1. خانه
  2. /
  3. کتاب گفتمان و جامعه

کتاب گفتمان و جامعه

3.8 از 1 رأی

کتاب گفتمان و جامعه

Discourse and Society
انتشارات: نشر نی
ناموجود
40000
معرفی کتاب گفتمان و جامعه
بشر امروز هنوز چیز زیادی درباره ی خود نمی داند؛ هنوز خود و خواسته های خود را به خوبی نشناخته است؛ هنوز به ماهیت «طبیعی»، «اجتماعی»، «فرهنگی» و غیره ی خود پی نبرده است؛ و هنوز نمی داند که رفتارهای مختلف و متفاوت او تحت تأثیر چه عواملی قرار دارند و اندیشه های او را چه عامل یا عواملی هدایت می کنند.
ریشه یابی مفهوم گفتمان و نقد نظرات امیل بنونیست و تمایز وی میان قلمروهای «تاریخ» و «گفتمان»؛ نقد نظرات زلیگ هریس و تجزیه و تحلیل او از پیکره ی زبانی؛ بررسی فشرده ای از نظرات میشل فوکو درباره ی گفتمان؛ بررسی رابطه ی زور و گفتمان در شکل دادن به مرزهای اجتماعی؛ مطالعه ی تطبیقی ویژگی های اندیشه ی مدرنیته و فرامدرنیته؛ بررسی فرایند تاریخی گفتمانی مغرب زمین و مطالعه ی تطبیقی میان روشنفکر غربی و روشنفکر ایرانی و تأثیرات متفاوت آن ها بر جوامع خود؛ مقایسه ی میان عقاید جان لاک و توماس هابز درباره ی راهی که انسان از وضعیت طبیعی تا ورود به جامعه ی مدنی طی کرده است. مقایسه ی دو کتاب پر اهمیت شهریار، نوشته ی ماکیاولی، و شهریار مدرن، نوشته ی آنتونیو گرامشی؛ «یادداشت هایی در راستای یک تئوری مذهب و انقلاب.» مطالب این کتاب هستند.
درباره حمید عضدانلو
درباره حمید عضدانلو
حمید عضدانلو (زاده ۱۳۲۷ تهران) مولف و مترجم ایرانی حوزه علوم سیاسی است. حیدر قجر عضدانلو که با نام حمید عضدانلو در جامعه روشنفکری ایران شناخته می‌شود، متولد سال ۱۳۲۷ در شهر تهران است. وی دارای فوق لیسانس علوم سیاسی و دکترای مطالعات تطبیقی در گفتمان جامعه (Discourse Analyses) از دانشگاه مینه سوتای امریکاست. او در دانشکده‌های جامعه‌شناسی دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن و دانشگاه شهید بهشتی تدریس کرده‌است. او بسیاری از مطالب جان لاک را به فارسی ترجمه کرده‌است. عضدانلو همچنین نویسنده مقالات فراوانی در زمینه‌های مدرنیته و جامعه‌شناسی می‌باشد. او همچنین کتاب‌هایی در حوزه‌های مختلف من‌جمله نظریات ادوارد سعید و غیره را تألیف و ترجمه کرده‌است.
مقالات مرتبط با کتاب گفتمان و جامعه
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب گفتمان و جامعه" ثبت می‌کند