1. خانه
  2. /
  3. کتاب منحنی دوم

کتاب منحنی دوم

نویسنده: چارلز هندی
3.9 از 1 رأی

کتاب منحنی دوم

The Second Curve
انتشارات: کتاب معنا
ناموجود
115000
معرفی کتاب منحنی دوم
خلاصه ای از یک اثر زندگی که در آن هندی در نظر دارد که آینده چه چیزی برای جامعه رقم خواهد خورد.
چارلز هندی یکی از غول های اندیشه معاصر است. کتاب های او در مورد مدیریت - از جمله درک سازمان ها و خدایان مدیریت - دیدگاه ما را نسبت به تجارت تغییر داده است. کار او در مورد موضوعات و روندهای گسترده تر - مانند فراتر از قطعیت - دیدگاه ما را نسبت به جامعه تغییر داده است.
در کتاب منحنی دوم هندی بر اساس کار یک زندگی است تا نگاهی اجمالی به آینده داشته باشد و ببیند چه چالش‌ها و فرصت‌هایی در پیش است. او به روندهای جاری در سرمایه داری نگاه می کند و می پرسد که آیا این یک سیستم پایدار است؟ او خطرات جامعه ای که بر اساس اعتبار ساخته شده است را بررسی می کند. او این افسانه را به چالش می کشد که رشد بی رحمانه ضروری است. او حتی می‌پرسد که آیا باید در نقش‌های خود در زندگی - به عنوان دانش‌آموز، والدین، کارگران و رای‌دهندگان - تجدید نظر کنیم و هدف‌های یک جامعه ایده‌آل در آینده چیست؟
او مثل همیشه تحریک آمیز و متفکر، سوالاتی را که همه ما باید از خود بپرسیم را مطرح می کند - و ما را در جهت برخی از پاسخ ها راهنمایی می کند.
درباره چارلز هندی
درباره چارلز هندی
چارلز هندی (Charles Handy) نویسنده و فیلسوف ایرلندی است. چارلز هندی در سال ۱۹۳۲ میلادی در ایرلند زاده شد. پدرش یک کشیش پروتستان بود که به گفته خودش نقش مهمی در زندگی او ایفا کرده و تمایل به پرسیدن چرا را در او تقویت کرده‌است.
هندی در سال ۱۹۵۵ در رشته فلسفه و تاریخ کلاسیک از دانشگاه آکسفورد با درجه ممتاز لیسانس گرفت. سپس به مدت ده سال به عنوان مدیر فروش رویال داچ شل در مالزی مشغول به کار شد. اما در سال ۱۹۶۷ در رشته مدیریت در دانشگاه ام آی تی فارغ‌التحصیل شد و سپس در مدرسه مدیریت اسلوان در ام آی تی به کار پرداخت. او در این مدت با وارن بینس متفکر مشهور مدیریت آشنا می‌شود و از او بیشترین تأثیر را می‌پذیرد. او بینس را پدر معنوی خود به‌شمار می‌آورد. پس از آن به انگلستان بر می‌گردد و در تشکیل و تأسیس مدرسه بازرگانی لندن فعالیت می‌کند و خود در سال ۱۹۷۲ موفق به اخذ درجه استادی در دانشکده مدیریت در رشته روانشناسی می‌شود. او سال‌ها به عنوان مفسر بی‌بی‌سی مشغول به کار بود و شهرت جهانی کسب کرد. چارلز هندی معروفترین و اثرگذارترین چهره اروپایی در میان متفکران و اندیشمندان علم مدیریت به‌شمار می‌رود. او یک فیلسوف اجتماعی برجسته و مشاور زبردست مدیریت است که تجربه سالیان متمادی مشاوره و تحقیق در حوزه‌های مختلف سازمانی واجتماعی و مدیریتی را با خود همراه دارد.
هندی نویسنده‌ای تواناست که تاکنون کتاب‌های متعددی در زمینه‌های طبیعت کار، عمر سازمانی، اخلاق و ارزشها، جستجوی معنا در زندگی و کار و آینده کار تألیف و منتشر ساخته‌است که بیش از یک میلیون نسخه از آن‌ها به فروش رفته‌است. کتاب‌های او همگی سرشار از نکات نغز و راهگشا در حوزه‌های اجتماعی و مدیریتی است که با نگرشی بدیع و زبانی فصیح ارائه شده‌است. به تعبیر وارن بینس، چارلز هندی فردی است که به حوزه مدیریت، وقار و جذبه‌ای فیلسوفانه بخشیده‌است. از همین روست که او با هنرمندی سحرانگیزی سبک‌ها و شیوه‌های مدیریتی در اداره سازمان‌ها را بر خدایان اسطوره‌ای یونان قدیم تطبیق می‌دهد و جایگاه مناسب اختلاط فرهنگ‌ها و توازن فرهنگ‌ها و خلوص فرهنگی و تناسب فرهنگی را مشخص می‌سازد. او در این راه از واژگان خاص خود بهره می‌جوید و انواع سازمان‌های شبدری، فدرال، هوشمند و شهروندی را معرفی و تشریح و مقایسه می‌کند. ذهن وقار و بیان بلیغ او در پی آن است که به آدمیان و رهبران و سازمان‌ها و نهادهای اجتماعی و حکومت‌ها نهیب زند که تغییر را بشناسند و راه‌های مواجهه با آن را بیابند.
او این عصر را عصر سنت گریزی و تغییرات سریع ناپیوسته می‌داند. راه حل مقابله با این ناپیوستگی به نظر او شیوه نگرش متفاوت و به تعبیر او تفکر واژگون است. هندی عصر کنونی را عصر تناقض و تضاد معرفی می‌کند که در جنبه‌های مختلف آگاهی، کار، بهره‌وری، زمان، سازمان، فردگرایی، بازنشستگی و عدالت خود را بروز می‌دهد و همگان را به تحت کنترل درآوردن آن‌ها دعوت می‌کند. او جنبه‌های مثبت و منفی نظام سرمایه‌داری را برمی‌شمرد و گلایه و نگرانی خود را از اینکه پول به عنوان مهم‌ترین شاخص پیروزی مطرح شده و ثروت ناشی از نظام بازار به درستی توزیع نشده پنهان نمی‌کند و به صراحت خشم خود را اعلام می‌دارد. او بر این باور است که روح تشنه انسان و جوامع انسانی صرفاً بااقتصاد مبتنی بر پول سیراب نمی‌شود و از همین روست که همگان را به آغاز دگرگونی از خود فرا می‌خواند و مسیر تعالی و جاودانگی را نشان می‌دهد.
قسمت هایی از کتاب منحنی دوم

پیش از آنکه متوجه منطق این مرد عجیب ایرلندی در تعیین مسیر شوم، از او تشکر کردم و به راهم ادامه دادم. اما پیام آن ماجرا همچنان با من ماند تا آنجا که صحبت دربارهٔ چالش منحنی دوم را آغاز کردم،. یعنی گردش به راست در سربالایی تپه، که جایی که اغلب بدون آنکه بدانید مقصد اصلی تان بوده، آن را پشت سر می گذارید. سازمان ها (و مسلما افراد) بسیاری را دیده ام که در جایی همانند «کافه دیوی» مانده اند و خیلی دیر دریافته اند که راه آینده را از دست داده اند و تنها چیزی که برای شان باقی مانده تأسف برای اوقات خوشی است که می توانستند داشته باشند و آن چه می توانستند باشند. در زندگی حرفه ای خودم، ناخودآگاه بارها جاده ها را به سمت بالای تپه طی کرده بودم و هربار پیش از آنکه به جایی همچون «کافه دیوی» برسم به سمتی دیگر پیچیده بودم. وقتی به ترسیم منحنی پرداختم، فراز و نشیب مسیر من اندک اندک معنا پیدا کرد. از آن زمان به بعد، منحنی ها بر بخش بزرگی از اندیشه های من دربارهٔ تغییر و به بیان عام تر، آینده، تأثیر گذاشته اند. سیگموئیدی بودن منحنی ها، همان طور که از نام شان پیداست نوعی استعاره است. استعاره ها به درک و فهم ما کمک بزرگی می کنند و نباید به این دلیل که قطعیت علمی ندارند، آن ها را نادیده گرفت. آن ها مفاهیمی نه چندان عمیق و دقیق هستند، اما به شکلی دورازانتظار در نگاه مان به امور زندگی روشنگر هستند. در این کتاب موارد بسیاری را خواهید دید.

نظر کاربران در مورد "کتاب منحنی دوم"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب خیلی روان است و دیدگاه‌های بسیار جالبی درمورد اینده کسب و کارها و حتی خود انسانها داره من بخشهایی که درباره جامعه حرف میزد را خیلی دوس داشتم خصوصا بخش مدرسه و بذر نوین

1401/04/26 | توسطکاربر سایت
1
|