کتاب گفتمان

Discourse
کلید واژه های ادبیات 6
کد کتاب : 44021
مترجم :

شابک : 978-9645965943
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 177
سال انتشار شمسی : 1401
سال انتشار میلادی : 1997
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 5
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

گفتمان
Discourse
کد کتاب : 83101
مترجم :
شابک : 978-9649311746
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 221
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 1997
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 6
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب گفتمان اثر سارا میلز

"زبان صرفا یک وسیله ارتباطی نیست، بلکه محل قدرت، مبارزه و هویت است." با این بینش عمیق، سارا میلز دری را به روی کاوش روشنگرانه‌ی خود در گفتمان در اثر اصلی خود، "گفتمان" باز می‌کند. در این کتاب، میلز خوانندگان را به سفری فریبنده در دنیای پیچیده و چندوجهی تحلیل گفتمان می‌برد و راه هایی را که زبان درک ما از خود و دنیای اطرافمان را شکل می‌دهد، روشن می‌کند.
«گفتمان» به دنبال بازگشایی شبکه پیچیده‌ی معانی، ایدئولوژی‌ها و شیوه‌های اجتماعی است که زیربنای استفاده از زبان در زندگی روزمره است. میلز با تکیه بر مجموعه‌ای غنی از دیدگاه‌های نظری و رویکردهای روش‌شناختی، مقدمه‌ای جامع از حوزه تحلیل گفتمان، از ریشه‌های تاریخی تا کاربردهای معاصر آن را به خوانندگان ارائه می‌دهد. از ویژگی‌های جذاب‌ کتاب، رویکرد میان‌رشته‌ای آن است که از بینش‌هایی از زبان‌شناسی، جامعه‌شناسی، انسان‌شناسی، روان‌شناسی و مطالعات فرهنگی بهره‌می‌برد تا درک جامعی از گفتمان به‌عنوان یک پدیده‌ی اجتماعی ارائه دهد. میلز با قرار‌دادن بحث در چارچوب نظری گسترده‌تر، خوانندگان را دعوت می‌کند تا راه‌هایی را که در آن زبان روابط‌اجتماعی، پویایی‌قدرت و هنجارهای فرهنگی را منعکس می‌کند و شکل می‌دهد، در نظر بگیرند. از طریق مجموعه‌ای از مطالعات موردی روشنگر که طیف متنوعی از زمینه‌ها را دربر‌می‌گیرد، از لفاظی سیاسی گرفته تا مکالمه روزمره، «گفتمان» نگاه اجمالی جذابی به روش‌های استفاده از زبان برای ساختن و مذاکره با واقعیت اجتماعی به خوانندگان ارائه می‌دهد. میلز چه با بررسی ظرایف ظریف زبان جنسیتی یا دستکاری استراتژیک گفتمان در تبلیغات و رسانه، راه‌های بی‌شماری را نشان می‌دهد که در آن زبان می‌تواند هم ابزاری برای توانمندسازی و هم مکانیزم کنترل باشد میلز با برجسته‌کردن روش‌هایی که گفتمان درک ما از موضوعات اجتماعی مانند نژاد، طبقه، جنسیت را شکل می‌دهد، خوانندگان را به چالش می‌کشد تا زبانی را که استفاده می‌کنند و شیوه‌های گفتمانی آنها را مورد بررسی قرار‌دهند. از طریق این فرآیند تأمل انتقادی، میلز استدلال می کند، ما می‌توانیم شروع به از بین‌بردن ساختارهای ظالمانه‌ای کنیم که نابرابری و بی عدالتی را در جامعه ما تداوم می‌بخشد.یکی از استدلال‌های مهم کتاب این است که گفتمان صرفا بازتابی از واقعیت‌اجتماعی نیست، بلکه عاملی فعال در ساختن آن است. میلز با تحلیل روش‌هایی که زبان برای مشروعیت بخشیدن به قدرت، تقویت ایدئولوژی‌های مسلط و به حاشیه‌راندن صداهای جایگزین استفاده می‌شود، راه‌هایی را آشکار می‌کند که در آن گفتمان می‌تواند سلسله‌مراتب‌های اجتماعی را هم منعکس و هم تداوم بخشد. سارا میلز می‌گوید: "مطالعه‌ی گفتمان مطالعه‌ی قدرت است و به چالش‌کشیدن گفتمان، چالش‌کشیدن قدرت است." «گفتمان» با ترکیبی از تجزیه و تحلیل دقیق، مطالعات موردی جذاب و بینش‌های تحریک‌آمیز، نوید می‌دهد که خوانندگان را مجذوب خود کند و آنها را با درک عمیق‌تری از روش‌هایی که زبان زندگی و دنیای ما را شکل می‌دهد، به ارمغان بیاورد.

کتاب گفتمان

سارا میلز
سارا میلز استاد برجسته زبانشناسی در دانشگاه شفیلد هالام انگلیس است. علایق زبانی وی مقایسه اشکال بیان زبانی در زبانهای مختلف، به ویژه با اشاره به ادب است. زمینه اصلی دیگر کار وی فمینیسم است.وی کتابها و مقالات زیادی درباره ادب و رویکردهای گفتاری در تحلیل ادب منتشر کرده است. همچنین در زمینه نظریه زبان شناسی فمینیستی منتشر کرده است.