کتاب مجموعه رنگین گل

Rangin Gol
گزیده ی اشعار صائب تبریزی
کد کتاب : 40185
مترجم :
شابک : 978-9643725280
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 403
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 1996
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 15
زودترین زمان ارسال : 22 اردیبهشت

معرفی کتاب مجموعه رنگین گل اثر محمدعلی صائب تبریزی

مجموعه‌ی پیش رو با عنوان "رنگین گل"، اثری است از "محمدعلی صائب تبریزی"، که به گزینش و شرح "محمد قهرمان"، محقق، مصحح و شاعر مطرح خطه‌ی خراسان، "گزیده‌ی اشعار صائب تبریزی" را در بردارد. یکی از اقدامات ارزشمند نشر سخن، تالیف مجموعه‌ای تحت عنوان از "از میراث ادب فارسی" است که کتاب "رنگین گل"، پنجمین مجلد از این مجموعه به حساب می‌آید.
میرزا "محمدعلی صائب تبریزی" فرزند یکی از تجار معروف در شهر تبریز بود که خاندان وی، به همراه هزاران خانواری که به دستور شاه عباس اول صفوی از تبریز به منطقه عباس آباد اصفهان آمدند، به تبریزی های اصفهان معروف بودند. او در اصفهان به تحصیل علوم جدید پرداخت اما پس از خروج از اصفهان به هند، هرات و کابل سفر کرد. حضور "صائب" توسط پادشاه کابل، خواجه احسن الله معروف به ظفرخان که شاعر و نویسنده بود، محترم شمرده شد و پس از مدتی ظفرخان به دکن رفت و صائب را با خود به آنجا برد. سالها بعد، "صائب" به ایران بازگشت و پس از مدتی در اصفهان سکنی گزید. شاه عباس دوم صفوی، جایگاه ملک‌الشعرا را به او اعطا کرد و صائب پس از هشتاد سال زندگی، در اصفهان درگذشت. مزار او در اصفهان و در محلی است که در زمان حیاتش به "تکیه میرزا صائب" معروف بود.
"صائب تبریزی" شاعری بود که اشعار فراوانی سرود و شمار ابیات وی از شصت هزار تا صد و بیست هزار بیت تخمین زده شده است. اکثر اشعار او در قالب غزل سروده شده است و "صائب" سبکی را به اعتلا رسانید که در نهایت به سبک هندی معروف شد. شعر او غنای تخیل و ذهن و همچنین موضوعات ظریف و معانی باریکی دارد و برخی از زیباترین اشعارش در مجموعه‌ی "رنگین گل" گردآوری شده است.

کتاب مجموعه رنگین گل

محمدعلی صائب تبریزی
میرزا محمّدعلی صائب تبریزی (زادهٔ ۱۰۰۰ هجری/۱۵۹۲ میلادی در تبریز درگذشتهٔ ۷–۱۰۸۶ هجری/۱۶۷۶ میلادی در اصفهان) بزرگ‌ترین غزل‌سرای سده یازدهم هجری و نامدارترین شاعر زمان صفویه است. او در دربار صفوی به عنوان ملک الشعرایی رسید و به او شاه شاعر سبک هندی می‌گویند.میرزا محمّدعلی صائب تبریزی در سال ۱۰۰۰ هجری در تبریز زاده شد. پدر او تاجری معتبر بود. عمویش، شمس‌الدین تبریزی معروف به شیرین‌قلم، از خوشنویسان برجستهٔ روزگار خود به شمار می‌رفت و به احتمال بسیار صائب که خ...
قسمت هایی از کتاب مجموعه رنگین گل (لذت متن)
آن را که نیست وسعت مشرب درین سرا در زندگی به تنگی قبرست مبتلا/ هر چند آب شد دل من بی شعور نیست بیگانه را تمیز کند بحر از آشنا/ پاکان ستم ز دور فلک بیشتر کشند گندم چو پاک گشت خورد زخم آسیا/ جست آب را سکندر و شد خضر کامیاب روزی به قسمت است نه کوشش درین سرا / داغم که خار خار طلب آفتاب را چندان امان نداد که خاری کشد ز پا/ رسم است قد شاخ ز حاصل دو تا شود گردید قامت تو ز بی حاصلی دوتا/ در پرده سیاهی فقرست نور فیض آب حیات در دل شب می زند صلا/ کوه غمی که در دل من پا فشرده است صائب شود ز سایه او نیلگون، سما