1. خانه
  2. /
  3. کتاب درجه صفر نوشتار

کتاب درجه صفر نوشتار

نویسنده: رولان بارت
3.9 از 1 رأی

کتاب درجه صفر نوشتار

Writing Degree Zero
انتشارات: هرمس
٪10
112000
100800
معرفی کتاب درجه صفر نوشتار
کتاب درجه ی صفر نوشتار، اثری درباره ی نقد ادبی، نوشته ی رولان بارت است که برای اولین بار در سال 1953 انتشار یافت. آیا چیزی به عنوان ادبیات منقلب کننده اصلا وجود دارد؟ آیا ادبیات اصلا می تواند به معنی واقعی کلمه، سیاسی باشد؟ این ها سوالاتی هستند که رولان بارت در کتاب درجه ی صفر نوشتار، اولین اثر منتشر شده و نقطه ی تحولی در میان تمام آثار این نویسنده، به آن ها می پردازد. بارت با ارائه ی این مانیفست طوفانی، این پندار را به چالش کشید که ادبیات باید به جامعه پایبندی داشته باشد. بارت می پذیرد که نویسنده دارای مسئولیت های سیاسی و اخلاقی است، اما تاریخ فرانسه نشان می دهد که نویسندگان اغلب از عهده ی این مسئولیت ها برنیامده اند و در نظر بارت، ادبیات به چیزی بیش از پرداخت به اسطوره های دنیای خود، تعهدی ندارد. درجه ی صفر نوشتار با نگارشی استادانه و مصالحه ناپذیر، موضوعاتی را به جهانیان معرفی کرد که خیلی زود، جایگاه بارت را در زمره ی متفکرین پیشرو در حوزه ی نقد ادبی به اثبات رساند.
درباره رولان بارت
درباره رولان بارت
رولان بارت، زاده ی ۱۲ نوامبر ۱۹۱۵ و درگذشته ی ۲۵ مارس ۱۹۸۰، نویسنده، فیلسوف، نظریه پرداز ادبی، منتقد فرهنگی، و نشانه شناس معروف فرانسوی بود.از جمله مولفه های مهم آثار او ساختارگرایی و پساساختارگرایی و همچنین تحلیل نشانه شناسانه ی متون ادبی و پدیده های فرهنگی اند.رولان بارت، زبان شناس و نظریه پرداز ادبی فرانسه، بنیان گذار نقد نو شناخته می شود. او با انتشار کتاب درجه ی صفر نویسندگی در آغاز نیمه ی دوم قرن بیستم به شهرت رسید. با انتشار این کتاب ، بنای نقد سنتی فرانسه فرو ریخت و مکتب «نقد تفسیری» جای آن را گرفت. رولان بارت نه تنها بنیان گذار نقد نو، بلکه منتقد نقد نیز محسوب می شود. او می گوید: «نقد که ادبیات درجه دو است، به سنجش ادبیات می پردازد، ولی تاکنون گفته نشده که چه کسی سنجش خود نقد را به عهده دارد. نقد یک ترازوست، اما چگونه می توان از صحت کار این ترازو مطمئن شد؛ معیارهای این سنجش کدامند؟ مقالات او در این باره، باب تازه ی نقدشناسی، «کرینیکولوژی» را گشوده است. برای مثال او برای شناختن منتقدان آثار برشت در فرانسه، استفاده از این دانش ها را ضروری می شمارد: 1-جامعه شناسی، 2-مرام شناسی، 3-نشانه شناسی و 4-اخلاق. بارت نه تنها در شناساندن برشت در فرانسه کوشید، بلکه به قصه نویسان تازه کار هم یاری ها رساند. با مطالعه در رویکردهای مختلف نقد ادبی، روشن می شود که هر رویکرد به یک بخش از فرآیند شکل گیری ادبیات، بیش از بخش های دیگر اهمیت دارد. او در عین حال سعی کرده است با توجه به مسائل رویکردهای دیگر، رویکرد خود را کامل نشان دهد. نویسنده، اثر، خواننده، پیام، متن، موضوع، بافت، زبان، واقعیت، جامعه و برخی عناصر دیگر، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و هر رویکرد، یک بخش یا دو بخش را نسبت به بقیه عمده نشان داده و بیشتر، از آن زاویه به مسأله نگاه کرده است.
ویژگی های کتاب درجه صفر نوشتار
  • جزو لیست 100 کتاب قرن لوموند
نکوداشت های کتاب درجه صفر نوشتار

گزارشی جامع و گسترده از ادبیات فرانسه.

Washington Times

اسطوره های بارت درباره ی ادبیات، بی نهایت درخشان و استادانه هستند.

Open Text Books

باید این کتاب را بخوانید و همانند بارت، انقلابی را آغاز کنید.

Library Thing
قسمت هایی از کتاب درجه صفر نوشتار

هنر، چیزی نیست جز کمال در تقلید واقعیت.

ادبیات مثل فسفر است چرا که در لحظه ی مرگ و نابودی، با بیشترین درخشش خود نور می افشاند.

وقتی رژیم سلطنتی دوباره قدرت را به دست گرفت، نوشتاری طبقاتی را به کار برد که مفهوم سرکوب به کمک آن بی درنگ به صورت محکومیتی ناشی از طبیعت طبقات ارزیابی می شود: کارگران حق طلب همیشه «اخلالگر»، اعتصاب شکنان «کارگران آرام»، و چاکرصفتی قضات «هوشیاری پدرانه ی مقامات» نام می گیرد.

مقالات مرتبط با کتاب درجه صفر نوشتار
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

نظر کاربران در مورد "کتاب درجه صفر نوشتار"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتابی مهم در دستگاه فکری رولان بارت ؛ در این کتاب اگه اشتباه نکنم برای اولین بار از نظریه "مرگ مولف" پرده برداری شد و بعدها در مقاله ای به همین نام بسط و گسترش یافته و تبیین شد.

1401/11/17 | توسطاشکان نعمت زاده
1
|