1. خانه
  2. /
  3. کتاب کیرکگور

کتاب کیرکگور

نویسنده: کلر کارلایل
3.9 از 1 رأی

کتاب کیرکگور

Kierkegaard : a guide for the perplexed
انتشارات: علمی و فرهنگی
ناموجود
29000
معرفی کتاب کیرکگور
کتاب «کیر کگور» که در قالب مجموعه راهنمای سرگشتگان انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است در واقع مقدمه ای راهگشا به اندیشه این متفکر مسیحی است که در فصل نخست خود با مروری بر زندگی نامه وی آغاز می شود و آثار و زندگی او را مرور می کند. کتاب در دومین فصل خود اما به مرور سبک ادبی او وارد می شود روش های ارتباط گیری وی را مورد توجه قرار می دهد.

کتاب در سومین فصل خود به بررسی نقد کگور به هگل وارد می شود که بستر اصلی فلسفه کگور به شمار می رود. او در اکثر متونش به شکلی جدلی به هگل حمله می برد و البته این نوع برخورد نمایی از تأثیر هگل بر کگور را نیز به نمایش می کشد. هر چند که به نظر می رسد نقدهای کگور بر هگل بیشتر متکی بر درس گفتارهایی بوده که در دانشگاه درباره او دریافت کرده و نه خوانش متون هگل.

در فصل چهار کتاب مفهوم «انفسیت» یا «subjectivity» در اندیشه کگور مورد توجه قرار گرفته است. کگور این مفهوم را معادل حقیقت می داند و آن را نوعی باشندگی اصیل و مومنانه می پندارد. او از این رهگذر و برای شرح این مفهوم به بازخوانی مفهوم مسیحی گناه نیز می پردازد و در ادامه کتاب نیز در فصل پنجم خود با توجه به همین مساله وارد موضوع نگاه الهیاتی اندیشه او می شود.

این فصل با توضیح معنای گناه در اندیشه او آغاز و ایده او درباره این مفهوم که همه انسان ها به نوعی گناهکار هستند را شرح می دهد. کتاب در ادامه نیز به تحلیل های او از گناه که در کتاب های مفهوم اضطراب و بیماری به سوی مرگ بیان شده است ورود پیدا می کند.

فصل های ششم و هفتم کتاب شرحی است از دو کتاب مشهور کگور با عناوین ترس و لرز و پاره های فلسفی. کگور در کتاب ترس و لرز سعی کرده با استفاده از داستان ابراهیم و اسحاق در کتاب مقدس با تفسیر هگل از ایمان دینی جدال کند.

این کتاب خاتمه خود را نیز به طرح برخی تاملات اخلاقی در باب اندیشه این متفکر اختصاص داده است و درباره تأثیر او بر فلاسفه پس از خود نیز سخنی به میان آورده است.
درباره کلر کارلایل
درباره کلر کارلایل
کلر کارلایل (متولد 19 آوریل 1977) به طور مرتب در مورد فلسفه، دین و اخلاق برای مجله Guardian و Times ادبیات می نویسد. مقالات او در گاردین شامل مجموعه هایی درباره كیركگارد، اسپینوزا، برتراند راسل و مسئله شر است.
دسته بندی های کتاب کیرکگور
مقالات مرتبط با کتاب کیرکگور
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
جدال «سورن کی یرکگور» با خویشتن
جدال «سورن کی یرکگور» با خویشتن

ناراحتی و رنج برای «کی یرکگور»، نه به یک وضعیت، بلکه به پیشه ای برای او تبدیل شده بود

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب کیرکگور" ثبت می‌کند