کتاب برگ هایی از کارنامه دولت جنگ

records of the war government
(1368-1360)
کد کتاب : 33128
شابک : 978-6222342579
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 324
سال انتشار شمسی : 1399
سال انتشار میلادی : 2020
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 5 اردیبهشت

معرفی کتاب برگ هایی از کارنامه دولت جنگ اثر علیرضا حسینی بهشتی

"برگ هایی از کارنامه دولت جنگ" از سال 1360 تا 1368 اثری است به کوشش "علیرضا حسینی بهشتی" و دیگر پژوهشگران که در آن تاریخ جنگ تحمیلی ایران با رژیم بعثی عراق و افراد و سازمان هایی که در این زمینه مشارکت ورزیدند مورد بررسی قرار می گیرد.
بعد از انقلاب بهمن ماه سال پنجاه و هفت که به دست ملت و گروه های مبارز داخل کشور صورت گرفت، سرنوشت کشور به دست مردم افتاد. سپس تلاشی همه جانبه از سوی نهادهای مردمی برای توسعه و بازسازی کشور آغاز گردید اما دیری نپایید که این رهایی توسط رژیم بعثی تهدید شد. تاریخ هشت ساله ی جنگ علاوه بر اهمیت آن به عنوان یک برهه مقاومت خالص مردم، نقش مهمی در درک نحوه ی شکل گیری کانون های قدرت امروزی نیز دارد. بدون آگاهی از سیاست های دوران جنگ و جبهه های مختلف پایداری، نمی توان درک درستی از اوضاع سیاسی و اجتماعی کنونی داشت و شناخت بخش مهمی از تاریخ و هویت میهن نیز خدشه دار خواهد شد.
آنچه " علیرضا حسینی بهشتی" با مشارکت دیگران تلاش کرده تا در کتاب "برگ هایی از کارنامه دولت جنگ" گردآوری کند عملکردی است از دولت "میرحسین موسوی" در هشت سال جنگ تحمیلی که دارای ویژگی های خاصی می باشد. مطالب مطرح شده بر مبنای داده های معتبر تاریخی نگارش شده اما به نحوی است که خواننده با تاریخ نگاری صرف مواجه نباشد. کتاب با سبک انتقاد و بررسی ریزبینانه نوشته شده و تلاش شده تا بی طرفانه و بدون مدح یا تخریب نگارش شود. مطالب به دست افراد متخصص و صاحب نظر تدوین شده و بیش از جنبه ی ژورنالیستی یا پژوهشی، به جنبه ی علمی و ترویج آن توجه شده است و در نهایت می توان گفت که عمده ی افرادی که از سواد دانشگاهی برخوردارند مخاطب این کتاب محسوب می شوند.

کتاب برگ هایی از کارنامه دولت جنگ

علیرضا حسینی بهشتی
سید علیرضا حسینی بهشتی (زادهٔ ۱۳۴۱ در قم) عضو هیأت علمی دانشکدهٔ علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، و عضو و دبیر کل جمعیت توحید و تعاون است. او مشاور ارشد میرحسین موسوی در انتخابات دهم ریاست جمهوری بوده‌ است. وی فرزند محمد حسینی بهشتی (در ایران معروف به شهید بهشتی) است.علیرضا بهشتی فرزند محمد حسینی بهشتی (از روحانیون و بنیانگذاران حزب جمهوری اسلامی که در انفجار دفتر این حزب در سال ۱۳۶۰ به همراه بسیاری دیگر از اعضای حزب، شهید شد) در سال ۱۳۴۱ در شهر قم زاده شد.
قسمت هایی از کتاب برگ هایی از کارنامه دولت جنگ (لذت متن)
پس از برکناری بنی صدر از سمت فرماندهی کل قوا و سپس از منصب ریاست جمهوری، مطابق قانون اساسی شورای موقت ریاست جمهوری با شرکت محمدعلی رجایی نخست وزیر، سیدمحمد حسینی بهشتی رئیس دیوان عالی کشور و اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس شورای اسلامی تشکیل شد. پس از شهادت آیت الله دکتر بهشتی در حادثة انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیرماه ۱۳۶۰، انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و محمدعلی رجایی با اکثریت آراء به ریاست جمهوری انتخاب شد. با معرفی محمدجواد باهنر به مجلس شورای اسلامی و رأی اعتماد نمایندگان مردم به وی دومین کابینه دوران دفاع تشکیل شد. با وقوع حادثة انفجار دفتر نخست وزیری در ۸ شهریورماه ۱۳۶۰ و شهادت محمدعلی رجایی و حجت الاسلام دکتر باهنر، سومین کابینة جنگ به ریاست محمدرضا مهدوی کنی در روز ۱۲ شهریورماه ۱۳۶۰ تشکیل شد که تا ۲۶ مهرماه همان سال به کار خود ادامه داد. با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و رأی اعتماد مجلس به کابینه میرحسین موسوی، دورة هشت سالة دولتی آغاز شد که تا پایان جنگ عهده دار مسئولیت اجرایی کشور بود. این جنگ طولانی (طولانی ترین جنگ کلاسیک سدة بیستم) زمانی دامن جامعه ایرانی را گرفت که در پی سرنگونی نظام پادشاهی و برپایی نظام جمهوری اسلامی، امید می رفت بر مبنای مطالبات ملی تاریخی ایرانیان یعنی استقلال، آزادی و عدالت، گام هایی بلند در مسیر توسعه و پیشرفت کشور برداشته شود و درآمدهای ملی صرف آبادانی این هدف شود. ایرانیان در آن زمان برای نخستین بار در تاریخ خود مردم سالاری را تجربه می کردند و عوامل گوناگون و متعددی، ازجمله رقابت جناح ها و احزاب سیاسی، نوپا بودن ارکان نظام جدید، توطئه های پیاپی قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای، پیامدهای گروگان گیری کارکنان سفارت ایالات متحدة آمریکا در ایران در عرصه روابط خارجی و حرکت های مسلحانه گروه های جدایی طلب در برخی نقاط کشور به چالش بزرگ یک جنگ تحمیلی ابعادی گسترده تر بخشید. در مجموعه ای که پیش روی شما قرار دارد تلاش شده تنها به یکی از ابعاد جنگ تحمیلی پرداخته شود که همانا معرفی و بررسی کارنامة دولت ایران در آن دوران است.