1. خانه
  2. /
  3. کتاب نشان اهل خدا

کتاب نشان اهل خدا

3.7 از 1 رأی

کتاب نشان اهل خدا

(مجموعه ی مقاله ها در نقد و تحلیل ادبیات عرفانی فارسی)
Neshan-e Ahl-e Khoda
انتشارات: زاوش
ناموجود
7500
معرفی کتاب نشان اهل خدا
عرفان در اصطلاح حکما و صوفیه، معرفت قلبی است که از طریق کشف و شهود، نه بحث و استدلال حاصل می شود و آن را علم وجدانی هم می خوانند. نزد حکما، عرفان هم مثل علم درجات دارد و نهایت آن کمال علم است. صوفیه علم رسمی را، مودی به کشف حقیقت نمی دانند و در بیان تفاوت علم و عرفان می گویند، علم فقط نشان حقیقت را می دهد، در صورتی که عرفان حقیقت را به معاینه می بیند و درک می کند. در زبان فارسی شاهکارهایی در ادبیات عرفانی وجود دارد که از آن جمله می توان به تذکره الاولیاء شیخ فرید الدین عطار نیشابوری، اشعار مولانا در مثنوی معنوی، اشعار حافظ، سعدی و... اشاره کرد. در کتاب حاضر پاره ای از ادبیات عرفانی فارسی، نقد و تحلیل شده و به صورت مجموعه مقالات تنظیم شده است. نویسنده در این کتاب کوشیده است تا ضمن معرفی و شناساندن یکی از آثار ادبیات عرفانی فارسی یا یکی از شخصیت های برجسته ی تاریخ تصوف و عرفان اسلامی، به بررسی و تحلیل برخی از اصول اعتقادی و آداب و رسوم مهم صوفیان نیز بپردازد و تاثیر اصول و مبانی تصوف را در ادبیات فارسی نشان دهد. مقالات مندرج در کتاب درباره ی مولانا و شعر او، عطار نیشابوری، سنایی، سعدی، شمس تبریزی و حافظ است.
درباره مهران افشاری
درباره مهران افشاری
مهران افشارى (متولد:1346-تهران)، پژوهشگر، عضو هیأت علمی دانشنامه جهان اسلام، مدیر گروه ادبیات وزبانها، مسئول شاخه ادبیات فارسی اصطلاحات مفاهیم علوم فنون کتابها
در سال 1346ش در تهران متولد شد. وى داراى مدرک فوق ليسانس زبان و ادبيات فارسی است. نخستين مقاله تحقيقى وى، در بهار 1368ش در چيستا چاپ شد و تا سال 1389ش نزدیک به 70 مقاله تحقيقى در نشريات معتبر و دايرةالمعارف‌ها چاپ كرده و از سال 1376ش، عضو هيئت پژوهش و مؤلف دانشنامه جهان اسلام بوده است.
دسته بندی های کتاب نشان اهل خدا
مقالات مرتبط با کتاب نشان اهل خدا
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نشان اهل خدا" ثبت می‌کند