1. خانه
  2. /
  3. کتاب مجموعه اشعار احمد شاملو

کتاب مجموعه اشعار احمد شاملو

نویسنده: احمد شاملو
4.83 از 3 رأی

کتاب مجموعه اشعار احمد شاملو

مجموعه باران - پالتویی
Collected works, Ahmad Shamlu, first volume
انتشارات: نگاه
ناموجود
595000
معرفی کتاب مجموعه اشعار احمد شاملو

این کتاب شامل هفده دفتر شعر شاملو، از سالهای 1323-1378هجری شمسی است. این کتاب که در گذشته به صورت مجموعه دو جلدی منتشر شده بود، در ویرایش جدید باهم ترکیب شده و در قالب یک کتاب منتشر شده است.

برای مطالعه دیگر آثار احمد شاملو می توان به دفتر های دیگر از مجموعه آثار وی مراجعه کرد.

هفده دفتر شعر چاپ شده در این کتاب عبارت اند از:
۱۳۲۹–۱۳۲۳ آهن ها و احساس
۱۳۳۰–۱۳۲۹ قطعنامه،
۱۳۳۰ آهنگ های فراموش شده،
۱۳۳۰ بیست و سه
۱۳۳۵–۱۳۲۶ هوای تازه
۱۳۳۸–۱۳۳۶ باغ آینه
۱۳۴۱–۱۳۳۹ لحظه ها و همیشه
۱۳۴۳–۱۳۴۱ آیدا در آینه
۱۳۴۴–۱۳۴۳ آیدا، درخت و خنجر و خاطره
۱۳۴۵–۱۳۴۴ ققنوس در باران
۱۳۴۸–۱۳۴۵ مرثیه های خاک
۱۳۴۹–۱۳۴۸شکفتن در مه
۱۳۵۲–۱۳۴۸ ابراهیم در آتش
۱۳۵۶–۱۳۵۵ دشنه در دیس
۱۳۵۹–۱۳۵۶ ترانه های کوچک غربت
۱۳۶۹ مدایح بی صله
۱۳۷۶–۱۳۶۴ در آستانه
۱۳۷۸–۱۳۵۱ حدیث بی قراری ماهان

متن کاملا به زبان فارسی نوشته شده است. این یک مقدمه عالی برای کارهای شاملو و همچنین یک مرجع جامع برای محققان و طرفدارانش است.
درباره احمد شاملو
درباره احمد شاملو
احمد شاملو (۲۱ آذر ۱۳۰۴–۲ مرداد ۱۳۷۹) متخلص به الف. بامداد یا الف. صبح، شاعر، نویسنده، روزنامه نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ نویس و از دبیران کانون نویسندگان ایران پیش و پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود. شاملو تحصیلات کلاسیک نامرتبی داشت؛ زیرا پدرش افسر ارتش بود و پیوسته از این شهر به آن شهر اعزام می شد و از همین روی، خانواده اش هرگز نتوانستند برای مدتی طولانی جایی ماندگار شوند. . شاملو علاوه بر شعر، فعالیت هایی مطبوعاتی، پژوهشی و ترجمه هایی شناخته شده دارد. مجموعهٔ کتاب کوچه او بزرگ ترین اثر پژوهشی در باب فرهنگ عامه مردم ایران می باشد. آثار وی به زبان های: سوئدی، انگلیسی، ژاپنی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، روسی، ارمنی، هلندی، رومانیایی، فنلاندی، کردی و ترکی∗ ترجمه شده اند. شاملو از سال ۱۳۳۱ به مدت دو سال، مشاور فرهنگی سفارت مجارستان بود. شاملو در سال ۱۳۲۶ در سن بیست و دو سالگی با اشرف الملوک اسلامیه ازدواج کرد. هر چهار فرزند او، سیاوش، سامان، سیروس و ساقی حاصل این ازدواج هستند. این ازدواج به جدایی می انجامد و شاملو پس از یک دهه در سال ۱۳۳۶ با طوسی حائری ازدواج می کند. دومین ازدواج شاملو، همچون نخستین ازدواج، مدت زیادی دوام نمی آورد و چهار سال بعد در ۱۳۴۰ از همسر دوم خود نیز جدا می شود. اما سومین و آخرین پیوند زناشویی شاملو با آیدا، در سال ۱۳۴۳ بود که تا پایان عمر خود، عاشقانه با او زیست. شاملو در زمینه ترجمه نیز فعالیت های زیادی دارد. با این که بحث ترجمه های شاملو، همانند برخی دیدگاه هایش، منتقدانی نیز داشته و بحث انگیز بوده است، با این حال برخی از این ترجمه ها، در شمار آثاری شناخته شده قرار دارند. یکی از این کارها، «ترانه شرقی و اشعار دیگر»، سروده های فدریکو گارسیا لورکا با اجرا و صدای خودش بود که با استقبال فراوانی روبرو شد. از ۱۳۶۲ با تغییر فضای سیاسی ایران چاپ آثار شاملو نیز متوقف می شود. در حالی که کار و فعالیت شاملو متوقف نمی شود. نوار کاست سیاه همچون اعماق آفریقای خودم (ترجمهٔ شعرهای لنگستون هیوز) و سکوت سرشار از ناگفته هاست (ترجمهٔ شعرهای مارگوت بیکل)، کاری مشترک با محمد زرین بال با موسیقی بابک بیات منتشر می شود. از دیگر کارهای او در این زمینه می توان به ترجمه «درها و دیوار بزرگ چین»، رمان «پابرهنه ها» اثر زاخاریا استانکو، رمان «دن آرام» و شازده کوچولو اشاره کرد. هم چنین ترجمهٔ گیل گمش که قدیمی ترین متن اسطوره ای جهان است از دیگر کارهای ارزشمند شاملو در زمینهٔ ترجمه است.«نخستین شب شعر بزرگ ایران» در سال ۱۳۴۷، از سوی وابسته فرهنگی سفارت آلمان در تهران برای احمد شاملو ترتیب داده شد. احمد شاملو پس از تحمل سال ها رنج و بیماری، در تاریخ ۲ مرداد ۱۳۷۹ درگذشت و پیکرش در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شده است.
دسته بندی های کتاب مجموعه اشعار احمد شاملو
قسمت هایی از کتاب مجموعه اشعار احمد شاملو

من به زندگی لبخند زدم خاک با من دشمن بود من بر خاک خفتم چرا که زندگی سیاهی نیست چرا که خاک خوب است من بد بودم اما بدی نبودم از بدی گریختم دنیا مرا نفرین کرد من ستاره ام رایافتم من خوبی رایافتم به خوبی رسیدم و شکوفه کردم

کاش می بودی بامداد خمار. کاش همچنان بودی بامداد هشیار بر این پهنه ی ناباوری و بی بار و بی باور... واژه واژه ی شعرهایت عشق بود و عصیان و آزادگی و سینه ستبرکردن روح و یادت همیشه جاودان شاملوی بزرگ. زیباترین حرفت را بگو شکنجه ی پنهان سکوت ات را آشکاره کن و هراس مدار از آنکه بگویند ترانه یی بیهوده می خوانید چرا که ترانه ی ما ترانه ی بیهوده گی نیست چرا که عشق حرفی بیهوده نیست . حتی بگذار آفتاب نیز بر نیاید به خاطر فردای ما اگر بر ماش منتی ست ؛ چرا که عشق خود فرداست خود همیشه است .

ای کاش می توانستم خون رگان خود را من قطره قطره قطره بگریم، تا باورم کنند.

مقالات مرتبط با کتاب مجموعه اشعار احمد شاملو
«حماسه گیلگمش» را بیشتر بشناسیم
«حماسه گیلگمش» را بیشتر بشناسیم
ادامه مقاله
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران

در این مطلب به شکل خلاصه، با مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران و چهره های تأثیرگذار در این حوزه بیشتر آشنا می شویم.

شازده کوچولو، آموزگار درس های بزرگ زندگی
شازده کوچولو، آموزگار درس های بزرگ زندگی

«شازده کوچولو»، این شاهکار ادبی پر از درس هایی است که کودکان را برای ورود به دنیای بزرگترها آماده می کند.

نظر کاربران در مورد "کتاب مجموعه اشعار احمد شاملو"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

شاملو شاعر غریبی است در این عصر و شاید بعدها و بعدها نسل نو بشناسد شاملو را و ارج نهد ،همچون فردوسی بزرگ

1401/03/05 | توسطکاربر سایت
13
|
پاسخ ها

واقعا چطوری یک دزد ادبی دکلمه گو رو با شخصی مثل فردوسی مقایسه کردی؟! واقعا چطوری! این اولین کامنتیه که من تو این سایت گذاشتم و باعثش فقط این یک جمله تو بود.

1401/10/19|توسطابوالفضل صادقپور
3

بر اساس چه سند و مدرکی گفتید دزد ادبی واقعا شما و امثال شما حرف نزنید نمیگن زبون ندارید

1402/09/04|توسطآرش کاویانی
4

این مجموعه برای علاقمندان به شعر شاملو بسیار خواندنی هست. در این مجموعه تمامی اشعار براساس سال چاپ گردآوری شده که به سهولت دسترسی به تمامی اشعار ممکن شده.

1399/06/17 | توسطسمیرا ستوده
23
|
پاسخ ها

سلام من کتاب کوچه و مجموعه اشعار رو دارم پیام دهید ۰۹۱۹۲۲۰۴۴۸۰

1402/02/20|توسطکاربر سایت
1