1. خانه
  2. /
  3. کتاب مشروطه شناسی

کتاب مشروطه شناسی

نویسنده: موسی نجفی
پیشنهاد ویژه
3.4 از 1 رأی

کتاب مشروطه شناسی

Mashrooteh Shenasi
انتشارات: آرما
٪25
180000
135000
معرفی کتاب مشروطه شناسی
«مشروطه شناسی» کتابی نوشته موسی نجفی، استاد دانشگاه و نظریه پرداز علوم سیاسی است. این اثر در دسته ادبیات تاریخی-پژوهشی قرار می گیرد و به یکی از مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران می پردازد.
«مشروطه شناسی» مجموعه مقالات، مصاحبه ها و سخنرانی های موسی نجفی با موضوع شناخت تاریخی تحلیلی نهضت های اسلامی معاصر ایران است. نویسنده در این کتاب با تقسیم بندی نهضت بیداری اسلامی در ایران به دوران قبل و بعد از مشروطه، به بررسی تاثیر این نهضت بر جامعه ایرانی پرداخته و خوانش هایی که تاکنون از جریان مشروطه انجام شده را با دیده تردید مورد بررسی قرار می دهد.
کتاب «مشروطه شناسی» در چهار فصل نگارش شده و در ابتدا با معرفی مشروطه در فصل اول به سراغ جنبشی مهم در دوره ناصرالدین شاه و در سال 1268 می رود. در این فصل موضوع نهضت تحریم تنباکو و دلایل شکل گیری این جنش و تاثیر آن بر جامعه مورد بررسی قرار می گیرد. در این فصل نهضت تنباکو به عنوان سرآغازی بر جنبش های اسلامی در ایران پرداخته می شود. در ادامه و در فصل دوم نویسنده جنبش مشروطه را مورد واکاوی قرار داده و به این پرسش پاسخ می دهد که این جنبش چرا و به چه دلیل به وجود آمده است. پس از پاسخ دادن به پرسش چیستی مشروطه در فصل سوم کتاب اندیشه سیاسی مشروطیت ایران تشریح و مورد بررسی قرار می گیرد. در این فصل نویسنده به زوایای مختلف جنبش مشروطه پرداخته و اندیشه های مختلف را در این نهضت مورد بررسی قرار می دهد. فصل چهارم عنوان «به‌سوی تمدن اسلامی» را بر خود دارد و نویسنده در پی آن است تا به تاثیر نهضت مشروطه بر شکل گیری جمهوری اسلامی در کشور بپردازد و نقش مشروطه را در انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار دهد.
موسی نجفی، در این اثر، به بسیاری از رئوس کلی، قواعد اساسی و مطالب کلیدی اشاره کرده و توضیح می‌دهد که توجه به مشروطیت در این زمان چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟
درباره موسی نجفی
درباره موسی نجفی
موسی نجفی عضو سابق هیئت علمی گروه آموزشی علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، مدیر گروه اندیشه سیاسی دانشکده الهیات و فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و رئیس پژوهشکده فرهنگ، انقلاب و تمدن اسلامی و رئیس گروه نظریه پردازی انقلاب اسلامی و مدیر گروه دوره دکترای علوم سیاسی با گرایش مسائل ایران در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی و استاد دانشگاه علوم اسلامی رضوی است.او صاحب «نظریه تکوین و تکون هویت ملی ایرانیان» در کرسی های نظریه پردازی است. نجفی به خاطر تألیف کتاب مراتب ظهور فلسفه سیاست در تمدن اسلامی برنده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد. این کتاب همچنین جز کتب برگزیده معرفی شده توسط دبیرخانه دین پژوهان کشور در سال ۱۳۸۲ است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مشروطه شناسی" ثبت می‌کند