1. خانه
  2. /
  3. کتاب سخن عاشق

کتاب سخن عاشق

نویسنده: رولان بارت
4 از 1 رأی

کتاب سخن عاشق

A lover's discourse: fragments
انتشارات: مرکز
ناموجود
195000
معرفی کتاب سخن عاشق
«سخن عاشق» کتاب پرشور و طبیعتا انقلابی «رولان بارت» که در سال 1978 انتشار یافته است این بار به سراغ واسازی مفهوم عشق رفته است و با تمام قوا سعی بر این دارد تا این مقوله مرموز و چند پهلو را از زیر بار سوء تفاهم های اصحاب دایره المعارف خارج سازد و آنرا با تاباندن پرتو جدیدی از علوم اجتماعی جلای باطن دهد. رولان بارت برای کشف پدیده غریب عشق ، از ابزارهای ساختارگرایی استفاده ای بی سابقه ای کرد. سخن عاشق ، غنی با ارجاعات مختلف از گوته ، ورتر تا وینیکات ، از افلاطون تا پروست ، از بودلر تا شوبرت ، با هنرمندی پرتره ای را ترسیم می کند که در آن هر خواننده پژواک تجربه زیسته خود را پیدا می کند.

اگر چیزی به عنوان سردرد خوب وجود داشته باشد ، رولان بارت در این کتاب «سخن عاشق» آنرا به جان شما می اندازد. به!! چه محشری. این یک قرائت با شکوه، انکار ناپذیر و شدید از مفهوم عشق است که با سرگرمی ها و کلیشه های درونی شده در شیار مغز یک عاشق به مقابله خواهد پرداخت. به بیان ساده ، «سخن عاشق» مجموعه افکار او در مورد عشق است که به صورت مقالاتی کوتاه ، هر کدام جنبه های مختلف زندگی عاشقانه را پوشش می دهد.
پس از تدوین هر مفهوم ، بارت آن را در معرض یک درگیری فلسفی از تجزیه و تحلیل شدید قرار می دهد ، که دائما از منابع ادبی مختلف مانند گوته ، نیچه ، فروید و ریلکه را اضافه می کند ، در حالی که دیدگاه های روانشناختی و زبانی را نیز به هم می ریزد. نثر او یک قدرت عاطفی دارد ، که برای هر کسی ممکن است یادآوری شود و مجبور گردد لحظاتی از گذشته صمیمی خود را ببیند.
درباره رولان بارت
درباره رولان بارت
رولان بارت، زاده ی ۱۲ نوامبر ۱۹۱۵ و درگذشته ی ۲۵ مارس ۱۹۸۰، نویسنده، فیلسوف، نظریه پرداز ادبی، منتقد فرهنگی، و نشانه شناس معروف فرانسوی بود.از جمله مولفه های مهم آثار او ساختارگرایی و پساساختارگرایی و همچنین تحلیل نشانه شناسانه ی متون ادبی و پدیده های فرهنگی اند.رولان بارت، زبان شناس و نظریه پرداز ادبی فرانسه، بنیان گذار نقد نو شناخته می شود. او با انتشار کتاب درجه ی صفر نویسندگی در آغاز نیمه ی دوم قرن بیستم به شهرت رسید. با انتشار این کتاب ، بنای نقد سنتی فرانسه فرو ریخت و مکتب «نقد تفسیری» جای آن را گرفت. رولان بارت نه تنها بنیان گذار نقد نو، بلکه منتقد نقد نیز محسوب می شود. او می گوید: «نقد که ادبیات درجه دو است، به سنجش ادبیات می پردازد، ولی تاکنون گفته نشده که چه کسی سنجش خود نقد را به عهده دارد. نقد یک ترازوست، اما چگونه می توان از صحت کار این ترازو مطمئن شد؛ معیارهای این سنجش کدامند؟ مقالات او در این باره، باب تازه ی نقدشناسی، «کرینیکولوژی» را گشوده است. برای مثال او برای شناختن منتقدان آثار برشت در فرانسه، استفاده از این دانش ها را ضروری می شمارد: 1-جامعه شناسی، 2-مرام شناسی، 3-نشانه شناسی و 4-اخلاق. بارت نه تنها در شناساندن برشت در فرانسه کوشید، بلکه به قصه نویسان تازه کار هم یاری ها رساند. با مطالعه در رویکردهای مختلف نقد ادبی، روشن می شود که هر رویکرد به یک بخش از فرآیند شکل گیری ادبیات، بیش از بخش های دیگر اهمیت دارد. او در عین حال سعی کرده است با توجه به مسائل رویکردهای دیگر، رویکرد خود را کامل نشان دهد. نویسنده، اثر، خواننده، پیام، متن، موضوع، بافت، زبان، واقعیت، جامعه و برخی عناصر دیگر، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و هر رویکرد، یک بخش یا دو بخش را نسبت به بقیه عمده نشان داده و بیشتر، از آن زاویه به مسأله نگاه کرده است.
نکوداشت های کتاب سخن عاشق

او با دفاع از حواس ، هرگز به ذهن خیانت نکرد

SUSAN SONTAG

محبوب ترین و غیرمعمول ترین عملکرد بارت به عنوان نویسنده ، سخن عاشق است ، نوشته ای خارج از گفتمان عشق.

Jonathan Culler
قسمت هایی از کتاب سخن عاشق

ضرورت نگارش این کتاب را باید در این اندیشه یافت: سخن عاشق و امروزه سخنی از فرط تنهایی است. این سخن شاید بر زبان هزاران تن جاری است که می داند؟)، اما هیچ کس بقای آن را تضمین نکرده؛ این سخنی است که زبان های پیرامون ما آن را یکسر وا نهاده اند: سخنی که این زبانها نادیده اش گرفته، خوارش شمرده، یا به تمسخر گرفته اند، سخنی نه تنها گسسته از قدرت، که همچنین گسسته از سازوکارهای آن (علوم فنون، و هنرها). هنگامی که سخنی اینگونه خود در راستای سیر خویش از اور بیغوله ی ناواقعیت سر در می آورد، تبعید شده از تمام جمعیت ها، تدبیری جز این ندارد که به صورت عرصهی، هرقدر محدود، یک تصریح در آید. این تصریح، در یک کلام، موضوع کتابی است که در این جا آغاز می شود

مقالات مرتبط با کتاب سخن عاشق
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سخن عاشق" ثبت می‌کند