1. خانه
  2. /
  3. کتاب خاستگاه سرمایه داری

کتاب خاستگاه سرمایه داری

5 از 1 رأی

کتاب خاستگاه سرمایه داری

از چشم اندازی گسترده تر
The Origin of Capitalism
٪15
220000
187000
معرفی کتاب خاستگاه سرمایه داری
الن میک سینز وود در کتاب خاستگاه سرمایه‌داری، که یک اثر تاریخی- کلاسیک است، مقدمه‌ای روشن و قابل دسترس را به خوانندگان ارائه می‌دهد تا نظریه‌ها و بحث‌های مربوط به تولد سرمایه‌داری، امپریالیسم، و دولت ملت مدرن را به خوبی بفهمند و درک کنند. سرمایه داری پیامد طبیعی و اجتناب ناپذیر طبیعت انسان نیست، و نه صرفا بسط شیوه های قدیمی تجارت و بازرگانی است. بلکه محصول متأخر و بومی شده ی شرایط تاریخی بسیار خاص است که مستلزم دگرگونی های بزرگ در روابط اجتماعی و رابطه انسان و طبیعت است.
این نسخه ی جدید با مطالب جدید گسترده ای در مورد امپریالیسم، تاریخ ضد اروپا محور، سرمایه داری و دولت-ملت، و تفاوت های بین سرمایه داری و تجارت غیر سرمایه داری، به طور اساسی تجدید نظر و گسترش یافته است. نویسنده پیوندهایی را بین خاستگاه سرمایه داری و شرایط معاصر مانند «جهانی شدن»، تخریب محیط زیست و بحران کشاورزی فعلی دنبال می کند.
در متن کتاب آمده است:
« سرمایه داری نظامی است که کالاها و خدماتی تا پایه ای ترین مایحتاج زندگی، برای مبادله سودآور تولید می شوند، در حالی که حتا نیروی کار انسان کالایی برای فروش در بازار است و تمامی بازیگران اقتصادی به بازار وابسته اند. این موضوع نه تنها در باره کارگران که باید نیروی کار خود را برای مزد بفروشند، بلکه درباره سرمایه دارها که برای خرید وسایل لازم خود از جمله نیروی کار و فروش محصولات برای کسب سود به بازار وابسته اند، نیز صدق می کند.
سرمایه داری از هر نوع صورت بندی دیگر اجتماعی متفاوت است، زیرا تولید کنندگان برای دسترسی به وسایل تولید به بازار وابسته اند (برخلاف مثلا دهقانان که مستقیم و بدون توسل به بازار، زمین را در تملک خود دارند؛ این در حالی است که مالکان نمی توانند برای تملک به نیروهای «فراقتصادی» از طریق قهر مستقیم تکیه کنند.»
درباره الن میک سینز وود
درباره الن میک سینز وود
الن میک سینز وود (۱۲ آوریل ۱۹۴۲ – ژانویه ۱۴، ۲۰۱۶) محقق و تاریخ‌نگار آمریکایی مارکسیست بود. وود در نیویورک به دنیا آمد. او در ایالات متحده و اروپا رشد یافت.
وود مدرک کارشناسی اش را در زبان‌های اسلاوی، از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی در سال ۱۹۶۲ دریافت کرد. پس از آن مشغول دورهٔ تحصیلات تکمیلی در علوم سیاسی در دانشگاه کالیفرنیای لس آنجلس شد که از این دانشگاه در سال ۱۹۷۰ مدرک دکترای خود را گرفت. او از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۹۶ مشغول تدریس علوم سیاسی در کالج گلندون در دانشگاه یورک در تورنتو، اونتاریوی کانادا بود.
او به همراه رابرت برنر، بنیان‌های «مارکسیسم سیاسی» را پایه گذاشت، شاخه ای از نظریهٔ مارکسیستی که تاریخ را در مرکز واکاوی خود قرار می‌دهد. او باعث حرکتی از سمت ساختارگرایی و غایت باوری به سمت خاص بودگی تاریخی و فرایندهای مربوط به پراکسیس روزمره شده. از سوی دیگر، وود در آثار دیگرش که برخی با همراهی همسرش نیل وود منتشر شده اند، به بررسی تاریخ اجتماعی نظریه های سیاسی پرداخته است. در این راستا، او بررسی یونان باستان و دموکراسی یونانی پرداخته و تأکید می کند که به منظور فهم درست هر مجموعه ی نظرات و ایده هایی، می بایست این مجموعه ی ایده ها را در سازوکار تاریخی ـ اجتماعی مرتبط با آن قرار داد. برای مثال، ایده ی دموکراسی آتنی می بایست در نسبت با سازوکارهای اقتصاد برده داری یونان مورد بررسی قرار گیرد، یا ایده های جان لاک به عنوان بنیانگذار لیبرالیسم، باید در نسبت به مرحله ای به خصوص از رشد سرمایه داری فهم شود. او می نویسد: «این تاریخ اجتماعیِ نظریه ی سیاسی، در درک خود از زمینه ی تاریخی، راه خود را از برخی پیش گزاره های بنیادین پیش می گیرد که به سنتِ «ماتریالیسم تاریخی» تعلق دارد: موجودات انسانی، با یک دیگر و با طبیعت وارد مناسباتی خاص می شوند که منجر به بقای آن ها و بازتولید اجتماعی می شود. به منظور فهمِ کنش های اجتماعی و محصولات فرهنگی هر زمان و مکان، ما باید چیزی درباره ی آن شرایط بقا و بازتولید اجتماعی بدانیم: گاهی اوقات درباره ی اینکه چگونه برخی از افراد به نیروی کار دیگران دسترسی پیدا کرده اند، گاهی درباره ی مناسباتی که بین افراد تولیدکننده و افرادی که محصولات تولیدشده ی دیگران را به خود اختصاص می دهند، و گاهی دربارهی این مناسباتی که در سلطه ی سیاسی، مقاومت و مبارزه بیان شده اند»
دسته بندی های کتاب خاستگاه سرمایه داری
نکوداشت های کتاب خاستگاه سرمایه داری

نوشته آنقدر منعطف و قابل دسترس است، و استدلال آنقدر متقاعدکننده است، مانند تماشای ترکیبی ابری از ایده ها که به راه حلی واضح تبدیل می شوند.

Adrienne Rich

این کتاب بسیار ارزشمند توری روشنگرانه از بحث های تاریخی پیرامون گذار از فئودالیسم به سرمایه داری ارائه می دهد.

Choice
قسمت هایی از کتاب خاستگاه سرمایه داری

مصادره به مطلوب سرمایه داری نظامی است که کالاها و خدمات، تا پایه ای ترین مایحتاج زندگی، برای مبادلهٔ سودآور تولید می شوند، در حالی که حتا نیروی کار انسان کالایی برای فروش در بازار است، و تمامی بازیگران اقتصادی به بازار وابسته اند. این موضوع نه تنها در بارهٔ کارگران که باید نیروی کار خود را برای مزد بفروشند، بلکه در بارهٔ سرمایه دارها که برای خرید وسایل لازم خود از جمله نیروی کار و فروش محصولات برای کسب سود به بازار وابسته اند، نیز صدق می کند.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب خاستگاه سرمایه داری" ثبت می‌کند