1. خانه
  2. /
  3. کتاب هویت ملی در قصه های عامه دوره صفویه

کتاب هویت ملی در قصه های عامه دوره صفویه

نویسنده: محمد حنیف
3.3 از 1 رأی

کتاب هویت ملی در قصه های عامه دوره صفویه

National identity
انتشارات: علمی و فرهنگی
ناموجود
105000
معرفی کتاب هویت ملی در قصه های عامه دوره صفویه
کتاب «هویت ملی در قصه های عامه دوره صفویه» با هدف کمک به روشن ساختن جنبه های زندگی فرهنگی اجتماعی و نگرش های فکری و عاطفی مردم در دورۀ صفویان، در دو بخش کتبی و شفاهی، بررسی شده است.
هویت، قصۀ عامه و داستان سرایی دورۀ صفوی، هویت ملی دورۀ صفوی در قصه های شفاهی، هویت ملی در قصه های مکتوب دورۀ صفوی، فصول این کتاب را تشکیل می دهند که پژوهش آن دو سال به طول انجامیده است.
هدف اصلی این اثر «هویت ملی در قصه های عامه دوره صفوی» شناخت و تبیین وجوه مختلف هویت ملی ایرانیان در قصه های عامۀ دورۀ صفوی است که جمع آوری بخش شفاهی آن برای اولین بار انجام شده است. به گفته حنیف، شناخت قصه های کهن و عامه هم از بعد تاریخی و هم از بعد زبانی اهمیت زیادی دارد.
این پژوهشگر معتقد است مطالعه این آثار هم سطح گنجینه لغت نویسندگان را بالا می برد و هم از منظر روان شناسی و معماری زبان مهم است.
درباره محمد حنیف
درباره محمد حنیف
محمد حنیف (متولد ۱۳۳۹، بروجرد) رمان‌نویس و پژوهشگر ادبیات داستانی، برگزیده جوایزی چون کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جایزه جلال آل‌احمد، کتاب سال شهید غنی پور، جشنواره قلم زرین، کتاب سال دفاع مقدس و جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور است. 
حنیف در کودکی و نوجوانی در کنار تحصیل انواع کارهای یدی را تجربه کرد؛ دیپلم خود را از دبیرستان پهلوی (دکتر علی شریعتی) بروجرد گرفت. سپس آموزگار روستاهای بروجرد و ازنا شد. پس از یک دوره اخراج و انقطاع به دانشگاه رفت. دوره کارشناسی دبیری تاریخ را در دانشگاه تربیت معلم تهران، دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و دوره دکتری تخصصی تاریخ را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران گذراند. از این نویسنده تاکنون علاوه بر چندین رمان، مقاله‌هایی با موضوعات نقد ادبی، تاریخی، فولکلور و کتابهایی در حوزه ادبیات داستانی و پژوهشهای تاریخی و ادبیات عامه منتشر شده‌است. هر چند حنیف در ابتدا مقاله‌ها و پژوهش‌هایی در حوزه تاریخ و فرهنگ عامه نوشت، اما سالهاست که روی ادبیات داستانی متمرکز شده‌است. محمد حنیف سال ۱۳۹۱ با عنوان پژوهشگر ارشد از مرکز تحقیقات صدا و سیما بازنشسته شد.

دسته بندی های کتاب هویت ملی در قصه های عامه دوره صفویه
مقالات مرتبط با کتاب هویت ملی در قصه های عامه دوره صفویه
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب هویت ملی در قصه های عامه دوره صفویه" ثبت می‌کند