1. خانه
  2. /
  3. کتاب سرودهای مخالف ارکسترهای بزرگ ندارند

کتاب سرودهای مخالف ارکسترهای بزرگ ندارند

4.5 از 1 رأی

کتاب سرودهای مخالف ارکسترهای بزرگ ندارند

Opposite Anthems do not Have Large Orchestras
انتشارات: اختران
٪15
650000
552500
معرفی کتاب سرودهای مخالف ارکسترهای بزرگ ندارند
“اطاقی بود روی قالیچه ی آسمانی قصه که از شب پایین نمی آمد. شبی که خیال صبح نداشت. فرنوش می دانست اگر فرهاد باشد، صدای فلوتش آسمانی تر می شود. رفتن فرهاد از عشق نیست. از نفس است. چندین بار سپیده زد. چندین بار آبی تیره ی صبح کم رنگ شد. یک بار نگاه کردند و فرنوش خندید و آن برف باریده را روی شاخه ها نشان فرهاد داد. گل هایی که از زیر همان برف ها رد می شدند و زرد شدند و ریختند، گرمشان شد. سرما به اطاق تابستانی ریختند. فرنوش تنبلی می کرد از تخت بیرون بیاید و بخاری را روشن کند. هوا داشت گرم می شد. پنجره ها را فرهاد باز می کرد.” “سرودهای مخالف ارکسترها ی بزرگ ندارند”دعوتی است به رازها و نواهای آن اطاق های جادویی گذشته که هزاران داستان دارند با پنجره هایی رو به حقیقت و صداهایی با رنگ یار… “تمام شب های عشق تمام می شوند. صبح، تاریک و سیاه شب را سفید می کند. فرهاد نمی دانست راه کجاست. اطاقی که می خواست، تا جهان هست، هوایش باشد. رنگ دیوارهایش را صبح دید. جای لوازم را به خاطرش داد. بوی فلوت می آمد. فرنوش نبود. دلش می خواست بگردد تا با این بهانه خانه را یاد بگیرد. دلش می خواست شیرین صدایش کند و بگوید که تیشه به کوه نمی کوبد. تا خواب نباشد صدای شیرین فرهاد صدایش کند. در کوه نخوابد و تیشه بزند و بی خوابی بکشد. وقار عشق هنوز میان اطاق مانده بود و فرهاد به دنبال شیرین آواز می گرداند. صدای کلید در آمد. فرنوش خرید صبح کرده بود. نان سنگک را دولا، شیر و پنیر و عسل را روی هم گذاشته بود و رفت سمت آشپزخانه ی کوچک. تدارک صبحانه را دیده بود و فرهاد نفس های بی جا به فلوت می زد که صدایی از آن بیرون بیاید. فرنوش خندید. کنار نان را میان راه خورده بود.” مسعود کیمیایی در رمان تازه خود از خانواده ای قدیمی در تهران روایت دارد در طول سالیانی بس نزدیک به ما.
درباره مسعود کیمیایی
درباره مسعود کیمیایی
مسعود کیمیایی (زاده ۷ مرداد ۱۳۲۰ در خیابان ری تهران) فیلم‌ساز، رمان‌نویس و شاعر ایرانی است. فیلمِ قیصرِ کیمیایی از معروف‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران است.
کیمیایی از چهره‌های برجسته سینمای ایران و از چهره‌های اصلی موج نوی سینمای ایران است. وی را کارگردانی مؤلف و تأثیرگذار دانسته‌اند که در شکل‌گیری اقتصاد سینما در ایران نقشی مهم داشته‌است. کیمیایی همچنین معروف به استاد قهرمان‌سازی در سینمای ایران است. او با ساخت فیلم قیصر در سال ۱۳۴۸ دو قطب هنری و تجاری سینما را پیوند داد و همراه هنرمندانی چون ناصر تقوایی، بهرام بیضایی، هژیر داریوش، فریدون گُله، داریوش مهرجویی و علی حاتمی و چند فیلم‌ساز دیگر، آغازگر دوره‌ای بود که موج نو در سینمای ایران شناخته شد. اغلب آثار کیمیایی در ژانر اجتماعی-سیاسی است. او علاوه بر فعالیت‌های سینمایی، رمان نوشتن و شعر را نیز تجربه کرده‌است.
او فیلم‌سازی‌ را با برادران اخوان شروع کرد، و با استودیوهای آریانا فیلم (برای فیلم قیصر) و سازمان سینمایی پیام برای فیلم رضا موتوری) کارش را ادامه داد. سه فیلم «بلوچ»، «خاک» و «گوزن‌ها» را برای مهدی میثاقیه، تهیه‌کننده ایرانی، ساخت و فیلم روشنفکرانه‌اش غزل را هم برای تل فیلم ساخت و داش آکل را برای برادران رشیدیان.
کیمیایی در سال ۱۹۹۱ برای فیلم دندان مار نامزد جایزه خرس طلایی جشنواره فیلم برلین شد و جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم برلین نیز به او رسید. همچنین در سال ۱۳۸۹ از جشنواره فیلم فجر برای فیلم جرم سیمرغ بلورین بهترین فیلم گرفت. از فیلم‌های مهم کیمیایی می‌توان به قیصر، بلوچ، داش آکل، خاک، گوزن‌ها، خط قرمز، دندان مار، سرب و جرم اشاره کرد. در یک نظرسنجی که برای گزینش بهترین فیلم سینمای پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران با رأی ۲۷ تن منتقد و نویسنده اجرا شد، گوزن‌ها با ۲۰ رأی بهترین فیلم سینمای پیش از انقلاب ایران شناخته شد. در رأی‌گیری دیگری از ۵۵ منقد سینمایی ایرانی در سال ۱۳۸۱ نیز، فیلمِ گوزن‌ها با ۱۷ رأی همراهِ باشو، غریبهٔ کوچک کارِ بهرام بیضایی بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران شناخته شد.
دسته بندی های کتاب سرودهای مخالف ارکسترهای بزرگ ندارند
نظر کاربران در مورد "کتاب سرودهای مخالف ارکسترهای بزرگ ندارند"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

رمانی ارزشمند از کیمیائی بزرگ

1402/10/23 | توسطخسرو پارسا - کاربر سایت
1
|

درخشان...باید خوانده شود،نقد شود،باز خوانده شوند....رمان ماندگار بی تردید در تاریخ ادبیات سرزمینم ماندگار خواهد بود. در ذهنم مدام این حسرت به شدت رنگ میگیرد که ایکاش جناب کیمیایی از دهه هفتاد به طور جد به رمان نویسی می‌پرداخت....جناب کیمیایی به نوبه خودم از شما ممنونم عمرت دراز باد،مرد قدر ندیده....

1402/06/20 | توسطعادل سلطانی
6
|