1. خانه
  2. /
  3. کتاب مکتوبات و بیانات سیاسی و اجتماعی علمای شیعه (جلد ۵ تا ۹)

کتاب مکتوبات و بیانات سیاسی و اجتماعی علمای شیعه (جلد ۵ تا ۹)

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.2 از 1 رأی

کتاب مکتوبات و بیانات سیاسی و اجتماعی علمای شیعه (جلد ۵ تا ۹)

(دوره قاجار)، (5جلدی)
Political and social writings and statements
ناموجود
250000
4 از 1 رأی

کتاب مکتوبات و بیانات سیاسی و اجتماعی علمای شیعه (جلد ۱ تا ۴)

Political and social writings and statements
ناموجود
40000
معرفی کتاب مکتوبات و بیانات سیاسی و اجتماعی علمای شیعه (جلد ۵ تا ۹)
در مجموعه‌ی اول مکتوبات و بیانات سیاسی و اجتماعی علمای شیعه (جلدهای اول تا چهارم) نگارنده کوشیده تا مواضع سلبی و ایجابی علما و روحانیون برجسته‌ی شیعه را نسبت به رویدادهای مهم سیاسی و اجتماعی و بعضا جهان اسلام از سال ۱۲۰۰ الی ۱۳۲۶ ق (از آغاز قاجار تا انحلال مجلس اول)، از خلال مکتوبات و بیانات آنان که در منابع خطی، چاپ سنگی و چاپی و به‌صورت کتاب، رساله، اعلامیه، نامه، روزنامه و… موجود بوده، با تصحیح متون و توضیحات لازم در پانویس‌ها، در معرض نظر خوانندگان عزیز قرار دهد.

نگارنده کوشیده است حداقل یک و گاه چند نمونه‌ی گزیده از آثار هر فرد را معرفی کند که تعدّد آن‌ها، عمدتا به شأن علمی، دینی و سیاسی آنان، میزان مشروعیت و مقبولیت سیاسی و نفوذ کلام و مرجعیت ایشان در میان مردم و درجه‌ی اهمیت واکنش‌های سیاسی آن‌ها به رویدادهای سیاسی و اجتماعی بستگی داشته است. در انتخاب متون از هرگونه گزینش جانبدارانه خودداری شده است.

مجموعه‌ی دوم (جلدهای پنجم تا نهم مجموعه مکتوبات و بیانات سیاسی و اجتماعی علمای شیعه در دوره‌ی قاجار)، شامل نامه‌ها، اعلامیه‌ها، تلگرام‌ها، مقالات،‌ و رسائل سیاسی علما و روحانیونی است که در فاصله‌ی زمانی آغاز استبداد صغیر در ۲۳ جمادی‌الاول ۱۳۲۶ ق تا پایان سال ۱۳۲۸ ق، به صورت فردی یا جمعی به نگارش درآمده است.

در این دوره‌ی تاریخی کوتاه اما پرتنش، حوادث سیاسی مهمی رخ داد که علما، روحانیون، انجمن‌ها و مجامع روحانی را ناگزیر به اعلام مواضع سیاسی آشکار و حادی نمود؛ همچون بمباران مجلس شورای ملی و قتل و دستگیری مشروطه‌خواهان؛ قیام آذربایجان، گیلان و اصفهان در حمایت از مشروطیت؛ خلع محمدعلی‌شاه از سلطنت و جلوس سلطان احمدشاه به اریکه‌ی قدرت؛ اعدام و تبعید رجال روحانی مخالف مشروطه؛ ورود قوای روس به شمال و انگلیس به جنوب کشور؛ گشایش دوره‌ی دوم مجلس؛ آزادی کامل مطبوعات و تشدید بحران‌ها؛ تهدید و ترور رهبران روحانی مشروطه‌خواه؛ ناتوانی دولت و مجلس در بیرون‌راندن قوای متجاوز؛ مشکلات فزاینده‌ی دولت‌های جدید مشروطه در ایجاد امنیت و اداره‌ی کشور؛…

مطالب این مجموعه برحسب توالی تاریخی رویدادها تنظیم شده است.

منبع: سایت نشر نی
درباره محمدحسن رجبی (دوانی)
درباره محمدحسن رجبی (دوانی)
محمدحسن رجبی دوانی مورخ و پژوهشگر ایرانی می‌باشد.
وی فرزند علی دوانی و برادر تحلیلگر سیاسی فاطمه رجبی است. محمد حسن رجبی (دوانی) فرزند علی دوانی به سال ۱۳۳۵ ش در قم متولد شد. تحصیلات ابتدائی و متوسطه را تا سال ۱۳۵۰ در قم گذراند و بعد به همراه خانواده به تهران مراجعت نمود و دوره متوسطه را در آنجا به پایان رساند. وی در خرداد ۱۳۵۲ دستگیر و حدود نیم سال در زندان به سر برد. از اوایل سال ۱۳۵۸به عنوان «مدیر گروه تاریخ رادیو ایران» به کار اشتغال ورزید و خود به نگارش برنامه های تاریخی نیز پرداخت. در سال ۱۳۶۹موفق به دریافت کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع‌رسانی از دانشگاه تهران شد. از ۱۳۷۰تا ۱۳۸۰در کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در «مدیر گروه مرکز خدمات عمومی» و «قائم مقام سرپرست دایره المعارف کتابداری در اطلاع رسانی» بوده است. سلسله مقالات تاریخ نگاری کتابخانه های ایران را برای همان دایره المعارف نوشت. از مهر ۱۳۸۰تا دی ۱۳۸۴ (زمان بازنشستگی) به عنوان «مشاور معاون سیاسی سازمان صدا و سیما» خدمت کرد.
دسته بندی های کتاب مکتوبات و بیانات سیاسی و اجتماعی علمای شیعه (جلد ۵ تا ۹)
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مکتوبات و بیانات سیاسی و اجتماعی علمای شیعه (جلد ۵ تا ۹)" ثبت می‌کند