1. خانه
  2. /
  3. کتاب تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام (احمد تفضلی)

کتاب تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام (احمد تفضلی)

نویسنده: احمد تفضلی
4.67 از 3 رأی

کتاب تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام (احمد تفضلی)

History of pre-Islamic Iranian literature
انتشارات: سخن
٪10
650000
585000
معرفی کتاب تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام (احمد تفضلی)
"تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام" اثری است به قلم دکتر "احمد تفضلی" که توسط همکار همیشگی وی، دکتر "ژاله آموزگار" منتشر شد و یکی از خلأهای اساسی در منابع فارسی زبان را پر نمود. اکنون با مطالعه‌ی این اثر در کنار دیگر منابع مرتبط، محققان می توانند روند پیشرفت ادبیات ایران را از آغاز تا پایان دوره صفویه با جزئیات کامل دنبال کنند.
تالیف جامعی به زبان های اروپایی برای ادبیات ایران پیش از اسلام وجود ندارد و کتاب پیش رو، اولین اثر جامع و پیشرو در تمام جنبه های فرهنگی تاریخ ایران است.
پس از مقدمه ای کوتاه، کتاب جامع "تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام" به قلم دکتر "احمد تفضلی" با کتیبه های پارسی باستان آغاز می شود، سپس به ادبیات اوستایی، چند کتیبه اشکانی و در نهایت نوشته های پارسی میانه و آثار پهلوی زرتشتی می پردازد. وی در فصلی جداگانه شعر و نثر مانوی را از زبان های اشکانی، فارسی میانه و سغدی گردآوری کرده است.
نقطه قوت اصلی کتاب در فصول مربوط به آثار فارسی میانه و زرتشتیان پهلوی است که حوزه اصلی تخصص دکتر "احمد تفضلی" بوده است. او متون متنوع پهلوی را بر اساس ژانر یا موضوع دسته بندی کرده و کتاب شامل نوشته‌هایی از کتیبه ها و آثاری که روی پوست و پاپیروس نوشته شده و همچنین آنچه بر روی سنگ قبرها، مهرها و فلزات و بر روی سکه ها حکاکی شده است، می‌باشد.
دکتر تفضلی غالبا فهرستی از مطالب هر کتاب یا مقاله یا خلاصه ای از آنها را درج می‌کند و گاه نمونه‌هایی از آنها را بیان می کند که "تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام" را به اثری ارزشمند و آموزشی تبدیل می‌کند. شرح آثار پهلوی و سایر زبان‌های ایرانی میانه در این کتاب جامع‌ترین چکیده این آثار در یک مجلد است و تمامی یافته‌های اخیر در این حوزه را در بر می‌گیرد.
درباره احمد تفضلی
درباره احمد تفضلی
احمد تفضّلی (زادهٔ ۱۶ آذر ۱۳۱۶ در اصفهان – درگذشتهٔ ۲۴ دی ۱۳۷۵ در تهران) زبان‌شناس، ایران‌شناس، پژوهشگر، مترجم و متخصص زبان پارسیگ، پارتی و استاد زبان‌های باستانی در دانشگاه تهران بود. تفضلی در زمینهٔ زبان‌های ایرانی میانه به‌ویژه پارسیگ و پارتی، در پهنهٔ بین‌المللی یکی از معدود صاحب‌نظران به‌شمار می‌آمد. احمد تفضلی در ۱۶ آذر سال ۱۳۱۶ در اصفهان زاده شد. تحصیلات مقدّماتی را در تهران گذراند و در سال ۱۳۳۵ با دریافت مدال درجهٔ اوّل فرهنگ از دارالفنون دیپلم ادبی گرفت. در سال ۱۳۳۸ دانشکدهٔ زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران را با احراز رتبهٔ اول به پایان برد. در سال ۱۳۴۰ به انگلستان رفت و وارد رشتهٔ فرهنگ و زبان‌های باستانی ایران در مدرسهٔ زبان‌های شرقی دانشگاه لندن شد و در سال ۱۳۴۴ فوق لیسانس گرفت. پیش از بازگشت به ایران دورهٔ تحقیقی کوتاهی را هم در پاریس گذراند. در ۱۳۴۵ در رشتهٔ زبان‌های باستانی از دانشگاه تهران درجهٔ دکتری گرفت. موضوع پایان‌نامهٔ او تصحیح و ترجمهٔ سوتکرنسک و ورشت مانسرنسک از دینکرد و سنجش این دو نسک با متن‌های اوستایی، به راهنمایی صادق کیا بوده‌است. از ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۵ ضمن تحصیل، به عنوان پژوهشگر در استخدام ادارهٔ فرهنگ عامه بود. از ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۷ در بنیاد فرهنگ ایران، به تحقیق پرداخت. در ۱۳۴۷ به تدریس در دانشگاه تهران مشغول شد. در ۱۳۷۰ عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی و از سال ۱۳۷۳ معاون علمی و پژوهشی این فرهنگستان بود. تفضلی علاوه‌بر این‌که یکی از صاحب‌نظران در زمینهٔ زبان‌های باستانی ایران بود، به زبان عربی کاملاً آشنا بود و به زبان‌های انگلیسی و فرانسوی و آلمانی و ادبیات فارسی تسلّط کامل داشت و همچنین با روسی نیز آشنا بود. 
دسته بندی های کتاب تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام (احمد تفضلی)
مقالات مرتبط با کتاب تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام (احمد تفضلی)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام (احمد تفضلی)"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب بسیار خوبی جهت مطالعه تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلامه. من این کتاب رو جهت تکمیل دوره سترگ ۸جلدی تاریخ ادبیات در ایران ذبیح الله صفا گرفتم(چون این دوره از ورود اسلام به ایران شروع میشه). ایراد این کتاب فقط مربوط به ناشره. اول اینکه نشر سخن بسیار گران فروشه و نه فقط این کتاب، بلکه همه کتابهای چاپ شدش رو با تعداد صفحات و جلدش مشابه اکثر انتشارات ۲۵ تا ۵۰ درصد ارزان‌تر می‌فروشند. این کتاب با وجود اینکه حدود ۴۵۰ صفحست و کاغذشم کاهیه، ۶۰۰ تومن توسط ناشر قیمت گذاری شده، در حالیکه اکثر ناشرها کتاب‌هایی با همین تعداد صفحه رو با کاغذ سفید(که گرونتره)با همین جلد دارند ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان ارزان‌تر می‌فروشند. مثلاً دوره هشت جلدی تاریخ ادبیات در ایران رو که نشر فردوس قیمت جدیدش رو پنج میلیون اعلام کرده، اگه نشر سخن چاپ کنه حداقل ۱۰ میلیون تومان قیمت گذاری میکنه. امیدوارم انتشارات فرهنگ دوست دیگری مثل فردوس، اطلاعات، ققنوس(که انصافا کتب تاریخ جهانش کم نظیره)و… به این انحصار نامبارک نشر سخن بر چاپ تعداد زیادی از گنجینه کتب ادب پارسی پایان بدند و با چاپ این کتاب‌ها با قیمت منصفانه‌تر به کمک ترویج فرهنگ و ادب بیایند و موجبات آشنایی بیشتر جوانان ایرانی با فرهنگ کهن و غنی پارسی رو فراهم کنند. ایراد دوم کتاب فونت قدیمی و بی کیفیتشه، و ازونجا که نشر سخن به فکر پول بیشتره پس از گذشت چند دهه از چاپ اولیه، هنوز فونت کتاب رو‌تغییر نداده! در پایان از همه دست اندکاران سایت ایران کتاب بابت عرضه تعداد خیلی زیادی از کتب چاپی به همراه تخفیف و امکان خرید قسطی در این گرانی و تورم سرسام آور، تشکر میکنم. پیروز باشید.

1403/07/27 | توسطمحمد حسین غیاثی مقدم
3
|