1. خانه
  2. /
  3. کتاب بهار و ادب فارسی

کتاب بهار و ادب فارسی

5 از 2 رأی

کتاب بهار و ادب فارسی

مجموعه یکصد مقاله از ملک الشعرای بهار (2 جلدی)
Bahar
ناموجود
50000
معرفی کتاب بهار و ادب فارسی
"بهار و ادب فارسی" نوشته ی "محمدتقی بهار"، "مجموعه یکصد مقاله از ملک الشعرای بهار" است که در دو جلد به همت "محمد گلبن" و با مقدمه ی "غلامحسین یوسفی" به انتشار رسیده است. یکی از پربارترین قلم ها در میان اهالی ادب به "ملک الشعرای بهار" اختصاص دارد؛ وی که آثار متعددی در زمینه ی شاعری، روزنامه نگاری، نویسندگی و پژوهش ادبی از خود برجای نهاده، سهم به سزایی در پیشرفت ادبیات و شعر کشور داشته است. "بهار و ادب فارسی" دربردارنده ی "مجموعه یکصد مقاله از ملک الشعرای بهار" است که "محمد گلبن" با کاوش و جست و جو در میان انبوهی از نشریات، مجله ها و روزنامه ها که در چند دهه ی اخیر منتشر شده اند، آن را به چاپ رسانده است.
در بخش نخست این اثر، چند مقاله از "ملک الشعرای بهار" در باب شعرشناسی آورده شده و بخش دوم مقاله های وی را پیرامون شاعرانی همچون سعدی، خاقانی، پروین اعتصامی و چندین شاعر دیگر در بردارد. بخش سوم پژوهش های ادبی "ملک الشعرای بهار" را شامل شده و بخش پنجم به مقاله های وی درباره ی چند کتاب از جمله، ترجمه ی تاریخ طبری، رساله ی حدایق الحقائق، تاریخ سیستان و... اختصاص دارد.
بخش پنجم کتاب "بهار و ادب فارسی" پیرامون مقاله های پژوهشی درباره ی مانی، نقاشی در ایران و روابط فرهنگی میان هند و ایران بوده و بخش ششم به مباحث دستوری و لغوی می پردازد. بخش هفت شامل قطعات ادبی و نمایش نامه بوده و بخش هشت، سه تن از اهالی برجسته ی سیاست و ادب به نام های اقبال لاهوری، سیدجمال الدین اسد آبادی و امیل زولا را مورد بررسی قرار می دهد. بخش نهم از مباحث ادبی گوناگونی تشکیل شده و بخش دهم به ادبیات معاصر اختصاص دارد.
درباره محمدتقی بهار
درباره محمدتقی بهار
محمدتقی بهار (زادروز: پنجشنبه ۱۲ ربیع‌الاول ۱۳۰۴ هجری قمری، برابر با ۱۸ آذر ۱۲۶۵ هجری خورشیدی در شهر مشهد، مطابق با ۹ دسامبر ۱۸۸۶ میلادی _ درگذشت یکشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۳۰، برابر با ۲۲ آوریل ۱۹۵۱ در خانه مسکونی خود در تهران و خاکسپاری ۲ اردیبهشت در آرامگاه ظهیرالدوله در شمیران) ملقب به ملک‌الشعرا و متخلص به «بهار»، شاعر، ادیب، نویسنده، روزنامه‌نگار، تاریخ‌نگار و سیاست‌مدار معاصر ایرانی بود. بهار در بیست سالگی به صف مشروطه‌طلبان خراسان پیوست و به انجمن سعادت خراسان راه یافت. اولین آثار ادبی-سیاسی او در روزنامه خراسان بدون امضاء به چاپ می‌رسید که مشهورترین آن‌ها مستزادی خطاب به محمدعلی شاه است.
بهار با دیگر شاعران روشنفکر عصر مشروطه به خصوص میرزاده عشقی دوستی و روابط صمیمانه و نزدیکی داشت و در ۱۳۰۳، در دوره نخست‌وزیری رضاخان به همراه عشقی و با همکاری او، مثنوی معروف «جمهوری نامه» را در مخالفت با جمهوری رضاخانی سرود.
بهار در ۱۳۲۸ روزنامه نوبهار را که ناشر افکار حزب دموکرات بود، منتشر ساخت و به عضویت کمیته ایالتی این حزب درآمد. این روزنامه پس از چندی به دلیل مخالفت با حضور قوای روسیه در ایران و مخاصمه با سیاست آن دولت، به امر کنسول روس تعطیل شد. او بلافاصله روزنامه تازه‌بهار را تأسیس کرد. این روزنامه در محرم ۱۳۳۰ به امر وثوق‌الدوله، وزیر خارجه، تعطیل و بهار نیز دستگیر و به تهران تبعید شد.
قسمت هایی از کتاب بهار و ادب فارسی

قطعه کردی "هرمزگان" به زبان قدیم اورامانی گفته شده و در نزد فضلا و دانشمندان کردستان مورد اهمیت و طرف توجه است . این اشعارهم دارای قافیه است ولی به طرز مزدوج یعنی « مثنوی » که هر دو بیت ، یا به اصطلاح امروز هردو مصراع ، صاحب یک نوع قافیه است و تمام اشعاری که اکراد به این وزن گفته اند همین طور است ، وما بعد از این در باب قافیه شعر صحبت خواهیم کرد . و به هر صورت اگر کسی عمدا چنین قطعه ای را درین تازگیها جعل نکرده باشد و قول مکتشف آن راست باشد - که دلیلی هم بر کذب قول او دردست نداریم - باید گفت که این شعر قدیمترین شعر کردی و یکی از نفایس اشعار هجایی شعبه ای از شعب زبان ایرانی است ، و از وزن معتدل و آهنگ لطیف ودلنشین آن که هر شنونده را مجذوب ترجیعات وحسن ابتدا وحسن ختام آن می سازد ، بعید نباید دانست که در مدت سیزده قرن که از سرودن آن می گذرد هنوز مثل آن است که تازه گفته شده ، و از قوت تحفظ نژاد کرد باید ممنون بود، که در این مدت دراز نگذاشته اند این وزن و شیوه شیوا از میان برود، و مانند سایر ایرانیان بکلی مفتون اوزان تازه و اختراعی قرون آینده شوند.

مقالات مرتبط با کتاب بهار و ادب فارسی
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب بهار و ادب فارسی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

لطفاً موجودش کنید🙏

1400/06/01 | توسطمانی ملک فرنود
0
|