1. خانه
  2. /
  3. کتاب خوش بینی ورای نومیدی

کتاب خوش بینی ورای نومیدی

نویسنده: نوام چامسکی
5 از 1 رأی

کتاب خوش بینی ورای نومیدی

در باب سرمایه داری، امپراتوری و تغییر اجتماعی
Optimism over despair : on capitalism, empire and social change
انتشارات: بان
ناموجود
54000
معرفی کتاب خوش بینی ورای نومیدی
بسیاری او را بزرگترین زبانشناس تاریخ می دانند و به زعم بسیاری دیگر، او مهم ترین متفکر زنده ی دنیاست که همچنان بی وقفه در حال تدریس و نوشتن است و البته موضع گیری مدام برابر پدیده های روزمره ی جهان. او، «نوام چامسکی»، فیلسوف، زبانشناس و متفکر آنارشیستی ست که پیرامون هرچه در ذهن و زبان بشر است یا مقاله و کتاب نوشته یا در گفت وگوهایش به آنها پرداخته است. کتاب «خوش بینی ورای نومیدی؛ در باب سرمایه داری، امپراتوری و تغییر اجتماعی» مجموعه ای از مصاحبه های «نوام چامسکی» با «سی. جی. پلیکرونیو» ست. این کتاب علاوه بر اینکه دریچه ای کوتاه ولی کامل رو به دنیای اندیشه های چامسکی ست، طیف گسترده ای از عموم آنچه دغدغه های تمام این سالیان این فیلسوف و زبانشناس است را هم در برمی گیرد. درواقع مصاحبه های تجمیع شده در کتاب «خوش بینی ورای نومیدی» همگی در سال های اخیر انجام شده اند و چشم انداز روشن و جامعی از منظرگاه چامسکی نسبت به جمیع پدیده های امروز را ارائه می دهد. در این کتاب چامسکی مثل همیشه آمریکا و حاکمیت سرمایه سالار جهان را در تیررس نقدهایش قرار می دهد و به نئولیبرالیسم، تروریسم، مسئله ی فلسطین، کشورهای اروپایی در مواجهه با پناهندگی و مسئله ی اتحادیه ی اروپا، محیط زیست و آب وهوای جهانی و دهشتی که در پشت بحران های زیستی امروز، تمدن بشری را تهدید می کند، می پردازد و البته به مانند همیشه، امیدی که در پس همه ی اینها در کلمه ها و جمله های فیلسوف آنارشیست موج می زند. شاید امروز بیش از هرچیزی به خواندن کتابی همچون «خوش بینی ورای نومیدی؛ درباب سرمایه داری، امپراتوری و تغییر اجتماعی» نیاز داریم، برای امید ورای نومیدی!
درباره نوام چامسکی
درباره نوام چامسکی

نوام چامسکی، زاده ی 7 دسامبر 1928، زبان شناس، فیلسوف آنارشیست و نظریه پرداز آمریکایی است. چامسکی در فیلادلفیا به دنیا آمد. او در دسامبر سال 1949 با کارول چامسکی که خود استاد دانشگاه هاروارد بود، ازدواج کرد. چامسکی در دوران کارشناسی، سخت تحت تأثیر زلیگ هریس، استاد زبان شناسی دانشگاه پنسیلوانیا، قرار گرفت. گرایش چامسکی به دیدگاه های سیاسی هریس، انگیزه ای شد تا او رشته ی زبان شناسی را برای ادامه ی تحصیلات خود انتخاب کند. چامسکی از سال 1955 در موسسه ی تکنولوژی ماساچوست به عنوان استاد زبان شناسی مشغول به تدریس شد و در سال 1976 در این موسسه به مقام استادی رسید. از چامسکی به عنوان پدر زبان شناسی مدرن یاد می شود.

نوام چامسکی به عنوان یک روشنفکر منتقد دولت‌های غربی به ویژه آمریکا شناخته شده است. او مخالف دخالت نظامی آمریکا در خاورمیانه و آغاز جنگ در این منطقه بوده است. او مشکل ترورسیم در خاورمیانه را ناشی از عملکرد آمریکا و اسرائیل می‌داند.
چامسکی همچنین به یکجانبه‌نگری رسانه‌های غربی در برخورد با مسایل اسراییل و فلسطین ایراد گرفته و معتقد است که در پس ظاهر بی‌طرفانه‌ی رسانه‌ها، فرض‌ها و اصول ایدئولوژیکی‌ نهفته ‌است که وقتی آنها را افشا می‌کنیم، فرو می‌ریزند.
جنبش تسخیر، تروریسم غرب، نظام‌‌های سلطه، آمریکای بزرگ و حقوق بشر، نظم‌های کهنه و نوین جهانی، طرحی برای آینده، چه کسی بر جهان حکومت می‌کند و امپراتوران و دزدان دریایی برخی از کتاب‌های او هستند.
دسته بندی های کتاب خوش بینی ورای نومیدی
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب خوش بینی ورای نومیدی" ثبت می‌کند