1. خانه
  2. /
  3. کتاب سیصد و شصت و پنج روز با سعدی(در صحبت سعدی)

کتاب سیصد و شصت و پنج روز با سعدی(در صحبت سعدی)

نویسنده: سعدی
4.25 از 2 رأی

کتاب سیصد و شصت و پنج روز با سعدی(در صحبت سعدی)

365 days with Saadi
انتشارات: سخن
٪15
490000
416500
معرفی کتاب سیصد و شصت و پنج روز با سعدی(در صحبت سعدی)
"سیصد و شصت و پنج روز با سعدی" یا در "در صحبت سعدی"، اثری است ارزشمند به قلم استاد فرزانه دکتر "حسین محی الدین الهی قمشه ای" که متعلق به مجموعه ای پرطرفدار تحت عنوان "مجموعه کتاب های جوانان و فرهنگ جهانی" می باشد. "سیصد و شصت و پنج روز با سعدی"، ششمین جلد از این مجموعه کتاب هاست هدف اصلی تمام کتاب های این مجموعه، آشنایی جوانان با ذخایر ادبی و فرهنگی است و این کار هم در راستای ملی و هم در راستای بین المللی صورت گرفته است. از موارد درخشانی که ادبیات داخل کشور را بررسی می کند، مجلد پیش روست که تحت عنوان "سیصد و شصت و پنج روز با سعدی" به انتشار رسیده و در اختیار علاقه مندان به خصوص جوانان کشور قرار گرفته است.
"سیصد و شصت و پنج روز با سعدی" شامل قطعات برگزیده ای از شیخ اجل است که از آثار معروف او نظیر بوستان، گلستان، غزل ها، قصیده ها و قطعات او دست چین شده است. این قطعات که در سیصد و شصت و پنج قسمت تدوین شده اند، عادت ذهنی مناسبی در خواننده ایجاد می کنند که هر روز با مطالعه ی تنها یک قطعه، از این گنجینه ی معرفتی بهره ببرد و طی یک سال به شناخت بهتری نسبت به سعدی و جهان بینی وی دست پیدا کند. دکتر "حسین محی الدین الهی قمشه ای" علاوه بر انتخاب زیباترین قطعه های آفریده شده به قلم سعدی، به سبک شعری و مفاهیم آن ها نیز پرداخته تا خواننده را از ابعاد مختلف با وی آشنا کند و از برکت این آشنایی، لحظه های درخشان و ناب آگاهی و لذت بی بدیل مطالعه، برای او رقم بخورد.
درباره سعدی
درباره سعدی
بومحمد مشرف الدین مصلح بن عبدالله بن مشرّف، متخلص به سعدی زاده ی سال 606 و در گذشته ی سال 690 هجری قمری، شاعر و نویسنده ی بزرگ ایرانی بود.سعدی به احتمال زیاد در سال 606 هجری قمری (برابر با حدود 589 خورشیدی و 1210 میلادی) در شیراز به دنیا آمد. با این حال، برخی از صاحب نظران، تولد او را در حدود سال 585 هجری قمری می دانند. با توجه به این که هیچ منبع تاریخی مستقلی در مورد زادروز سعدی گزارشی نداشته است، هر دو تاریخ ذکر شده، بر اساس استنباط صاحب نظران از آثار خود او به دست آمده است.نام کوچک سعدی، مصلح، از نام پدربزرگ پدری اش گرفته شد. پدر او، ملازم دربار سعد بن زنگی، اتابک فارس، بود و همزمان به علوم دینی نیز اشتغال داشت. سعدی از کودکی تحت تعلیم و تربیت قرار گرفت و از عشق و آموزه های خردمندانه ی پدر به نیکی یاد می کرد. سعدی در دوازده سالگی پدرش را از دست داد و تحت تکفل پدربزرگ مادری خود، مسعود بن مصلح الفارسی، قرار گرفت. او در دوران کودکی، مقدمات علوم ادبی و شرعی را در شیراز آموخت. سعدی به قولی، خواهرزاده ی قطب الدین شیرازی، دانشمند و فیلسوف سرشناس است. دوران کودکی و نوجوانی سعدی همزمان با اتابکی سعد بن زنگی در فارس بود، که با حمله ی مغول به ایران مصادف شد. اوضاع نابسامان ایران در پایان دوران سلطان محمد خوارزمشاه و به ویژه حمله ی سلطان غیاث الدین خوارزمشاه، برادر جلال الدین خوارزمشاه، به شیراز در سال 620 هجری قمری، سعدی را بر آن داشت که در روزگار جوانی شیراز را ترک کند و به بغداد برود.سعدی، تأثیر انکارناپذیری بر زبان فارسی گذاشته است به طوری که شباهت قابل توجهی بین فارسی امروزی و زبان سعدی وجود دارد. آثار او مدت ها در مدارس و مکتب خانه ها به عنوان منبع آموزش زبان و ادبیات فارسی تدریس می شده و بسیاری از ضرب المثل های رایج در زبان فارسی از آثار وی گرفته شده است. او بر خلاف بسیاری از نویسندگان معاصر یا پیش از خود، ساده نویسی و ایجاز را در پیش گرفت و توانست، حتی در زمان حیاتش، شهرت زیادی به دست آورد. آثار سعدی اصطلاحا سهل ممتنع است و در آن ها نکته سنجی و طنز آشکار یا پنهان ملاحظه می شود.تاریخ درگذشت سعدی را در منابع گوناگون، بین سال های 690 تا 695 هجری قمری ذکر کرده اند. اما مورد اعتمادترین روایت که سعید نفیسی طرح می کند، این است که وی در 27 ذیحجه ی سال 690 هجری درگذشته و در همان خانقاهی که اقامت گزیده بود، به خاک سپرده شده است.
دسته بندی های کتاب سیصد و شصت و پنج روز با سعدی(در صحبت سعدی)
قسمت هایی از کتاب سیصد و شصت و پنج روز با سعدی(در صحبت سعدی)

شکست عهد مودت نگار دلبندم برید مهر و وفا یار سست پیوندم/ به خاک پای عزیزان که از محبت دوست دل از محبت دنیا و آخرت کندم/ تطاولی که تو کردی به دوستی با من من آن به دشمن خون خوار خویش نپسندم/ اگر چه مهر بریدی و عهد بشکستی هنوز بر سر پیمان و عهد و سوگندم/ بیار ساقی سرمست جام باده عشق بده به رغم مناصح که می دهد پندم/ من آن نیم که پذیرم نصیحت عقلا پدر بگوی که من بی حساب فرزندم/ به خاک پای تو سوگند و جان زنده دلان که من به پای تو در مردن آرزومندم/ بیا بیا صنما کز سر پریشانی نماند جز سر زلف تو هیچ پابندم/ به خنده گفت که سعدی از این سخن بگریز کجا روم که به زندان عشق دربندم

مقالات مرتبط با کتاب سیصد و شصت و پنج روز با سعدی(در صحبت سعدی)
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سیصد و شصت و پنج روز با سعدی(در صحبت سعدی)" ثبت می‌کند