1. خانه
  2. /
  3. کتاب اقتصاد عام

کتاب اقتصاد عام

نویسنده: ژرژ باتای
3.5 از 1 رأی

کتاب اقتصاد عام

The Accursed Share
مترجم:
انتشارات: نشر چشمه
ناموجود
16000
معرفی کتاب اقتصاد عام
کتاب حاضر، دربردارندة اندیشه ها و نظریه های اقتصاددان بزرگ، «ژرژباتای»، در باب مباحث مختلف تولید، توزیع, بازار، مالکیت، ارزش، سود، استفاده و... است. اقتصاد، نزد ژرژ باتای، همة مفاهیم ذکر شده را در برمی گیرد و بدین وسیله به توسعه و بسط و فهم دقیق اقتصاد عام کمک می کند. فصل نخست اثر، دربردارندة مقالة مهمّی از «باتای» است که در سال 1933 منتشر شد و در واقع، نخستین و مهم ترین مقالة نظری اوست که پایه های فلسفی تفکر باتای را در سال های آینده، بنیان نهاده است. فصل های دوم و سوم نیز، معنای اقتصاد عام و قوانین اقتصاد عام را تحت پوشش قرار می دهد.
درباره ژرژ باتای
درباره ژرژ باتای
ژرژ آلبر موریس ویکتور باتای (Georges Albert Maurice Victor Bataille) (زاده ۱۰ سپتامبر ۱۸۹۷ - درگذشته ۸ ژوئیه ۱۹۶۲) از فیلسوفان فرانسوی‌ای است که پیشگام و الهام‌بخش بسیاری از فیلسوفان پساساختارگرا و پسامدرن فرانسوی در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم شد. ژرژ باتای گرایش مارکسیست ضداستالینیسم داشت(دست‌کم در سالهای ۱۹۳۱–۳۴) و مدتی همکاری فکری با سوررئالیست‌ها داشت و بعدتر از آن‌ها گسست و راهش را جدا کرد، و طیف علایق و توجهات‌اش فلسفه، اقتصاد، نظریهٔ ادبی، رمان‌نویسی، زیبایی‌شناسی و سیاست را در بر می‌گیرد. موضوع محوری کار او انهدام سوژه، مرگ خود، نابودی اگو، یا براندازی هرگونه تصوری در باب تمامیت، کلیت، یا انسجام در «من» است. متون او قطعه‌وار، هزارتوگون، شدت‌مند، هذیانی، رازآلود، غیرتعقل‌گرا، و در عین حال دشوار هستند. بسیاری فلسفه او را پاسخی در برابر فاشیسم زمانه اش تلقی می‌کنند: تلاش برای نابودی هرگونه سلسله مراتب بالا به پایین، قطع هرگونه سر، پیشوا، رهبر، رئیس، قانون، یا ایده مسلط هنجارگذار همچون خدا، و ساخت فضایی مشترک میان بیسرها، یا «دوست» ها. انتشار مکاتبات جالب توجه میان کالج سوشیولوژی در فرانسه، که زیر نظر باتای، کولاکوفسکی، لیریس، مسون، و دوستانشان فعالیت می‌کرد، و فرانکفورت اسکول در آلمان، که زیر نظر آدورنو، هورکهایمر، و بنیامین فعالیت داشت، نشانگر نقاط نزدیکی و دوری دو اندیشه انتقادی معاصر در رویارویی با یورش فاشیسم به پهنه میدان اجتماعی نیروهاست.
باتای در اواخر دهه ۱۹۲۰ و اوایل دهه ۱۹۳۰ ماتریالیسم پایه را به عنوان تلاشی برای شکستن مادی گرایی جریان یافت. او برای مفهوم یک ماده پایه فعال استدلال می‌کند که باعث مخالفت با بالا و پایین و بی‌ثبات شدن همه پایه‌ها می‌شود. به یک معنا، این مفهوم شبیه مورمون بی نظیر اسپینوزا از ماده ای است که ذهن و ماده ای را که توسط رنه دکارت در نظر گرفته شده‌است، در بر می‌گیرد؛ با این حال، آن را از تعریف دقیق جلوگیری می‌کند و در حوزه تجربه به جای عقلانیت، باقی می‌ماند. ماتریالیسم پایه تأثیر مهمی بر دفاعی سازی دریدا داشت، و هر دو اندیشمند تلاش می‌کردند تا مخالفت‌های فلسفی را با استفاده از «اصطلاح سوم» ناممکن کنند. مفهوم ماتریالیسم بتایل نیز ممکن است به عنوان پیش‌بینی کردن مفهوم لوئی آلتوسر از ماتریالیسم عرفانی یا «ماتریالیسم روابط» را ببیند، که بر روی استعاره‌های مشابه اتمی متمرکز است تا جهان را که در آن علیت و واقعیت به نفع امکانات بی حد و حصر عمل رها شده‌اند،

مقالات مرتبط با کتاب اقتصاد عام
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب اقتصاد عام"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

گویا خود نشر چشمه هم متوجه ترجمه نامناسب این کتاب ارزشمند شده و نه تنها چاپ مجدد نکرده بلکه از لیست کتب هم خارج کرده

1402/09/17 | توسطفرخ فرهنگ فر
0
|

متن اصلی به اندازه کافی سخت خوان هست دوستان مترجم هم با کلمات نامانوس و جمله بندی سخت و ثقیل سخت ترش کرده اند

1402/09/17 | توسطفرخ فرهنگ فر
0
|

ترجمه بسیار ضعیف بخاطر استفاده از واژه‌های فارسی شده که معلوم نیست ابتکار مترجمین بوده یا اجبار فرهنگستان فارسی

1402/09/17 | توسطفرخ فرهنگ فر
0
|