"بیل برایسون"، نویسنده ی کتاب پرفروش "تاریخچه ی تقریبا همه چیز"، در کتاب " بدن: راهنمای ساکنان"، شگفتی های بدن انسان را از سر تا پا بازگو می کند . این کتاب نمونه ای از بهترین نوشته های "بیل برایسون" است که نگارشی جامع و نثری افسونگر دارد و خواندن آن به همه ی کسانی که می خواهند درباره ی بدن خود بیشتر بدانند، توصیه می شود .
یک جاودانه ی دلپذیر و سرگرم کننده در قلمرو آنچه ما را به احساسات خاصی وا می دارد.
فهرست شگفتی ها. ... خارق العاده ... گشت و گذاری کوچک ؛ هدف کتاب این است که آنچه را که "تاریخچه مختصر تقریبا همه چیز" برای علم انجام داده است، برای بدن انسان انجام دهد. نثر به طرز دلپذیری با موتوری تقویت شده از شوخی ها، حقیقت واره ها و وقایع بیوگرافیک پیش می رود...کنایی ، دوستانه، فریبنده و همواره شفاف. . این اثر می تواند به عنوان یک نسخه نهایی برای زندگی تجویز شود.
کتابی لذت بخش. ... هزاران وظیفه به ندرت شناخته شده را که بدن ما به عنوان کار روزانه خود انجام می دهد ،بررسی می کند. آموزنده ، سرگرم کننده و اغلب چندش آور است،( طبق یک مطالعه ،زمان بوسیدن تا یک میلیارد باکتری به همراه 0.2 میکروگرم بیت مواد غذایی از دهان شما به دهان دیگر ، منتقل می شود) ... برایسون ، که حسی قابل اعتماد مانند کرونکیت را به شما هدیه می کند ، در از بین بردن ترس ها و در هم شکستن افسانه ها تبحر دارد.
شعاع حباب هوا در اطراف افراد طبقه ی متوسط حومه ی شهر ساکن استرالیا، نیوزیلند، انگلستان، آمریکای شمالی و کانادا معمولا مشابه است. این شعاع را می توان به چهار فاصله و حریم مجزا تقسیم نمود: 1) حریم خصوصی (بین 15 و 45 سانتی متر یا 6 الی 18 اینچ)، از میان تمام این فاصله ها، این مهم ترین حریم است؛ چرا که فرد همچون دارایی شخصی اش از آن محافظت می نماید. تنها افرادی که از نظر احساسی به فرد نزدیک هستند، اجازه دارند وارد این فضا شوند. این افراد شامل عشاق، والدین، همسر، فرزندان، دوستان صمیمی و بستگان هستند. حریم فرعی به وسعت بیش از 15 سانتی متر (6 اینچ) از بدن وجود دارد که تنها در طول تماس فیزیکی می توان وارد این حریم شد. این منطقه، حریم خصوصی نزدیک است. 2) حریم شخصی (بین 46 سانتی متر و 1.22 متر یا 18 الی 48 اینچ)، این فاصله ای است که در ضیافت های شبانه، مهمانی های اداری، مراسم اجتماعی رسمی و اجتماعات دوستانه حفظ می کنیم. 3) حریم اجتماعی (بین 1.22 و 3.6 متر یا 4 الی 12 فوت)، این فاصله ای است که ما با افراد غریبه، لوله کش یا نجاری که مشغول انجام تعمیراتی در اطراف خانه مان است، پست چی، فروشنده ی محل، کارمند جدید در سر کار و افرادی که شناختی کامل از آن ها نداریم، حفظ می کنیم. 4) حریم عمومی (بیش از 3.6 متر یا 12 فوت)، هنگامی که گروهی عظیم از افراد را مورد خطاب قرار می دهیم، این فاصله ی مناسبی است که با اختیار خود آن را حفظ می کنیم. دست دادن، دست دادن یادگار عصر غارنشینی است. هر گاه افراد غارنشین همدیگر را ملاقات می کردند، بازوان شان را در هوا نگه می داشتند و کف دست شان را در معرض دید قرار می دادند تا نشان دهند هیچ نوع اسلحه در دست شان نیست یا مخفی نکرده اند. این حرکت طی قرن ها اصلاح شده، تبدیل به حرکت هایی مانند بالا بردن دست در هوا و قرار دادن کف دست روی قلب شد و به این ترتیب، حرکات گوناگون دیگر نیز ابداع شد. شکل نوین این آداب احوال پرسی قدیمی، قفل نمودن و تکان دادن دست است که در اغلب کشورهای انگلیسی زبان، هم در احوالپرسی آغازین و هم حین خداحافظی، انجام می شود. دست ها معمولا پنج الی هفت مرتبه حرکت داده می شوند.
نگاهِ من به این کتاب 💬 #بدن_انسان یک دنیای بسیار، بسیار پیچیده است و پر از شگفتی هایی است که هر بار که نفس میکشیم اگر اندکی تأمل کنیم پی میبریم که برای رسیدن به این نقطه میلیونها سال زمان برده است. 💬سادهترین مثالی که میتوان عنوان کرد، برای یک عمل غیر ارادی؛ همانند دم و بازدم، هزاران جزء از نقاط مختلف بدن ما با هم همکاری میکنند تا ما بدون کوچکترین مشکلی سرپا باشیم. کاش میشد هر بار که صبح از خواب بیدار میشویم کمی بیشتر در مورد کالبد گرانبهایی که به ما عطاء شده است شکرگذار میبودیم. 📖بدن ما سرزمین ناشناخته هاست و مطمئنا با گذر زمان هر بار که پیش میرویم پِی میبریم که این شگفتیها پایانی ندارد.. 📖بدون شک یکی از کتاب هایی هست که ارزش چندین بار خواندن را دارد. هر صفحه این کتاب حاوی اطلاعات جذابی است که مخاطبِ خردمند را، وادار به تسلیم شدن در برابر شگفتیهای عالم میکند. توصیه میکنم حتماً چندین بار این کتاب را مطالعه کنید.
سلام.از کدوم انتشارات مطالعه کردید؟
عالی عالی عالی، اطلاعات مفید در مورد بدن انسان به همراه تاریخچه سرگذشت بدن انسان
بسیار عالی بود برا من که فیزیولوژی تموم کردم چرا که بصورت خیلی صریح و ساده در مورد بدن سخن گفته و خیلی هم تاکید دارم به خوندنش ممنون از انتشارات مازیار