1. خانه
  2. /
  3. کتاب بایگانی ادبی پلیس مخفی

کتاب بایگانی ادبی پلیس مخفی

4.13 از 4 رأی

کتاب بایگانی ادبی پلیس مخفی

The KGB'S Literary Archive
٪15
480000
408000
معرفی کتاب بایگانی ادبی پلیس مخفی
پنجاه سال پس از آنکه رژیم اتحاد جماهیر شوروی تمام هنرمندان خود را تحت فشار می گذاشت، آنها را دستگیر می کرد و یا زیرنظر نگه می داشت ویتالی شنتالینسکی این فرصت را پیدا کرد تا دریابد که واقعا برای نویسندگان-قربانیان استالین چه اتفاقی افتاده است . او تلاش می کند تا سخنان دزدیده شده ی این نویسندگان را دوباره زنده کند کتاب بایگانی ادبی پلیس مخفی به بهایی که نویسندگان دوران رژیم استالین پرداختند اما حاضر به خط گرفتن از حزب نشدند می پردازد. این نویسندگان اغلب مورد آزار و اذیت ، تبعید ، زندانی یا اعدام قرار گرفتند ، کارهای آنها ممنوع بود و انتشار آن رد می شد.
ویتالی شنتالیسکی پس از باز کردن پرونده بایگانی اسناد پلیس مخفی پرونده ی تعدادی از نویسندگانی که دستگیر شده یودند مانند بوریس پیلنیاکپ و ایساک بابل را می یابد و همچنین موفق به یافتن پرونده ی آن دسته از نویسندگانی می شود که در آن دوران دستگیر نشدند اما مدام تحت نظر پلیس مخفی بودند نویسندگانی مانند بولگاکف. شنتالیسکی حتی موفق می شود به تعدادی از دست نوشته های این نویسندگان که توسط پلیس های مخفی ضبط و مصادره شده بودند دست یابد. مانند یادداشت های روزانه بولگاکف. یادداشت هایی که بولگاکف آنها را از مامورین مخفی پس گرفته و سوزانده بود اما غافل از آنکه مامورین نسخه ای دیگر برای خود نگه داشته بودند و این همان نسخه ای است که شنتالیسکی موفق به یافتن می شود.
ساندی تلگراف در مورد این کتاب نوشته است که خواندن آن برای هر کسی که می خواهد تاریک ترین دوران ادبیات روسیه را در یابد ضروری است.
دسته بندی های کتاب بایگانی ادبی پلیس مخفی
قسمت هایی از کتاب بایگانی ادبی پلیس مخفی

نویسندگان همیشه جایگاه ویژه ای در روسیه داشته اند. نویسنده روس به دلیل فقدان نهادهای دموکراتیک، هرگز فقط یک هنرمند نبوده بلکه سخنگوی حقیقت و وجدان عمومی نیز بوده است، آلکساندر هر تسن ادبیات روسی را «دولت دوم» و مرجع قدرت واقعی در جامعه نامید، این کتاب شرح موثق و مستندی است از آنچه بر نویسندگان و آثارشان در دوران شوروی رفت و من چگونه درگیر این قضیه شدم؟ انبوهی از دفترچه های بادداشت در برابرم قرار دارد. این ها شامل یادداشت هایی است که با عجله و بدون اندیشیدن در باره سبک نگارشی یا زیبایی جملات و عبارت هایم، روی کاغذ آوردم: در آن زمان هیچ فرصتی برای نگارش منظم و دقیق نبود زیرا حوادث به سرعت در حال وقوع بودند.

اما نویسندگان حساب و کتاب خاصی با مقوله زمان دارند، زندگی نویسنده موقعی که بمیرد تمام نمی شود بلکه تا موقعی که آثارش خوانده می شود، ادامه می یابد. از این حیث، بسیاری از نویسندگان شوروی را که در حال حاضر زنده اند باید پیشاپیش مرده فرض کرد؛ بسیار مرده تر از آن نویسندگانی که دهه ها از مرگ فیزیکی شان می گذرد. گرچه احیای این نویسنده قربانیان ناممکن است اما شاید بتوان دوباره آنها را به سخن واداشت. به این فکر می کردم که دستنوشته های آنها احتمالا در کنج خزاین اسناد پلیس مخفی با در گوشه ای از بایگانی های خانوادگی خصوصی، دور از توجهات گزمه های امنیتی، خاک می خورد.

نظر کاربران در مورد "کتاب بایگانی ادبی پلیس مخفی"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

چرا کتاب‌های نشر ثالث انقدر گرونن

1403/08/29 | توسطکاربر سایت
0
|

این کتاب پارسال ۸۲ تومن بود

1403/02/27 | توسطکاربر سایت
2
|

کتاب خوبی بود برای آشنایی به سرکوب دوره شوروی

1400/03/12 | توسطکامران - کاربر سایت
0
|

واقعا کتاب ناراحت کننده ای بود به جهت سرگذشت غم انگیز روشنفکران روسی تمام فصل‌های این کتاب غم انگیز به غیر از ماکسیم گورگی که من واقعا باخشم خوندم البته تا قبل از خوندن اون فصل نظر بسیار بدتری نسبت به گورکی داشتم ولی وقتی این فصل و خوندم راغب شدم حداقل بیشتر این ادم رو بشناسم چون واقعا تضاد و درگیری گورکی با خودش در نحوه‌ی برخورد با جریان انقلاب بلشویکی روسیه و اعدام‌ها و جنایات رژیم حائز اهمیت .

1399/06/31 | توسطکاربر سایت
3
|

این کتاب چندین سال پیش ترجمه شده ولی آقای اشتری زحمت کشیدن دوباره ترجمه‌ش کردن و انگار مقدمه کامل‌تری هم داره

1399/04/20 | توسطکامیاب قنبری
1
|