1. خانه
  2. /
  3. کتاب واقعه ی ایستگاه کرچی توفکا و خانه ماتریونا

کتاب واقعه ی ایستگاه کرچی توفکا و خانه ماتریونا

3.9 از 1 رأی

کتاب واقعه ی ایستگاه کرچی توفکا و خانه ماتریونا

دو داستان بلند
We never make mistakes"; two short novels
٪15
125000
106250
معرفی کتاب واقعه ی ایستگاه کرچی توفکا و خانه ماتریونا
آلکساندر سولژنستین زندگی عجیب و پرماجرایی داشته که همین زندگی از او نویسنده‌ای منحصربه‌فرد و متمایز ساخته است؛ حضور در جنگ دوم جهانی، گرفتن یکی از مهم‌ترین نشان‌های نظامی شوروی یعنی ستاره‌ی سرخ، تبعید به سیبری و حبس ابد، عفو و انتشار اولین کتاب در 44 سالگی آن هم با دستور مستقیم نیکیتا خروشچف – رهبر شوروی پس از استالین و پیش از برژنف – ممنوع‌الکاری در دوران برژنف، دریافت نوبل ادبیات، فرار از کشور و مهاجرت به آمریکا، سلب ملیت از سوی حکومت شوروی و بازگشت سرشار از احترام به وطن پس از فروپاشی شوروی و درنهایت مرگ در سال 2008؛ همه‌ی این وقایع که عموم‌شان در جنگ، زندان، ممنوع‌الکاری، فرار، مهاجرت و تبعید گذشته، از سولژنستین نویسنده‌ای با بدبینی و تلخ‌اندیشی بسیار ساخته که داستان‌هایش از روایت هم‌زمان شکنجه، رعب و وحشت حکومت تا حرص، طمع و تزویر آدم‌های معمولی زیر لوای این سیستم هیچ ابایی ندارند. کتاب «واقعه‌ی ایستگاه کرچی توفکا و خانه ماتریونا» دو داستان بلند این نویسنده‌ی برنده‌ی نوبل ادبیات 1970 را در خود جای داده که مشخصه‌های اساسی آثار او به‌طور اکمل در آن‌ها دیده می‌شوند. واقعه‌ی ایستگاه کرچی توفکا و خانه ماتریونا نقد مدام به حاکمان و مردم را در خود دارد، که البته نوک تیزتر پیکان بیشتر به سوی صاحبان قدرت است و درنهایت هم با همان تکانه‌های شدیدی همراهند که برای ماندن ابدی داستان در اذهان به آن‌ها نیاز است.
درباره الکساندر سولژنیتسن
درباره الکساندر سولژنیتسن
آلکساندر ایسائویچ سولژنیتسین، زاده ی ۱۱ دسامبر ۱۹۱۸ و درگذشته ی ۳ اوت ۲۰۰۸، نویسنده ی مشهور اهل روسیه و برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات در سال ۱۹۷۰ میلادی است. وی به خاطر افشای جنایات جوزف استالین در رمان هایش، بیست سال را در تبعید گذراند.رمان های «مجمع الجزایر گولاگ» و «یک روز از زندگی ایوان دنیسویج» از شاهکارهای او هستند.آلکساندر سولژنیتسین در جنگ جهانی دوم به عنوان افسر توپخانه در ارتش اتحاد جماهیر شوروی خدمت کرده بود و به خاطر خدماتش، مدال افتخار دریافت کرده بود. اما در سال ۱۹۴۵ میلادی به خاطر نوشتن نامه ای در انتقاد از جوزف استالین مورد غضب قرار گرفت و هشت سال زندانی شد. وی پس از گذراندن هشت سال در ادوگاه های کار استالین، به قزاقستان تبعید شد و در آنجا به خاطر ابتلا به سرطان معده مورد درمان قرار گرفت.او در سال ۱۹۷۴ میلادی از اتحاد جماهیر شوروی اخراج شد و از آن جا به آلمان غربی و سپس به سوئیس رفت و در نهایت در ایالات متحده ی آمریکا ساکن شد.آلکساندر سولژنیتسین در ۳ اوت ۲۰۰۸ در محل باغ ییلاقی خود به نام تروئیتسه-لیکووا در حومه ی شهر مسکو به علت ایست قلبی درگذشت. او را در صومعه ی دانسکی به خاک سپردند. وی این محل را ۵ سال قبل از مرگش انتخاب کرده بود.
دسته بندی های کتاب واقعه ی ایستگاه کرچی توفکا و خانه ماتریونا
مقالات مرتبط با کتاب واقعه ی ایستگاه کرچی توفکا و خانه ماتریونا
«الکساندر سولژنیتسن»، روایتگر زندگی در زندان های شوروی
«الکساندر سولژنیتسن»، روایتگر زندگی در زندان های شوروی
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات روسیه»
برترین نویسندگان در «ادبیات روسیه»

نویسندگان پرتعدادی در «ادبیات روسیه» ظهور کرده اند که ایده های ژرف، آثار ادبی و توانایی آن ها در داستان سرایی در طول زمان طنین انداز بوده است.

نظر کاربران در مورد "کتاب واقعه ی ایستگاه کرچی توفکا و خانه ماتریونا"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بسیارزیباوتاثیرگذاربودن هردوداستان کتاب مخصوصا داستان خانه ماتریونا با ترجمه خوب وسلیس آقای رفیعی

1402/06/16 | توسطحسین یوسفی
0
|