1. خانه
  2. /
  3. کتاب انسان گرایی در سعدی

کتاب انسان گرایی در سعدی

نویسنده: عباس میلانی
5 از 1 رأی

کتاب انسان گرایی در سعدی

Humanism in Saadi
انتشارات: زمستان
٪10
120000
108000
معرفی کتاب انسان گرایی در سعدی
گسترش تجدیدنظر راستین در ایران، به هیچ وجه تضادی با سنت‌های ایرانی ندارد. این تجدیدنظر، نه تنها تحت تأثیر غرب نیست بلکه از اراده ملت ایران جریان دارد. این تجدیدنظر نشان می‌دهد که ما نه تنها سنت‌های ایران را ترک نکرده‌ایم، بلکه با شناخت دقیق و نقادانه از آن‌ها، سعی در تحول و بهبود داریم. این تجدیدنظر تنها با آگاهی از تاریخچه و فرهنگ ایران امکان‌پذیر است و در عین حفظ اصول سنتی، توانایی در استفاده از دستاوردهای نوین جهانی را نیز شامل می‌شود.

برای انجام این تجدیدنظر، لازم است که با دقت و تعمق به میراث فرهنگی ایران نگاه کنیم. این شناخت باعث می‌شود تا درک عمیقی از اصول و ارزش‌های ایرانی پیدا کنیم و همچنین با دستاوردهای نقدی و فلسفی جهان آشنا شویم. تجدیدنظر و تجدیدآفرینی در سنت‌های ایرانی نیازمند تلاش‌های بنیادی و پیچیده است. باید به‌طور همزمان با احترام به جایگاه نویسنده‌ها و افکار ایرانی، به توسعه و انتقال این ارزش‌ها به زبان و فرهنگ معاصر فکر کرد.

در این راستا، بازخوانی و بررسی نوشته‌های سعدی از زاویه نگاه او به انسان‌گرایی و شناخت‌شناسی، می‌تواند به ما کمک کند تا تأثیر بزرگ او بر تجدیدنظر و ارتقاء ایران را درک کنیم. این مسیر نه تنها به شناخت عمیق‌تر از سنت‌های ایرانی منجر می‌شود بلکه ارتباط موثر‌تری با تجدیدنظری پویا و پویایی ایرانی ایجاد می‌کند.
درباره عباس میلانی
درباره عباس میلانی
عباس ملک زاده میلانی(متولد ۱۳۲۸) مورخ، ایران شناس و نویسنده ای ایرانی و ساکن آمریکا است. میلانی مدیر برنامهٔ مطالعات ایرانی در دانشگاه استنفورد و استاد فراخوانده دانشکدهٔ علوم سیاسی آن دانشگاه است. او همچنین همکار و یکی از سرپرستان پروژه دموکراسی ایران در موسسه هوور است. وی برادر محسن میلانی است.میلانی در ۱۳۴۵ از دبیرستان فنی اوکلند فارغ التحصیل شد و مدرک لیسانس خود را در علوم سیاسی و اقتصاد از دانشگاه برکلی، کالیفرنیا دریافت نمود و در ۱۹۷۴ دکترای خود را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه هاوایی گرفت. او پس از اخذ مدرک دکتری، در سالهای ۱۳۵۴–۱۳۵۶ استاد دانشگاه ملی ایران (دانشگاه شهید بهشتی کنونی)او از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۶۶ استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود. پس از آن نیز مدتی استاد تاریخ و علوم سیاسی و رئیس دانشکده در دانشگاه نوتردام دو نامور در کالیفرنیا بود. تا این که در سال ۱۳۸۰ به عنوان یکی از پژوهشگران موسسه هوور انتخاب شد و بدین ترتیب نتردام را به مقصد استنفورد ترک کرد.عباس ملک زاده میلانی در دوران تحصیلات یکی از اعضای سازمان انقلابی حزب توده ایران و تشکیلات کنفدراسیون دانشجویان ایرانی بود. عباس میلانی در سال ۱۳۵۶ به اتهام عضویت در سازمان های کمونیستی، بدست ساواک دستگیر و در دادگاه نظامی به یک سال زندان محکوم شد و پس از مدتی با ارائه لایحه ای در ۱۲ صفحه و اظهار پشیمانی تقاضای عفو کرده و با وساطت فرح دیبا (پهلوی)، تحت شرایط ویژه آن زمان مورد عفو شخص پادشاه قرار گرفت.ز کارهای نخست او، ترجمه کتاب مرشد و مارگاریتا بود. بعدها کتاب معمای هویدای او در ایران و خارج ایران بحث های زیادی برانگیخت، اما مهم ترین کتاب او تجدد و تجدد ستیزی در ایران است.در سال ۲۰۰۹ میلادی، دانشگاه سیراکیوز اقدام به انتشار کتابی در حیطه تاریخ معاصر ایران به قلم عباس میلانی کرد. کتاب ایرانیان نامدار، عنوان کتابی است که به نقش افراد اثرگذار در دوران سلطنت محمدرضا شاه پهلوی می پردازد.در ژانویهٔ سال ۲۰۱۱ میلادی، کتاب میلانی به نام شاه محمدرضا پهلوی دربارهٔ زندگی محمدرضاشاه پهلوی در آمریکا به زبان انگلیسی منتشر شد. نسخه فارسی و کاملتر و اصلی این کتاب در سال ۲۰۱۳ میلادی با نام نگاهی به شاه (کتاب) نگاهی به شاه در کانادا، اروپا و آمریکا چاپ شد. این کتاب مستند نگاهی به آخرین پادشاه ایران دارد.
دسته بندی های کتاب انسان گرایی در سعدی
قسمت هایی از کتاب انسان گرایی در سعدی

پیش از هر چیز باید نکته هایی درباره روش کارمان و دشواریهای بازخوانی و ساخت شکنی نوشته های کسی چون سعدی را روشن سازیم. تعیین دیدگاه یک نویسنده و حتی یک متن ساده کار آسانی نیست. از سویی لایه های معنایی یک متن هرچند ساده الزاما بر خود نویسنده هم روشن نیست. در آثار هنری، به ویژه در شعر که تمثیل و نماد در آن فراوان است این دشواری دوچندان می شود نگاه گوینده هرگز الزاما همان نگاه بازتابیده شده در متن نیست. هرگاه در متنی چندین نظر ناهماهنگ میبینیم، کدام یک از آنها را میتوان نظر نویسنده دانست؟ افزون بر آن، برای یافتن «معنا» و «دیدگاه» متن تاویل به «خواست» خود نویسنده هم بس نیست هر متن و حتی هر گزاره ای در کنار خواست آگاهانه راوی و معنی آشکار ،روایت «ناخودآگاهی» به همان اندازه با ارزش دارد این ناخودآگاه بنا بر تعریف برای خود راوی هم شناخته شده نیست واکاوی باریک بینانه متن رها از هر پیش داوری نخستین کار برای شناخت و برکشیدن هرچند اندک این «ناخودآگاه است.

مقالات مرتبط با کتاب انسان گرایی در سعدی
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب انسان گرایی در سعدی" ثبت می‌کند