1. خانه
  2. /
  3. کتاب چگونه می نویسم

کتاب چگونه می نویسم

نویسنده: کاظم رهبر
4 از 1 رأی

کتاب چگونه می نویسم

7 روش از 7 فیلم نامه نویس معاصر
How I write?
انتشارات: کتاب خورشید
٪15
95000
80750
معرفی کتاب چگونه می نویسم
خسرو سینایی: من 35 سال است که فیلم نامه می نویسم. یعنی سالی را سراغ ندارم که حداقل یک فیلم نامه ننوشته باشم. این نکته را از این جهت مطرح می کنم که یک فیلم نامه نویس باید مانند یک ورزشکار دائما ورزش کند تا زنگ نزند. منوچهر طیاب: توی انباری خانه ام نزدیک به 50 تا سالنامه دارم. هرسالی که می رفتم به سفر توی این ها یادداشت می کردم. یک جا بیش تر، یک جا کمتر. یک جا ده دفعه رفتم، یک جا یک دفعه رفتم. این ها را یادداشت کردم. این ها منابع سوژه فیلم هایم هستند. از متن کتاب فیلم نامه چه ویژگی دارد؟ نویسندگان جوان و علاقه مندان چگونه فیلم نامهع نویسی را آغاز کنند؟ به جز کتاب های آموزشی، یکی از منابع با ارزش و یاری کننده، تجربیات فیلم نامه نویسانی است که سال ها در این حوزه کار کرده اند. در این کتاب 7 فیلم نامه نویس با تجربه و نامی در مورد فیلم نامه نویسی، فیلم نامه نویسی مستند، طراحی و ساختار آن سخن می گویند: منوچهر طیاب، خسروسینایی، رابرت مک کی، پائولا میلن، جان رانسن، ریچارد اورت،لیندا سیگر و...
درباره کاظم رهبر
درباره کاظم رهبر
 از همان سال‌های دور کودکی، وقتی که هنوز12 سال بیشتر نداشت به نوشتن علاقه‌مند شد و آغاز ورودش به عرصه مطبوعات هم به همان سال‌ها باز می‌گردد؛ گرچه بعدها چند سالی وقفه ایجاد می‌شود و به‌دنبال کسب تجربه در عرصه‌های سینما و تئاتر می‌رود اما باز هم چندان از نوشتن فاصله  نمی‌ گیرد. شاگرد هوشنگ گلشیری بوده، حتی قرار می‌شود یکی از داستان‌هایش در مجموعه«هشت داستان» وی منتشر شود اما ایده آلیست بودنش به او اجازه این کار را نمی‌دهد و پیش خود می‌گوید: «باید خیلی بهتر از این بنویسم!» در سال‌هایی که کاظم رهبر علاقه‌مندی‌هایش را در سینمای آزاد و تئاتر دنبال می‌کرده از فرصت حضور در دوره‌های آموزش بازیگری چهره‌های شاخصی همچون«سوسن تسلیمی»، «پرویزپورحسینی»و«سیاوش طهمورث» بهره‌مند می شود. مدتی هم در رادیو و تلویزیون به فیلمنامه و نمایشنامه‌نویسی مشغول می‌شود اما در نهایت همه اینها را به توصیه هنرمندانی که قبل از او قدم در این مسیر گذاشته بودند رها می‌کند، چراکه آینده مالی قابل اطمینانی در این مسیر نمی‌بیند و با وقوع انقلاب دوباره به مطبوعات بازمی گردد. ورودش به دانشگاه با مهندسی نساجی همراه می‌شود اما نیمه کاره رهایش می‌کند و در نهایت ادبیات انگلیسی را به شکل آکادمیک و جدی می‌خواند. از همان ابتدای ورودش به دنیای قلم یکی از مسائل مهمی که با آن روبه‌رو می‌شود فقدان منابع کافی آموزشی بوده، از همین رو بعد از سال‌ها فعالیت در عرصه‌های یاد شده تصمیم به تألیف مجموعه کتابی می‌گیرد که نتیجه‌اش انتشار مجموعه 6 جلدی«چگونه می‌نویسم» می‌شود. مجموعه‌ای که در آن تلاش کرده تا حاصل سال‌ها تجربه هر یک از چهره‌های شاخص در بخش‌های مختلف نویسندگی را در قالب این کتاب‌ها با صرف زمانی 15 ساله در اختیار علاقه‌مندان بگذارد. «7روش از 7فیلمنامه نویس معاصر»، «9روش از 9 داستان نویس معاصر»، «100 روش از 100 نویسنده معاصر»، «17 روش از 17 نویسنده خلاق معاصر»، «9 روش از 9 نمایشنامه نویس معاصر»و«14 روش از 14 روزنامه نگار معاصر» عنوان کتاب‌های این مجموعه هستند. دبیری تحریریه و معاون سردبیری روزنامه‌های شرق و سرمایه، معاون سردبیر روزنامه اعتماد و چند سال مدیریت روابط عمومی از جمله مسئولیت‌های او در سال‌های اخیر هستند. او هم‌اکنون به‌عنوان عضو شورای سیاستگذاری در روزنامه های «آسمان آبی» و«فناوران» مشغول کار است. در یکی از کتاب‌های این مجموعه که به نمایشنامه‌نویسی تعلق دارد مطلبی از «محمد چرمشیر»، نمایشنامه نویس و مدرس تئاتر هم درج شده که به چگونگی شیوه کار او در این حوزه تعلق دارد. 
مقالات مرتبط با کتاب چگونه می نویسم
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
ادامه مقاله
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی

«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.

«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم
«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم

نوشتن یک داستان، مانند ساختن یک خانه است: ممکن است تمام ابزار و ایده های مورد نیاز را در اختیار داشته باشید، اما اگر پِی و و بنیان اثر محکم نباشد، حتی زیباترین سازه ها نیز دوامی نخواهند داشت.

آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات
آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات

کاراکترهایی پیچیده که وجهی تاریک در وجود آن ها به چشم می خورد

آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب چگونه می نویسم" ثبت می‌کند