1. خانه
  2. /
  3. کتاب غزلهای سعدی

کتاب غزلهای سعدی

نویسنده: سعدی
5 از 1 رأی

کتاب غزلهای سعدی

Saadi
انتشارات: سخن
٪15
1200000
1020000
معرفی کتاب غزلهای سعدی
تمام عناصری که یک اثر را خاص و جاودان می‌کند، در "غزلهای سعدی" به چشم می‌خورد و بنابراین سزاوار است که این دیوان غزل را یک شاهکار بدانیم. "شیخ مشرف الدین مصلح سعدی شیرازی" چندین قرن پیش اقدام به سرودن این غزلها نموده و با این حال، این غزلیات چنان رنگ و بوی تازگی دارند که روح مخاطب امروز را نیز سرمست و شاداب می‌کنند. وقتی کسی امروز "غزلهای سعدی" را می‌خواند، گمان می‌کند انسان درون این ابیات، انسان همین زمانه است و این روح بشر معاصر است که در آبگینه‌ی "غزلهای سعدی" جاخوش کرده است.
"غزلهای سعدی" مجموعه‌ای است از اشعار دوست داشتنی، نشاط آور و ماندگار از شاعری است که وصف بزرگی و شهرتش در سراسر گیتی پیچیده و این شهرت بیانگر افکار ناب و خالصانه‌ی شیخ اجل است. مهارت "سعدی شیرازی" در سرودن غزل که با تخصص، ذوق و استعداد او گره خورده، سبب شد تا وی چنین اشعار خیره‌کننده‌ای را بسراید که خوانندگان را در طول چند دهه به وجد می‌آورد. "غزلهای سعدی" تا کنون توسط ادیبان زیادی مورد تصحیح و تجدیدنظر قرار گرفته است؛ اما اثر حاضر به کوشش دکتر غلامحسین یوسفی" یکی از تصحیح‌های معتبری است که به افراد علاقه‌مند این امکان را می‌دهد تا به راحتی و به سرعت، نکات و مفاهیم مهم "غزلهای سعدی" را درک کرده و از محتویات آن بدون هیچ ابهامی برخوردار شوند. دکتر "غلامحسین یوسفی" ابیات این مجموعه را با به کار بستن گفتاری شیوا، ساده و روان و به پشتوانه‌ی مهارت، دانش و علاقه شخصی خود به شعر و ادبیات فارسی و علی الخصوص اشعار "شیخ مشرف الدین مصلح سعدی شیرازی"، شرح داده و از نسخه های خطی و نقل قول‌های قابل اطمینان و معتبر برای تدوین کتاب بهره برده است.
درباره سعدی
درباره سعدی
بومحمد مشرف الدین مصلح بن عبدالله بن مشرّف، متخلص به سعدی زاده ی سال 606 و در گذشته ی سال 690 هجری قمری، شاعر و نویسنده ی بزرگ ایرانی بود.سعدی به احتمال زیاد در سال 606 هجری قمری (برابر با حدود 589 خورشیدی و 1210 میلادی) در شیراز به دنیا آمد. با این حال، برخی از صاحب نظران، تولد او را در حدود سال 585 هجری قمری می دانند. با توجه به این که هیچ منبع تاریخی مستقلی در مورد زادروز سعدی گزارشی نداشته است، هر دو تاریخ ذکر شده، بر اساس استنباط صاحب نظران از آثار خود او به دست آمده است.نام کوچک سعدی، مصلح، از نام پدربزرگ پدری اش گرفته شد. پدر او، ملازم دربار سعد بن زنگی، اتابک فارس، بود و همزمان به علوم دینی نیز اشتغال داشت. سعدی از کودکی تحت تعلیم و تربیت قرار گرفت و از عشق و آموزه های خردمندانه ی پدر به نیکی یاد می کرد. سعدی در دوازده سالگی پدرش را از دست داد و تحت تکفل پدربزرگ مادری خود، مسعود بن مصلح الفارسی، قرار گرفت. او در دوران کودکی، مقدمات علوم ادبی و شرعی را در شیراز آموخت. سعدی به قولی، خواهرزاده ی قطب الدین شیرازی، دانشمند و فیلسوف سرشناس است. دوران کودکی و نوجوانی سعدی همزمان با اتابکی سعد بن زنگی در فارس بود، که با حمله ی مغول به ایران مصادف شد. اوضاع نابسامان ایران در پایان دوران سلطان محمد خوارزمشاه و به ویژه حمله ی سلطان غیاث الدین خوارزمشاه، برادر جلال الدین خوارزمشاه، به شیراز در سال 620 هجری قمری، سعدی را بر آن داشت که در روزگار جوانی شیراز را ترک کند و به بغداد برود.سعدی، تأثیر انکارناپذیری بر زبان فارسی گذاشته است به طوری که شباهت قابل توجهی بین فارسی امروزی و زبان سعدی وجود دارد. آثار او مدت ها در مدارس و مکتب خانه ها به عنوان منبع آموزش زبان و ادبیات فارسی تدریس می شده و بسیاری از ضرب المثل های رایج در زبان فارسی از آثار وی گرفته شده است. او بر خلاف بسیاری از نویسندگان معاصر یا پیش از خود، ساده نویسی و ایجاز را در پیش گرفت و توانست، حتی در زمان حیاتش، شهرت زیادی به دست آورد. آثار سعدی اصطلاحا سهل ممتنع است و در آن ها نکته سنجی و طنز آشکار یا پنهان ملاحظه می شود.تاریخ درگذشت سعدی را در منابع گوناگون، بین سال های 690 تا 695 هجری قمری ذکر کرده اند. اما مورد اعتمادترین روایت که سعید نفیسی طرح می کند، این است که وی در 27 ذیحجه ی سال 690 هجری درگذشته و در همان خانقاهی که اقامت گزیده بود، به خاک سپرده شده است.
قسمت هایی از کتاب غزلهای سعدی

وقتی دل سودایی می رفت به بستان ها بی خویشتنم کردی بوی گل و ریحان ها/ گه نعره زدی بلبل، گه جامه دریدی گل با یاد تو افتادم، از یاد برفت آن ها/ ای مهر تو در دل ها، وی مهر تو بر لب ها وی شور تو در سرها، وی سرّ تو در جان ها/ تا عهد تو دربستم عهد همه بشکستم بعد از تو روا باشد، نقض همه پیمان ها/ تا خار غم عشقت، آویخته در دامن کوته نظری باشد، رفتن به گلستان ها/ آن را که چنین دردی از پای دراندازد باید که فروشوید دست از همه درمان ها/ گر در طلب رنجی، ما را برسد، شاید چون عشق حرم باشد، سهلست بیابان ها/ هر تیر که در کیش است گر بر دل ریش آید ما نیز یکی باشیم از جمله ی قربان ها/ هر کو نظری دارد با یار کمان ابرو باید که سپر باشد پیش همه پیکان ها/ گویند: «مگو سعدی! چندین سخن از عشقش» می گویم و بعد از من گویند به دوران ها

وه که جدا نمی شود نقش تو از خیال من/ تا چه شود به عاقبت در طلب تو حال من ناله زیر و زار من زارتر است هر زمان بس که به هجر می دهد عشق تو گوشمال من/ نور ستارگان ستد روی چو آفتاب تو دست نمای خلق شد قامت چون هلال من/ پرتو نور روی تو هر نفسی به هر کسی می رسد و نمی رسد نوبت اتصال من/ خاطر تو به خون من رغبت اگر چنین کند هم به مراد دل رسد خاطر بدسگال من/ برگذری و ننگری بازنگر که بگذرد فقر من و غنای تو جور تو و احتمال من/ چرخ شنید ناله ام گفت منال سعدیا کآه تو تیره می کند آینه جمال من

مقالات مرتبط با کتاب غزلهای سعدی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب غزلهای سعدی"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام. خواستم بدونم این کتاب هم مثل بوستان و گلستانِ تصحیح استاد، توضیحات داره یا خیر؟ چون چندجا خوندم که فقط حاوی نسخه‌ی بدل‌هاست.

1402/04/25 | توسطسعید نائینی
0
|
پاسخ ها

مدیر سایت، لطفاً جواب بدین!

1402/05/11|توسطسعید نائینی
0

تا جایی که شنیدم توضیحات نداره و فقط حاوی نسخه بدل‌ها است.

1403/01/12|توسطعلی مرحمتی
1

همه‌ی غزل‌های سعدی داخل این کتاب هست؟

1400/03/11 | توسطزهرا مزینانی
2
|
پاسخ ها

سلام و وقت به خیر. بله همه‌ی غزل‌های سعدی در این کتاب هستند. متشکریم از شما

1400/03/11|توسطمدیر سایت
1