1. خانه
  2. /
  3. کتاب مارکوزه

کتاب مارکوزه

3.4 از 1 رأی

کتاب مارکوزه

Herbert Marcuse
ناموجود
35000
معرفی کتاب مارکوزه

یکی از ماموریت‌های اصلی فلسفه این است که انتقاد از دیدگاه‌های فلسفی دیگر را بر عهده داشته باشد. این عمل، نه تنها به دلیل تحقق حقیقت، اگرچه این اهمیت بزرگترین هدف آن است، بلکه به خاطر نفوذ و تأثیر اندیشه‌های فلسفی در زمینه‌های اجتماعی، اخلاقی و سیاسی انجام می‌شود. یکی از جنبه‌های مشخص زمان حاضر این است که فیلسوفانی که به اصول دقت و حقیقت عمیقی پایبند بوده‌اند، به چگونگی نفوذ و تأثیر این اندیشه‌ها کمتر توجه کرده‌اند. در عین حال، فیلسوفانی که بر آنند تا مفاهیم خود را به موضوعات اجتماعی مرتبط کنند، اغلب بی‌دقت و سطحی عمل کرده‌اند، که این موجب شده تا به عنوان مشاورانی غیرقابل اعتماد در جستجوی حقیقت مطرح شوند.

هربرت مارکوزه (به آلمانی: Herbert Marcuse) (۱۹ ژوئیه ۱۸۹۸–۲۹ ژوئیه ۱۹۷۹) فیلسوف و جامعه‌شناس آلمانی و از اعضای اصلی مکتب فرانکفورت بود.

بین سال‌های ۱۹۴۳ و ۱۹۵۰، مارکوزه برای دفتر خدمات راهبردی (سلف آژانس اطلاعات مرکزی) در دولت آمریکا کار می‌کرد و در آنجا از ایدئولوژی حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در کتاب مارکسیسم شوروی یک تحلیل انتقادی (۱۹۵۸) نقد کرد. در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ او به عنوان نظریه‌پرداز برجسته چپ نو و جنبش‌های دانشجویی فرانسه، آمریکا و آلمان غربی، مطرح شد. برخی او را پدر چپ نو می‌دانند.
درباره السدیر مک اینتایر
درباره السدیر مک اینتایر
الَسدِیر چالمرز مک‌اینتایر (Alasdair MacIntyre) (زادهٔ ۱۲ ژانویه ۱۹۲۹، گلاسکو، اسکاتلند) فیلسوف نو-ارسطویی معاصر است که او را در زمرهٔ اجتماع‌گرایان قرار می‌دهند. اهمیت او به‌دلیل مساهمت‌اش در فلسفهٔ اخلاق و فلسفهٔ سیاسی است. کتاب درپی فضیلت او بیش از ۱۷۰ بار در جهان‌انگلیسی‌زبان تجدید چاپ شده‌است. السدیر مک‌اینتایر در ۱۲ ژانویهٔ ۱۹۲۹ در گلاسکو زاده شد و تحصیلاتش را در انگلستان گذراند. وی لیسانس خود را در دانشگاه کویین‌مری لندن گذراند و فوق لیسانس خود را از دانشگاه منچستر گرفت. وی از ۱۹۵۱ کار تدریس را از دانشگاه منچیتر آغاز کرد و در دانشگاه‌های آکسفورد، پرینستون، براندی، بوستون، دوک، و همچنین نتردام تدریس داشته‌است. او مدتی نیز ریاست بخش شرقی انجمن فلسفی آمریکا را به‌عهده داشت.

مقالات مرتبط با کتاب مارکوزه
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مارکوزه" ثبت می‌کند