1. خانه
  2. /
  3. کتاب نجوم کهن در آموزه های ابن عربی

کتاب نجوم کهن در آموزه های ابن عربی

1 از 1 رأی

کتاب نجوم کهن در آموزه های ابن عربی

Mystical Astrology According to Ibn 'Arabi
مترجم:
انتشارات: مولی
٪15
250000
212500
معرفی کتاب نجوم کهن در آموزه های ابن عربی
رد پای حضور نجوم کهن را در اغلب تمدن های باستانی می توان دنبال کرد. این دانش یکی از هنرهای آزاد هفت گانه به شمار می رود. همان طور که میدانیم، هنرهای هفت گانه در دنیای باستان عبارتند از: صرف و نحو، جدل، بلاغت، ریاضیات، موسیقی، هندسه و نجوم کهن. در نگاه سنتی، سه مقوله ی نخست، به ترتیب با مضامین زبان، منطق و وجه زیبایی شناسانه ی کلام مرتبط اند و به سه گانه معروف هستند و چهار مقوله ی دیگر به ترتیب بیانگر عدد، زمان با هارمونی، مکان یا تناسب و حرکت یا ریتم هستند و چهارگانه خوانده می شوند. همان گونه که کیمیاگری، پدر شیمی نوین به شمار می رود، نجوم کهن را نیز می توان پدر نجوم مدرن دانست. نجوم در هر عصری از آخرین دستاوردهای علمی مرتبط با اجرام سماوی بهره مند بوده و امروزه نیز ارتباط تنگاتنگ خود را با این دستاوردها حفظ کرده است.
عرفان اسلامی در آثار ابن عربی به نقطه ی اوج بالندگی خود می رسد، او مرجعی برای عارفان و حقیقت جویان پس از خود است، عظمت وی چنان است که دامنهی آوازه و تأثیرش از مرزهای جهان اسلام فراتر رفته است. استفادهی گسترده شیخ اکبر از مضامین و مقولات این دانش، چنان است که فهم آثار پرشمار وی به خصوص در اثر وزین او یعنی فتوحات مکیه و فصوص الحکم، بدون آگاهی از زبان تمثیلی دانش فوق دشوار می نماید. باید توجه داشت ابن عربی در حوزه ی عرفان نظری نیز مقامی منحصر به فرد و یکتا دارد. او عارفی است که می کوشد هستی شناسی خود را، علاوه بر مبانی عرفانی، بر اصول فلسفی نیز استوار کند. اما در مقام فیلسوف از فلسفه ی ارسطویی رایج در زمان خود، فاصله می گیرد. از این روست که فهم جهان فلسفی او، تنها از طریق آثار خود وی میسر می شود. اگرچه او در عرفان اسلامی صاحب مقامی بلند است، نباید وی را صرفا به منزله ی یک عارف قلمداد کرد. وی در تلاش است آموزه های خود را با فهمی فسلفی تطبیق دهد. کتاب پیش رو به خوانندگان کمک می کند تا این آموزه ها را به خوبی درک کنند و با اندیشه ی ابن عربی آشناتر شوند.
درباره تیتوس بورکهارت
درباره تیتوس بورکهارت
تیتوس بورکهارت، آلمانی سویسی‌تبار، پژوهشگر در زمینه هنرهای اسلامی، معماری و تمدن اسلامی بود و پس از دیدار با فریتهوف شوئون به سنت گرایان و اصحاب حکمت خالده پیوست. او کتاب‌های بسیاری به انگلیسی، آلمانی و فرانسوی نوشته‌است که برخی به زبان فارسی نیز ترجمه شده‌است. بورکهارت در سال ۱۹۰۸ در فلورانس ایتالیا دیده به جهان گشود. خاندانش از نجیب‌زادگان شهر بال بودند. پدرش کارل بورکهارت (۱۸۷۸–۱۹۲۳) پیکرتراشی صاحب نام و پدربزرگش یاکوب بورکهارت (۱۸۱۸–۱۸۹۸) از پژوهندگان تاریخ در قرن نوزدهم و استاد دانشگاه‌های بال و زوریخ در سوئیس و نویسنده اثر معروف فرهنگ رنسانس در ایتالیا (منتشر شده به سال ۱۸۶۰) بود و تیتوس نوهٔ ارشد این مورخ شهیر به‌شمار می‌رفت. در دوران نوجوانی هم شاگرد فریتیوف شوان (۱۹۰۷–۱۹۹۸) متأله بود. بورکهارت در سال ۱۹۳۵، پس از مسافرت به آفریقای شمالی و شهرهای مغرب اسلامی، در شهر فاس سکنی گزید و در مدرسه کهن این شهر، به پژوهش در تمدن و هنر اسلامی پرداخت. در اینجا به اسلام ایمان آورد و در محضر علی بن طیب درقاوی به طریقت شاذلیه درقاویه سر سپرد و ابراهیم عزالدین نام گرفت. او از باورمندان به حکمت خالده یا جاویدان خرد به‌شمار می‌رفت. بورکهارت در دهه‌های پنجاه و شصت میلادی در سوئیس، مدیر هنری مؤسسه انتشاراتی اورس گراف Urs Graf در شهرهای لوزان و اولتن بود. فعالیت عمده او در این سال‌ها تهیه و چاپ مجموعه کاملی از چاپ‌های عکسی از نسخه‌های خطی تهذیب شده از سده‌های میانه بود. بورکهارت به سال ۱۹۸۴ در لوزان سوئیس درگذشت.

دسته بندی های کتاب نجوم کهن در آموزه های ابن عربی
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نجوم کهن در آموزه های ابن عربی" ثبت می‌کند