1. خانه
  2. /
  3. کتاب تجدد و تجدد ستیزی در ایران

کتاب تجدد و تجدد ستیزی در ایران

نویسنده: عباس میلانی
4.83 از 3 رأی

کتاب تجدد و تجدد ستیزی در ایران

Modernity
انتشارات: اختران
٪10
280000
252000
معرفی کتاب تجدد و تجدد ستیزی در ایران
"تجدد و تجدد ستیزی در ایران" اثری است از دکتر"عباس میلانی" که مجموعه ی بیست مقاله از ایشان در این زمینه را که به صورت پراکنده منتشر شده بود، با مقدمه ای مفصل بر این مقالات، به صورت یکجا ارائه می دهد. "عباس میلانی" ابتدا در این مقدمه به تعریف مدرنیته، مقاله و نوتاریخ گرایی می پردازد و سپس می کوشد تا در بخش های دیگر کتاب "تجدد و تجدد ستیزی در ایران"، هر جا ردپایی از مدرنیته در تاریخ ایران مشاهده شده، آن را به طور شفاف بازتاب دهد.
تجدد به عنوان محور تحولات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و بسیاری از زمینه های دیگر، به حقوق طبیعی افراد یا به نوعی به فردگرایی ارجاع دارد. از نشانه های جاافتادگی بحث تجدد در کشور ایران، می توان به این امر اشاره کرد که تبادل اندیشه دچار دگرگونی قابل توجهی شده و متفکران اکنون بیشتر از ارائه ی آرا به صورت کلی و در قالب کتاب، به مقاله نویسی و نکته یابی روی آورده اند.
"عباس میلانی" در "تجدد و تجدد ستیزی در ایران" اشاره می کند که بحث تجدد و شناخت و آگاهی به خویشتن خویش، از موارد همراه و همگام به حساب می آیند و این شناخت از درگاه نظریات میسر می شود. عصر نو بسیاری از نظریات خود را وام دار اندیشه ی متفکران غربی است اما در صورتی که بخواهیم به نظریات گذشته، لباسی نو بپوشانیم، نیازمند این هستیم که ابتدا ساختار و مبانی فلسفی آن ها را درک کرده و سپس به نوعی تفکر انتقادی نوین و آزاد شده از بند سنن گذشته دست پیدا کنیم که بافتی بومی داشته و از وابستگی به غرب نیز جداست.
درباره عباس میلانی
درباره عباس میلانی
عباس ملک زاده میلانی(متولد ۱۳۲۸) مورخ، ایران شناس و نویسنده ای ایرانی و ساکن آمریکا است. میلانی مدیر برنامهٔ مطالعات ایرانی در دانشگاه استنفورد و استاد فراخوانده دانشکدهٔ علوم سیاسی آن دانشگاه است. او همچنین همکار و یکی از سرپرستان پروژه دموکراسی ایران در موسسه هوور است. وی برادر محسن میلانی است.میلانی در ۱۳۴۵ از دبیرستان فنی اوکلند فارغ التحصیل شد و مدرک لیسانس خود را در علوم سیاسی و اقتصاد از دانشگاه برکلی، کالیفرنیا دریافت نمود و در ۱۹۷۴ دکترای خود را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه هاوایی گرفت. او پس از اخذ مدرک دکتری، در سالهای ۱۳۵۴–۱۳۵۶ استاد دانشگاه ملی ایران (دانشگاه شهید بهشتی کنونی)او از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۶۶ استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود. پس از آن نیز مدتی استاد تاریخ و علوم سیاسی و رئیس دانشکده در دانشگاه نوتردام دو نامور در کالیفرنیا بود. تا این که در سال ۱۳۸۰ به عنوان یکی از پژوهشگران موسسه هوور انتخاب شد و بدین ترتیب نتردام را به مقصد استنفورد ترک کرد.عباس ملک زاده میلانی در دوران تحصیلات یکی از اعضای سازمان انقلابی حزب توده ایران و تشکیلات کنفدراسیون دانشجویان ایرانی بود. عباس میلانی در سال ۱۳۵۶ به اتهام عضویت در سازمان های کمونیستی، بدست ساواک دستگیر و در دادگاه نظامی به یک سال زندان محکوم شد و پس از مدتی با ارائه لایحه ای در ۱۲ صفحه و اظهار پشیمانی تقاضای عفو کرده و با وساطت فرح دیبا (پهلوی)، تحت شرایط ویژه آن زمان مورد عفو شخص پادشاه قرار گرفت.ز کارهای نخست او، ترجمه کتاب مرشد و مارگاریتا بود. بعدها کتاب معمای هویدای او در ایران و خارج ایران بحث های زیادی برانگیخت، اما مهم ترین کتاب او تجدد و تجدد ستیزی در ایران است.در سال ۲۰۰۹ میلادی، دانشگاه سیراکیوز اقدام به انتشار کتابی در حیطه تاریخ معاصر ایران به قلم عباس میلانی کرد. کتاب ایرانیان نامدار، عنوان کتابی است که به نقش افراد اثرگذار در دوران سلطنت محمدرضا شاه پهلوی می پردازد.در ژانویهٔ سال ۲۰۱۱ میلادی، کتاب میلانی به نام شاه محمدرضا پهلوی دربارهٔ زندگی محمدرضاشاه پهلوی در آمریکا به زبان انگلیسی منتشر شد. نسخه فارسی و کاملتر و اصلی این کتاب در سال ۲۰۱۳ میلادی با نام نگاهی به شاه (کتاب) نگاهی به شاه در کانادا، اروپا و آمریکا چاپ شد. این کتاب مستند نگاهی به آخرین پادشاه ایران دارد.
قسمت هایی از کتاب تجدد و تجدد ستیزی در ایران

اگر بتوانیم متون مهم گذشته را از نو سخن بیاوریم، یعنی تارو پودشان را بشکافیم، ساختمان شان را بشناسیم، زبان شان را حلاجی کنیم، مبانی و مبادی فلسفی شان را بفهمیم، اگر بکوشیم چون باستان شناسی محتاط و مجرب، ذهنیت و جهان بینی مستتر در هر یک از این متون را بازسازی کنیم رابطه این ذهنیت را با ساخت قدرت زمانش دریابیم، شاید از این راه بتوانیم بالمآل، ذهن و زبانی نقاد و خود بنیاد بیابیم که هم از قید سنت فارغ است، هم از تقلید و تعبد از غرب، هم رنگ و هم بافتی بومی دارد، هم پشتوانه ای جهانی.

نظر کاربران در مورد "کتاب تجدد و تجدد ستیزی در ایران"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

نویسنده که خود از تاریخ نگاران مشهور معاصر است با دیدی نقادانه به سراغ چندین اثر از نویسندگان و شعرای قدیم و جدید ایران رفته تا نشان دهد در اثار این افراد چه نکاتی در جهت تجدد و چه موانعی علیه آن وجود دارد . در این راه دست به قیاس تجدد در ایران وغرب هم زده است

1399/08/08 | توسطمحسن لریایی
6
|

دکتر میلانی در 20 مقاله به بحث درباره مدرنیته و تجدد میپردازه. برای بررسی این موضوع مقالات مختلفی درباره تاریخ ایران در برهه‌های مختلف از جمله درباره تاریخ بیهقی، همچنین مقالاتی درباره کتاب شهرنوش پارسی پور (عقل آبی) و کتابهای سعیدی سیرجانی و دیگر افراد تاثیرگذار در بحث تجدد و مدرنیته نگاشته شده که اطلاعات بسیار مفیدی به خواننده ارائه میده.

1399/06/17 | توسطسمیرا ستوده
5
|