونالیزا می داند، سودی چندان برای مان ندارد. این اشاره، در عین جذابیت، به هیچ وجه با مسئله انتخاب آثار دالی و پیکاسو مرتبط نیست. ( ۶ ) به واقع، اصلا لازم نیست برای انتخاب یکی از دو گزینه پیش رو، از احتمالا برترین یا کامل ترین اثر جهانی سخن به میان آوریم. چنان چه در عمل بنا بر انتخاب یکی از دو اثر متعلق به دالی و پیکاسو باشد، آگاهی از این که مونالیزا کامل ترین اثر جهانی است نیز نه کافی است و نه به واقع مفید. این نکته می تواند به طرز گمراه کننده ای ساده جلوه کند. در فراگردی مشابه، آیا نظریه ای که چشم بر گزینه ای استعلایی می دوزد بازگوکننده همان چیزی است که ما برای دانستن درباره عدالت قیاسی مدنظر داریم؟ پاسخ منفی است و انتظار این بازگویی منتفی. البته چه بسا ما به دام این تفکر نیز بیفتیم که می توان گزینه هایی را به لحاظ تقرّب به گزینه اعلا رتبه بندی کرد تا به این ترتیب حاصل شناختی استعلایی رتبه بندی تلویحی گزینه ها نیز باشد.

نظر کاربران در مورد "کتاب اندیشه عدالت"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بنظرم نشر نی می‌توانست ترجمه روان‌تری ارائه کند. نثر روان نیست

1400/07/09 | توسطامیر حسین اکبری
0
|