بهرهبرداریهای خشایارشا معروف است، اما ایرداباما، یک زمیندار موفق که تجارت شراب و غلات خود را کنترل میکرد، چطور؟ یا ملکه بی رحم پارایاتیس که دشمن خود را پس از یک بازی تاس به قتل رساند؟ این کتاب با نگرش به موضوع از منظر شرق نزدیک و بررسی مجدد کامل منابع یونانی، اولین کتابی است که تصویر جذاب زنان و اهمیت اقتصادی و سیاسی آنها را در امپراتوری ایران آشکار می کند.
پژوهشگر معروف انگلیسی، ماریا بروسیوس، «زنان در ایران باستان» نام اثر مستند و تازهای را منتشر کرده است. وی پیش از این نیز آثار دیگری در زمینهی ایران باستان منتشر نموده است. در این اثر، نویسنده بهطور همزمان با استناد به منابع مکتوب و منتشرشده، به آثاری که از کاوشهای اخیر باستانشناسی بدستآمدهاند، بهعنوان مثال الواحی که در تخت جمشید کشف شدهاند، اشاره دارد که تاکنون در هیچ منبع دیگری مورد استفاده قرار نگرفته بوده است.
بحث بروسیوس در مورد نقش هایی که زنان از همه طبقات بازی می کنند... در اقتصاد عمومی امپراتوری سهم عمده ای نه تنها در مطالعه زنان در دوران باستان، بلکه در تاریخ اقتصادی باستان نیز دارد.
.. می توان از آن به عنوان یک کتاب منبع مناسب استفاده کرد که دیگران می توانند از مطالعه منابعی که او بحث کرده است، تعمیماتی را استخراج کنند.