1. خانه
  2. /
  3. کتاب دربست عشق آباد

کتاب دربست عشق آباد

نویسنده: سمیرا آرامی
پیشنهاد ویژه
3.1 از 1 رأی

کتاب دربست عشق آباد

Darbast
انتشارات: نیماژ
٪30
100000
70000
معرفی کتاب دربست عشق آباد
«دربست عشق‌آباد» نوشته‌ی سمیرا آرامی‌ و شامل ۱۰ داستان کوتاه است. داستان‌های این مجموعه برنده‌ی جوایز ادبی متعددی شده‌اند، از جمله مقام اول جایزه‌ی ادبی اصفهان، برگزیده‌ی جایزه‌ی ادبی بیهقی و برگزیده‌ی جایزه‌ی ادبی بوشهر.
داستان‌های این مجموعه با تصاویری زنده و بیشتر با دیالوگ روایت می‌شوند. روابط انسانی، عشق، زندگی و گاهی ظلم به زن و حتی فروش فرزند برخی از موضوعاتی هستند که در این مجموعه داستان به آن‌ها پرداخته شده است.
راوی برخی از داستان‌های این مجموعه کودک است، اما این راویان برای کودکان و درباره‌ کودکان قصه نمی‌گویند بلکه آن‌ها روایتگر رنج هستند. چهار داستان از این مجموع چنین حال و هوایی دارند. نویسنده بدون این‌که نگاهش را به مخاطب تحمیل کند این رنج را روایت می‌کند. به‌رغم طراوت و شادی‌ موجود در داستان‌ها و تصویری و دیالوگ‌‌محور بودن آن‌ها، مواجهه‌ راوی کودک با شرارت بسیار اهمیت دارد. نویسنده نشان می‌دهد که چقدر برخورد ما با کودکان تکان‌دهنده است. در قصه‌های سمیرا آرامی که برگرفته از متن اجتماع هستند با سرکوب‌ کودکان روبه‌روییم و این برای مخاطب تکان‌دهنده است.
از مواردی دیگری که در کتاب به آن پرداخته شده، مسئله‌‌ی طبقات اجتماعی است. طبقاتی که زیر خط فقر قرار دارند و آدم‌هایی که در منجلاب فقر دست و پا می‌زنند. موقعیت‌هایی که در آن‌ها شاهد ظلم و زن‌ستیزی هستیم، اما نگاه کودکانه و شیرین و انتخاب هوشمندانه‌‌ی راوی کودک، فضا را بسیار تلطیف کرده است. طنز موجود در داستان‌های بسیار گیراست؛ طنزی که با مخاطب ارتباط برقرار کند. روان‌شناسان وقتی می‌خواهند حال درونی کودکی را بررسی کنند، همیشه حال مادر کودک را جویا می‌شوند. یعنی نبض کودکان در دستان مادرشان است. در برخی از داستان‌ها ما رنجی مادرانه را می‌بینیم و خواننده اندوه مادر و تلخی زندگی را بیشتر حس می‌کند.
توان قصه‌گویی نویسنده در تک‌تک داستان‌ها دیده می‌شود. هر سطر داستان می‌تواند آبستن یک پرسش تازه و یک چالش باشد. این توانایی‌های تکنیکی برخاسته از نوعی رنج هستند. نویسنده در این مجموعه داستان نه درگیر بازی‌های پیچیده‌ فرمی است و نه فرم را یکسره کنار گذاشته‌ است. این اتفاق می‌تواند اعتماد مخاطب را به داستان‌ها جلب کند.
«دربست عشق‌آباد» مجموعه داستانی خواندنی است که مسائل اجتماعی را از زاویه‌ای تازه و در برخی داستان‌ها از نگاه کودکان روایت می‌کند و می‌تواند رضایت علاقمندان به داستان‌های کوتاه فارسی را جلب کند.
درباره سمیرا آرامی
درباره سمیرا آرامی
 سمیرا آرامی متولد خرداد ١٣۶۴ است. داستان‌های او تصویری و دیالوگ‌محور است. روابط انسانی، عشق، زندگی و گاهی ظلم به زن و حتی فروش فرزند را چنان صمیمی روایت می‌کند که خواننده را در جای‌جای داستان با خود همراه می‌کند. قلم او سرشار از طنز است و پر از شیطنت‌های کودکانه. هرکدام از داستان‌های این مجموعه برنده‌ی جوایز متعدد جشنواره‌های ملی همچون؛ مقام اول جایزه‌ی داستان تهران، مقام اول جشنواره‌ی داستان‌های ایرانی، مقام اول جشنواره‌ی ملی جوان ایرانی، مقام اول کنگره‌ی شعر و قصه‌ی جوان هرمزگان، مقام اول جایزه‌ی نیمروز، مقام اول جایزه‌ی شهر کتاب، مقام اول جایزه‌ی ادبی اصفهان، برگزیده‌ی جایزه‌ی ادبی بیهقی، برگزیده‌ی جایزه‌ی ادبی بوشهر و… بوده‌اند.
قسمت هایی از کتاب دربست عشق آباد

راستی گفتید دربست تا کجا؟ زن شیشه ی ماشین را پایین کشید و باد پیچید لابه لای موهای بلوندش: - دروازه غار چراغ سبز شد و راننده دنده را پر کرد و با نوک پا پدال گاز را فشار داد. - چند روزی توی باغچه بسته بودمش. اسمش رو گذاشته بودم خرمایی. نه اینکه رنگش خرمایی باشه. نه! توی سفیدی چشماش دوتا خرما داشت و پشت آن خرماها انگار چیزی بود که وقتی صدایش می کردی نگاهت می کرد. زن در سبد چوبی را برداشت و نگاهی به خروس انداخت. - کمتر مردی دیدم که جذب نگاه خرمایی بشه! از خیلی مردا شنیدم که می گن چشم زن، باید سگ داشته باشه و آدمو بگیره! راننده کلاه لبه دارش را عقب کشید و دوتا مردمک سیاه چشمانش را انداخت توی آینه ی وسط و دنبال سگی گشت.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب دربست عشق آباد" ثبت می‌کند