1. خانه
  2. /
  3. کتاب طنز پردازی به زبان ساده

کتاب طنز پردازی به زبان ساده

5 از 1 رأی

کتاب طنز پردازی به زبان ساده

Humor in simple language
انتشارات: سروش
ناموجود
70000
معرفی کتاب طنز پردازی به زبان ساده
طنز هنری است که نبود تناسب در عرصه های مختلف اجتماعی را، که در ظاهر متناسب به نظر می رسند، نشان می دهد و این خود مایۀ خنده می شود. هنر طنزپردازی، کشف و بیان هنرمندانه و زیبایی شناختی نبود تناسب در این «متناسبات» است. در ادبیات، طنز به نوع خاصی از آثار منظوم یا منثور ادبی گفته می شود که اشتباهات یا جنبه های نامطلوب رفتار بشری، فسادهای اجتماعی و سیاسی یا حتی تفکرات فلسفی را به شیوه ای خنده دار به چالش می کشد.
به کار بردن کلمۀ طنز برای انتقادی که به صورت خنده آور و مضحک بیان شود در فارسی معاصر سابقۀ بسیار طولانی ندارد. هر چند طنز به تاریخ بیهقی و دیگر آثار قدیم زبان فارسی به کار رفته، استعمال وسیعی به معنای satire اروپایی نداشته است. در زبان های فارسی، عربی و ترکی کلمه واحدی که دقیقا این معنی را در هر سه زبان دربرگیرد وجود نداشته است.
در ادبیات کلاسیک فارسی، طنز در میان آثار نویسندگان دوره های مختلف به شکل های گوناگون وجود داشته است که در صدر این افراد، عبید زاکانی، پدر هنر طنز در ادبیات فارسی قرار دارد. اما نثر و طنز معاصر با مقالات علی اکبرخان دهخدا آغاز شده است؛ مقالاتی که در روزنامه «صوراسرفیل» با مدیریت جهانگیرخان صوراسرافیل با عنوان «چرند و پرند» منتشر شد.
تألیف این کتاب در واقع پاسخی است به نیازی بسیار اساسی در جامعه ما و آن تبیین طنز به روش علمی است. مخاطبان این کتاب؛ داستان نویسان طنز، طنز پردازها در همه سطوح، نویسندگان طنز در روزنامه ها و مجلات و از همه مهم تر، فلیم نامه نویسان طنز و هنرمندان استندآپ کمدی هستند.
درباره محسن سلیمانی
درباره محسن سلیمانی
محسن سلیمانی متولد ۱۳۳۸ در تهران و فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات انگلیسی است. وی که در حوزه ترجمه و نقد ادبیات داستانی و داستان نویسی فعالیت دارد، کار نویسندگی را در «حوزه اندیشه و هنر اسلامی» از سال ۱۳۵۹ شروع کرد. در آنجا چند سالی مسئول واحد ادبیات داستانی بود و سردبیری جنگ های سوره از شماره ۱ تا ۹ را برعهده داشت. سلیمانی تاکنون در زمینه نقد ادبی، اصول داستان نویسی و نیز داستان در حدود ۷۰ کتاب ترجمه و تألیف کرده است. وی مقالات زیادی در زمینه ادبیات نگاشته که در نشریه های معتبر داخلی به چاپ رسیده است. به علاوه چند سالی نیز در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران داستان نویسی تدریس کرده است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ۱۸ تیرماه ۱۳۹۴ به سلیمانی نشان درجه یک هنری دز زمینه ادبیات داستانی اعطا کرد.
مقالات مرتبط با کتاب طنز پردازی به زبان ساده
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
ادامه مقاله
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی

«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.

«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم
«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم

نوشتن یک داستان، مانند ساختن یک خانه است: ممکن است تمام ابزار و ایده های مورد نیاز را در اختیار داشته باشید، اما اگر پِی و و بنیان اثر محکم نباشد، حتی زیباترین سازه ها نیز دوامی نخواهند داشت.

آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات
آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات

کاراکترهایی پیچیده که وجهی تاریک در وجود آن ها به چشم می خورد

آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

برترین رمان های نخست نویسندگان برجسته
برترین رمان های نخست نویسندگان برجسته

آثاری که شروع کننده ی مسیرهای حرفه ایِ درخشانی بودند و در برخی موارد، یک شَبه خالق خود را به شهرت رسانده اند.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب طنز پردازی به زبان ساده" ثبت می‌کند